Kremy z filtrem do twarzy

Crazy Young Delikatny mus do twarzy SPF 20 `Cotton Candy`

Zzanna
    28 września 2022 o 13:11
    Niedziałający nie-mus
    Nie za bardzo wiem czym jest ten produkt. Zacznijmy od tego, że definitywnie nie jest musem. Konsystencją przypomina mocno roztopioną na słońcu żelkę. Nie jest lekki, nie jest piankowy. Nie jestem pewna jak należy go stosować. Producent zaleca nałożenie 'musu' na oczyszczoną skórę szyi i twarzy, niestety produkt nie wchłania się, tylko pozostaje na ich powierzchni tworząc tłustą, świecącą maskę. Daje to dość paskudny efekt i do tego uwydatnia wszystkie niedoskonałości cery. Próbowałam używać go jako żelu do mycia twarzy (nie sprawdził się) i zmywalnej maseczki na twarz. Tu sprawdził się nieco lepiej, poczułam lekkie wygładzenie, ale nie jest to coś w co warto zainwestować 15zł. Lepszy efekt daje drogeryjna maseczka na twarz za 1.20zł. W kwestii zapachu - nie przypomina waty cukrowej - jest słodki, cukierkowy, ale ponownie - bliżej mu do ciepłych żelek. Opakowanie wygodne w użyciu. Moim zdaniem dość brzydkie. Zakup uważam za stratę pieniędzy.
    Zalety:
    • Stosowany jako maseczka delitanie wygładza
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Nie jest to mus
    • Nie nadaje się do stosowania zgodnego z zaleceniami producenta
    • Nie wchłania się
    • Tworzy tłustą maskę
    • Uwydatnia niedoskonałości cery
  • 11 września 2022 o 10:22
    Marka Crazy Young to wakacyjna nowość na rynku kosmetycznym dedykowana jest nastolatkom. Mus do twarzy z filtrem pachnie obłędnie. Zapewnia odpowiedni poziom nawilżenia, wygładza i chroni przed działaniem promieni słonecznych, jednak minusem jest dla mnie to, że za bardzo się wyświeca, co przy cerze mieszanej wygląda niezbyt korzystnie. OPAKOWANIE Opakowanie jest bardzo młodzieżowe pod względem grafiki i kolorystyki. Grafika przedstawia dwójkę nastolatków w otoczeniu rzeczy kojarzonych z beztroskim czasem dzieciństwa: trampki,deskorolki, joysticki, hulajnogi, lody, serduszka... i dużo więcej. To taki trochę misz-masz, który jednak przypadnie do gustu młodemu pokoleniu. Kontrastowe, neonowe tło w kolorze żółtym kontrastuje z grafiką. Samo opakowanie to mała,wąska i smukła tubka wykonana z miękkiego tworzywa z zamknięciem na klik. Mały otwór pozwala na precyzyjne dozowanie. Samo opakowanie jest wygodne i praktyczne w codziennym użytkowaniu, sprawdzi się idealnie jako kosmetyk na wyjazdy, gdyż nie zajmuje dużo miejsca. Można go wrzucić do kosmetyczki nie martwiąc się o brak miejsca. Ma pojemność 60ml, więc ograniczenia dotyczące pojemności bagażu również mu nie straszne. MUS Producent nazywa ten produkt lekkim musem i spodziewałem się naprawdę puszystego, lekkiego kosmetyku. Nieco się zawiodłam kiedy okazało się, że jest to krem i to wcale nie taki lekki jak mogłoby się wydawać, z musem ma niewiele wspólnego, niestety a przyznam, że na to liczyłam. Nie obciąża co prawda skóry, ale daleko mu choćby do przyjemnych, żelowych formuł idealnych na lato. Krem ma obłędny zapach pianek, aż chciałoby się go zjeść. Lekko żółta barwa wygląda dość ciekawie. Łatwo się go nakłada, dobrze się rozprowadza nie tworząc grudek, można nakładać go pod makijaż. Wchłania się dosyć wolno i nie do końca, na twarzy pozostawia niezbyt ładne w moim odczuciu wykończenie, skóra zbytnio się pod nim wyświeca, co nie wygląda korzystnie, szczególnie przy mieszanej skórze. Z tego też względu stosowałam go w dni kiedy nie wychodziłam z domu. Krem chroni przed działaniem promieni słonecznych, ma co prawda tylko faktur SPF 20, jednak jego obecność jest jak najbardziej na plus. Podoba mi się to, że bardzo dobrze nawilża, wygładza skórę i zapewnia odpowiednią pielęgnację. Myślę, że lepiej sprawdzi się na cerze normalnej i suchej. Mimo stosunkowo małej pojemności jest bardzo wydajny. Kupiłam w cenie 4.99 zł na wyprzedaży i myślę, że nie był to bubel a raczej przeciętny kosmetyk. Nie wiem czy kupię go ponownie, bo nie do końca się u mnie sprawdził a poza tym ta seria zniknęła już z Rosska i nie wiem czy wróci. Plusy Piękny zapach Dobrze nawilża i wygładza SPF 20 Nadaje się pod makijaż Wydajność Praktyczne opakowanie Minusy To wcale nie jest mus a krem Zostawia zbyt świecąca warstwę na skórze Wolno się wchłania
