Żele pod prysznic

Yumi Aloesowy żel pod prysznic `Aloe Ananas`

ankaas
    3 marca 2025 o 21:02
    Super żel!
    Bardzo przyjemny żel! ???????? Zapach aloesu i ananasa to idealne połączenie – świeże, tropikalne i orzeźwiające, idealne na lato. Żel dobrze się pieni, jest łagodny dla skóry i nie wysusza jej. Po użyciu skóra jest miękka, a zapach utrzymuje się przez chwilę. Może nie jest super nawilżający, ale za to odświeżający na pewno! Często można go dorwać na promocji za ok. 10-12 zł. Warto, jeśli lubisz tropikalne zapachy! ????✨
  • 16 maja 2021 o 9:24
    Bomba zapachowa
    Jest to jeden z najlepszych żeli o naturalnym składzie,który pachnie tak autentycznie. Miałam wersję 200 ml w tubie kupioną w Lidlu,no i muszę powiedzieć,że zapach bardzo mnie pozytywnie zdziwił jest bardzo owocowo słodki i pachnie coś w rodzaju żelków z sokiem dla dzieci. Żel świetnie nawilża i dobrze się spłukuje,nie przesuszył mi skóry. Szybko się skończył,ale kupiłam go za grosze w Lidlu,będę polować na inne zapachy,bo warto!
  • 7 maja 2021 o 23:14
    Bardzo fajny
    Poszłam po moje ukochane Yope, a wyszłam z Yumi aloe. Było akurat na ten żel -60% wiec kupiłam go za grosze, nie dało się nie skusić! W sumie można powiedzieć, że i Yope i Yumi mają trochę podobieństw: butelka z pompką, pojemność 400ml, fajny skład. Posiadam kupiony wcześniej żel aloesowy tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Butelka jest ładna, a urocza szata graficzna zwróci uwagę każdego. Kolory naklejek na butelkach odpowiadają owocowym zapachom. Pompka działa trochę ciężko, ale nie jest to problem. Szkoda, że nie można kupić uzupełniacza do tego żelu, bardzo lubię ten ekonomiczny i ekologiczny sposób. Jedna pompka żelu to trochę za mało do spieniania i umycia czegoś, ale ja lubię dużo mydła i dużo piany. Żel jest przezroczysty i przepiękne pachnie ananasem. Zapach jest mocno intensywny, zdecydowanie nie dla wrażliwców. Długo unosi się w łazience, na skórze jednak nie czuć go wcale. Żel dosyć fajnie się pieni, ale trzeba go dużo użyć, przez co nie jest wydajny. Szybko mi się skończył. Konsystencja jest taka standardowa, ani za rzadka, ani za gęsta. Ogólnie żel jest naprawdę super, jednak w standardowej cenie jak na tak małą wydajność nie jest aż tak warty kupna. Fajnie, że jest dosyć ogólnodostępny, kosmetyki tej marki możemy kupić również w Lidlu, nie tylko w drogeriach. Chętnie wypróbuję pozostałe zapachy.
    • szata graficzna
    Wady:
    Drogeria Super-Pharm
  • 5 maja 2021 o 10:13
    Nie porwał mnie
    Jestem fanką kosmetyków naturalnych więc widząc ten produkt w ofercie drogerii internetowej skusiłam się na jego zakup. Żel po prysznic zjdujemy w poręcznej buteleczce z pompką pozwalającą na bezproblemowe odmierzenie niezbędnej ilości produktu. Jego konsystencja nie jest ani zagęsta ani za rzadka, powiedziała bym że taka w sam raz :D Zapach przyjemnie ananasowy choć nie jest idealny nie daje po sobie odczuć syntetycznego zamiennika. Niestety zapach ten towarzyszy nam tylko w trakcie korzystania z prysznica, po wyjściu na naszj skórze nie zostaje po nim nawet wspomnienie. Produkt nie pieni się zbyt obficie i niestety na umycie całego ciała potrzebujemy kilku solidnych pompek przez co staje się mało wydajny. Dużym plusem jest fakt iż produkt naprawdę delikatnie myje ciało nie prowadząc do jego wyszuszenia.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach
    • Nie przesusza
    • Delikatni myje
    Wady:
    • Mało wydajny
    • Zapach nie pozostaje na skórze
    Drogeria Super-Pharm
  • 16 kwietnia 2021 o 21:12
    Zapach od którego cieknie ślinka! Mocna konkurencja dla Yope.
