Kremy z filtrem do twarzy

Etude Sunprise Mild Airy Finish SPF50+/PA+++ Fluid do twarzy SPF 50

aKatia
    12 października 2024 o 17:33
    Jeden z ulubionych
    Moja skóra bardzo się przetłuszcza i o ile na noc tłusty krem mi nie przeszkadza to na dzień szukam czegoś lekkiego. A ciężko o rzeczywiście lekki matujący krem z filtrem. W większości obiecanki producenta o matującym działaniu mają się nijak do produktu. Na szczęście tu producent nie klamie. Krem jest lekki, szybko się wchłania i to do matu. Mam wrażenie że pomaga też zachować mat mojej skórze i nie przetłuszcza się tak szybko. Makijaż leży na nim bardzo ładnie, i tradycyjne kremowe produkty i sypkie mineralne. Zapach jest przyjemny, nienachalny. Sam krem jest bardzo lejący ale szybko zastyga. Raczej nie zostawia białej poświaty. Ja nie zauważyłam ale jestem dość jasna, nie mam pewności czy na ciemniejszej karnacji będzie tak samo niewidoczny. Buteleczka jest solidna, wygodna, nieduża, łatwo się odkręca i nie przecieka. Przez rzadką konsystencję da się wycisnąć produkt prawie do końca. Ja i tak rozcinam opakowanie bo w środku zostaje trochę produktu a nie lubię marnować rzeczy za które zapłaciłam ;) Zużyłam już kilka opakowań i na pewno będzie więcej. Dla mnie jest raczej na wiosnę i lato, rzadziej używam go zimą bo nie dogaduje się z przesuszoną skórą i podkreśla skórki. Zdecydowanie nie polecam go do suchej cery chyba że nałożony na treściwą pielęgnację.
    Ki999
    14 grudnia 2023 o 17:24
    Jedyny który kocham !
    Ten filtr ma wszystko czego potrzebuje moja skora. Jest lekki, nie bieli, idealnie stosuje się go pod makijaż ! Ma świetny skład i pielęgnuje moja skórę na co dzień ! Zawsze na mojej toaletce będzie dla niego miejsce !
    Zalety:
    • Wszystkie zalety
    • Nie bieli
    • Nie zapycha
    • Pielęgnuje
    • Dobre filtry
    • Skład
    • Lekki
    Wady:
    • Nie ma żadnych
  • 16 listopada 2023 o 13:51
    Jedyny z filtrów fizycznych, który akceptuję, ale pod warunkiem lekkiej pielęgnacji pod spód, dobry na cieplejsze dni i dla cery tłustej i mieszanej
    Krem kupiłam z ciekawości na fali zachwytu koreańskimi SPF, kierując się jego dobrymi opiniami. I nie żałuję, choć nie jest filtrem dla mnie idealnym. Oto szczegóły. Na plus: + wysoka ochrona UVB - SPF50+ i UVA PA+++ + zniewalający, kwiatowy zapach - długo się utrzymuje i jest szalenie efektowny - dla osób nie lubiących zapachów w kosmetykach (lub wręcz ich nie tolerujących, będzie to punkt dyskwalifikujący) + dobrze się aplikuje - jest to lejące się mleczko - poprzez aplikator w kształcie dziubka + stabilna i mała buteleczka, dobra do torebki, nie wyleje się bo zakręcana+ + wysoka wydajność + satynowe suche wykończenie, trzeba szybko z nim pracować, bo potrafi szybko zastygać + nie wyświeca się + mało podatny na ścieranie się + nie szczypie mnie w ogóle w oczy, mimo intensywnego zapachu + spokojna a zarazem kobieca i elegancka grafika opakowania + dobry pod podkład + długie PAO - 12- mcy Ponieważ filtr ten jest dość specyficznym produktem i jest filtrem organicznym, trzeba wskazać też na jego pewne ograniczenia: - potrafi bielić na cerze o ciepłych tonach, szczególnie po nałożeniu na bogatszą pielęgnację - dlatego jest idealny na lato lub na poranki w biegu, kiedy nie musi tworzyć warstwy ochronnej na serum czy kremie - jednak czasami ten krem będzie konieczny, szczególnie dla cer suchych i normalnych, bo ten SPF może wysuszać - nie koniecznie dobrze współpracuje z bogatszymi kremami, niejako z nimi się łączy i przez to warstwa ochronna jest bardziej porowata Podsumowując, jest to bardzo ciekawy i warty uwagi produkt, szczególnie dla osób z jasną karnacją i cerą tłustą i mieszaną. Dobry pod makijaż ale nie koniecznie na bogatą pielęgnację. Polecam wypróbować w cenie promocyjnej.
  • 2 maja 2022 o 0:28
    Ciekawy produkt
    Chciałam spróbować czegoś z japońskich spf i ten mi wpadł w oko. Konsystencja jest lejąca, pachnie dziwnie jak dla mnie trochę jakby ziołowo. Przy nakładaniu jest rzadki i świetlisty lecz po zastygnięciu na twarzy robi się totalnie matowy, przy czym trochę bieli ale nieznacznie. Ten spf na tyle mocno zmatowil moją cerę, że czułam ściągnięcie dlatego nakładam pod spód krem i jest wtedy komfortowy na skórze. Trzeba uważać z nim aby nie nakładać za dużo pod niego bo wtedy zaczyna się rolować i robią się dziury. Z makijażem bardzo dobrze współgra a wręcz nie potrzebowałam pudru bo moja cera była tak zmatowiona. Polecam dla cery tłustych. Na mojej mieszanej jedynie z kremem pod spód jest ok. Zauważyłam też że ładnie pielęgnuje moją cerę i wypryski są mniej widoczne.
    Zalety:
    • konstystencja
    • matowi cerę
    • wspólgra z makijażem
    • pielegnuje cerę
    • słaba dostępność
    • bardzo matowi (może wysuszać)
    Liliom
    7 stycznia 2022 o 22:34
    Podrażnia
    Krem zapowiadał się całkiem nieźle, jest bardzo rzadki, lekki i przede wszystkim mocno matowy - jak się później okazało aż za bardzo. Mam skórę mieszaną i musiałam nakładać pod niego mocno nawilżający i natłuszczający krem, a i tak przesuszał skórę. Po nałożeniu miałam wrażenie jakby wygładzonej skóry, choć znacząco też ją bielił. Po około 3 dniach używania potwornie mnie podrażnił i przesuszył. Spowodował że skóra twarzy od policzków w dół (+ szyja), zwłaszcza okolice nosa i ust stały się czerwone, piekące i swędzące. Skóra zaczęła się łuszczyć. Leczyłam to kilka dni. Po 3 tygodniach chciałam spróbować jeszcze raz, no i cóż, znów to samo. Nie polecam, był stosunkowo tani, ale i tak żałuję wydania pieniędzy na ten krem.
    Zalety:
    • lekki
    • daje efekt wygładzonej skóry
    • matowy
    Wady:
    • nie nawilża a wręcz bardzo przesusza
    • powoduje podrażnienia, pieczenie, swędzenie skóry oraz jej łuszczenie