  • 5 lipca 2022 o 12:09
    Rozczarowanie - do lekkiego musu mu daleko - wyraźna frakcja olejowa i mokry glow
    Mus kupiłam z ciekawości, skuszona radosną młodzieżową szatą graficzną, obietnicą lekkiej formuły i ochrony przeciwsłoneczej SPF20, która wprawdzie nie jest duża, ale myślałam, że będę używać musu zamiast kremu nawilżającego. Szukałam produktu, który zapewni mi ochronę przed UV, który będę mogła nałożyć szybko o poranku, na czas porannej krzątaniny, zanim jeszcze nałożę wyższy faktor - z reguły cięższy. Liczyłam też, że produkt będzie idealny na wakacje - lekka zgrabna tubka - idealna do kosmetyczki. Precyzyjne zamknięcie na klik - dobre do bagażu. 60 ml objętości i PAO 6 m-cy - bardzo praktyczne. Zapach Cotton Candy też zapowiadał się smakowicie. I akurat on spełnił oczekiwania - jest lekko słodki, ale nie przesadnie. Więc jak ktoś bał się słodkiego oblepienia waty cukrowej, to niepotrzebnie. Utrzymuje się na skórze, ale nie obciąża zapachem. Sama konsystencja kremu niestety nie przypomina musu. Jest to biała, niezbyt lejąca się emulsja. Powiedziałabym że zbliżona nawet do lekkiego balsamu. Dobrze się aplikuje i rozciera, choć na niektórych serach potrafi się lekko ślizgać. Nie bieli. Nie roluje. Na twarzy po warstwowej pielęgnacji zostawia mokre glow. Na skórze ciała niestety tak samo - wyraźnie widać frakcję olejową - olej ze słodkich migdałów bardzo wysoko w składzie. Być może na nastoletnich twarzach nie skażonych warstwami pielęgnacji będzie to lepszy efekt, szczególnie na skórach suchych i odwodnionych, ale do delikatnego musu mu niestety daleko. Na plus, że nie szczypie w ogóle w oczy - można stosować na całą okolicę. Jedna rzecz, która moim zdaniem jest karygodna, to sugerowanie przez producenta używania produktu rano i/lub wieczorem. No błagam - filtr SPF na noc? Produkt nie jest bardzo wydajny - szybko zużyłam w dni, kiedy i tak potem nakładałam jakiegoś tłuściocha oraz na szyję, dekolt, ramiona i dłonie. Szczególnie na wierch dłoni dobrze się sprawdza, bo tubkę można nosić bez problemu ze sobą, jak krem do rąk. Reasumując, można spróbować przy cerach suchych i odwodnionych, które dobrze tolerują olej ze słodkich migdałów. Robi on swoistą okluzję i zapobiega ucieczce wody z naskórka. Przez to daje uczucie nawilżenia i ochrony skóry. Szkoda, że producent nie stworzył jednak musu - byłby na pewno hitem nie tylko wśród młodzieży. A tak nie dziwę się, że wylądował w wyprzedażach w Rossmannie - ku mojemu zdziwieniu - nowość wyprzedawana za około 7 złotych. Za taką cenę można kupić jako krem do ciała na wyjazd i nie mieć żalu, że się skończył po urlopie. Nie polecam.
    Zalety:
    • SPF20 (brak info o ochronie UVA)
    • nie szczypie w ogóle w oczy - można stosować na całą okolicę
    • dobrze się aplikuje i rozciera
    • nie bieli
    • solo nie roluje się, ale przy re-aplikacji lub nałożeniu na niego innego filtra już może
    • dobrze nawilża i otula skórę
    • lekko słodki zapach
    • lekka zgrabna tubka - idealna do kosmetyczki
    • precyzyjne zamknięcie na klik - dobre do bagażu
    • dobry jako krem na wierzch dłoni
    • trochę większe niż zwykle 60 ml objętości
    • PAO 6 m-cy
    Wady:
    • zostawia wyraźny olejowy film i mokre glow
    • nie jest produktem uniwersalnym - lepszy do ciała niż do twarzy i dla suchych cer
    • błędne sugerowanie możliwości stosowania na noc
    • nie jest mistrzem wydajności