    Znam markę Yumi, miałam swego czasu aloesowy balsam do ciała i sprawdził się super, dlatego też bez chwili wahania jak buszując w Lidlu zobaczyłam stand z kosmetykami Yumi, wzięłam wszystkiego po trochu. Nie umiałam się zdecydować na jedną rzecz więc wleciało kilka sztuk, bo mówiło do mnie wszystko. Często to podkreślam, że lubię mieć dużo zróżnicowanych żeli pod prysznic, których używam na zmianę, jednak najbardziej mam bzika na punkcie zapachów. Ten ananas był pierwszym spotkaniem z innymi zapachami Yumi niż aloesowe i uważam, że jest świetny. Ale od początku ja swoją być może jakąś dedykowaną wyłącznie dla Lidla wersje tego żelu kupiłam w plastikowej tubie o pojemności 200ml. Widziałam, że 'oryginalnie' ten żel występuje w butelkach z pompką i na taką wersję skuszę się następnym razem gdzieś online. Tuba była miękka i elastyczna, bez problemu dało się wycisnąć tyle ile potrzebuję. Formuła żelu jest bezbarwna i średnio gęsta, nie ucieka z dłoni czy myjki ale jest nieco rzadsza niż standardowy żel pod prysznic. Żel pieni się nieźle jak na skład w 97% naturalny, nie jest to piana jaką znam ze standardowych żeli pod prysznic, wiadomo, ale nie odbiega jakoś mocniej czy na niekorzyść. Ja by mocniej spienić żel używałam go na sizalowej myjce. Zapach! Mnie uwiódł i skusił od pierwszego prysznica. Jest świeży, słodki i pachnie jakimś letnim koktajlem ananasowym, aż chciałoby się siorbnąć od razu. Zapach jest autentyczny i owocowy, nie czuję w nim żadnych chemicznych domieszek czy nut. Zapach uważam za bardzo udany i sprostał w 100% moim oczekiwaniom, latem będzie moim ulubieńcem już to czuję. Jeśli chodzi o właściwości myjące, jestem zadowolona. Odczuwalnie i przyjemnie oczyszcza skórę, orzeźwia, dodaje energii. Po jego użyciu nigdy nie zdarzyło mi się bym miała ściągniętą nieprzyjemnie skórę, czy czuła dyskomfort. Nie musiałam każdorazowo po prysznicu nim wklepywać balsamu, ale mam skórę raczej normalną więc może dlatego u mnie sprawdził się tak dobrze. Moja skóra podczas całego czasu stosowania tego żelu była w dobrej formie, nie działo się nic niepokojącego, z czasem stała się jakby bardziej miękka i gładka, więc działanie nawilżające zapobiegające wysuszeniu jakieś jest. Bardzo przyjemnie stosowało mi się ten żel, przyjemnie oczyszczał, dawał odczuwalny komfort odświeżenia a skóra była choć krótko to pięknie pachnąca po prysznicu. Tego żelu po prostu TRZEBA spróbować, nie wiem jak inne warianty zapachowe Yumi, ale ten jest super, sięgnę po kolejną butelkę na bank. Nie widzę w nim żadnych wad, jeśli chodzi o naturalne żele pod prysznic to do tej pory w podobny sposób oczarowało mnie tylko Yope, ale już teraz ma mocną konkurencję ;)
    Zalety:
    • bardzo fajny i udany zapach, nie ma w nim żadnych sztucznych nut
    • jak na naturalny skład spisał się fenomenalnie, dobrze oczyszczał, pielęgnował skórę podczas mycia, delikatnie nawilżał
    • dobrze się pieni
    • nie powodował dyskomfortu, czy ściągnięcia skóry (mam normalną)
    • naturalny skład