Kremy z filtrem do twarzy

Oriflame NovAge Day Shield, Advenced Skin Protector SPF 50 Ochronny krem na dzień

Edzixx
    19 września 2023 o 21:12
    Ulubieniec mojej mamy
    Przetestowałam ten krem za uprzejmością mojej mamy, u której ten krem nie tylko stoi na półce w łazience ale cały zapas leży schowany w szafie. Dlatego musi być w nim coś wyjątkowego. Inaczej moja mama używała by od 2 lat czegoś innego, a tak nie ma dnia bez tego kremu. Krem spf 50 jest w moim odczuciu bardzo przyjemny. Szybko się wchłania, nie bieli, nie lepi się, nie roluje ani nie zostawia świecącej się skóry. Po chwili skóra ma jakby satynowe wykończenie. Zero filtrowego świecenia. Opakowanie jest całkiem wygodne, zwykła tubka. Pod koniec bez problemu można przeciąć na pół i wydobyć produkt do końca. Krem posiada wysoki filtr spf 50, nawilża i pielęgnuje skórę. Pachnie ładnie, słodko ale delikatnie. Moja mama używa go solo, bez dodatkowego kremu rano i nie czuje braku nawilżenia czy dyskomfortu (niestety nie umiem jej przekonać do lepszej pielęgnacji) Podsumowując bardzo fajny krem z filtrem, nie sprawiający problemów.
    Zalety:
    • Satynowe wykończenie
    • Szybko się wchłania
    • Bezproblemowy
    Wady:
    • Dostępność
  • 21 lutego 2023 o 16:16
    Dobry, ale...
    Od razu zaznaczę, że krem zakupiłam krem w promocji katalogowej, za ok 42 zł/30 ml. Uważam, że taka cena za tę pojemność jest spoko. Produkt, jak co zauważyłam, ma dosyć małą pojemność. Zamknięty w klasycznej, białej tubce. Konsystencja jest lekko kremowa, niezbyt zbita, niezbyt lejąca. Posiada charakterystyczny zapach, ale po wchłonięciu jest już niewyczuwalny. Dobrze się go nakłada, nie ma problemu z różną pielęgnacją, nie roluje się. Szybko zastyga, nie pozostawia mokrej, tłustej i białej warstwy. Dobrze nadaje się solo, dobrze wygląda pod makijażem - podkład całkiem przyjemnie na nim osiada. Nie powoduje wyświecania skóry, zapchania, ani podrażnień. Podsumowując, jest to dobry filtr, który sprawdza się zarówno w lecie, jak i w innych porach roku. Niestety wydajność jest sporo na minus, ponieważ jak zalecają dermatolodzy, należy używać ok. 1ml/ dwa palce na twarz, co przy tej pojemności daje nam maksymalnie miesiąc. Jednakże cena regularna jest mocno zawyżona przy tak małej pojemności. W tej kategorii znajdziemy inne, świetne kremy.
    Wady:
    • Cena regularna przy małej pojemności
    BorIza
    6 listopada 2022 o 10:39
    Kosmetyk dający najlepszy efekt.
    Kosmetyk zamknięty jest w niewielkiej tubce z odkręcaną zakrętką. Opakowanie jest eleganckie, napisy nie zdzierają się. W opakowaniu jest mała ilość kremu (30ml), ale jest dosyć wydajny. Kolor kosmetyku jest taki jak opakowania - jasno beżowy. Krem daje ochronę 50 spf. W praktyce: krem kładę na krem pielęgnacyjny. Po kilku minutach, jeżeli jest potrzeba to nakładam makijaż. Recenzowany krem nie jest tłusty, ciężki, nie bieli skóry. Nie pachnie jak typowe kremy z filtrami. Cera nie robi się nagle błyszcząca, wręcz mokra i tłusta. Zapach jest intensywny, ale inny. Krem szybko się wchłania. Makijaż nałożony na krem nie roluje się. Kosmetyk skutecznie chroni przed promieniami - nie mam nowych przebarwień, a zmiany potrądzikowe szybko bledną, promienie słoneczne nie utrwalają tych przebarwień pozapalnych. Jeżeli chodzi o działanie i efekt na skórze - to najlepszy kosmetyk jaki miałam. Są jednak minusy: skład kremu nie powala. Jest dużo składników, które mi się nie podobają (mocno perfumowany, alkohol denat, BHT, mikro plastik, trietanoloamina). Gdyby to był kosmetyk, który kładłabym jako pierwszy po umyciu skóry - nie kupiłabym go. Cena: cena regularna jest bardzo wysoka (80 zł za 30 ml...). Cena na promocji (40-50 zł) to maksymalna cena jaką mogłam przeznaczyć na tego typu kosmetyk. Ocena 4/5.
    Bjour
    11 października 2022 o 23:36
    Bardzo dobry
    Często stosuję kwasy lub retinol więc dla mnie krem z porządnym filtrem jest niezbędny przez cały rok :) Mój ulubiony krem obok SPF 50 z Bielendy Professional. Sprawdza się dla mojej cery mieszanej. Przede wszystkim nie zatyka porów, o co u mnie bardzo łatwo. Ma lekką konsystencję. Nie podrażnia - wiele innych kosmetyków z filtrem niestety powoduje pieczenie i zaczerwienienie na mojej twarzy. Łatwo się rozsmarowuje i nie pozostawia białych smug. Sprawdza się pod makijaż, podkład na nim dobrze wygląda. Opakowanie jest bardzo ładne, eleganckie i wygodne. Jedyna wada to cena - kupuję go ale jedynie gdy jest w katalogu Oriflame w dobrej cenie :) Duży plus za wysoki filtr UVA, nie tylko UVB :)
    Zalety:
    • wysoki filtr UVB i UVA
    • nie powoduje wyprysków
    • lekka konsystencja
    • dobrze się rozprowadza
    • nie podrażnia
    • łatwo się rozsmarowuje - nie pozostawia białych smug
    Wady:
    • wysoka cena - kupuję jedynie gdy jest okazja w bieżącym katalogu Oriflame
  • 25 lipca 2022 o 11:31
    Hit wśród kosmetyków
    Ostatnio zaczęłam interesować się kosmetykami marki Oriflame i jak do tej pory bardzo dobrze się sprawdzają, Krem kupiłam w ramach promocji katalogowej (moim zdaniem regularna cena jest za wysoka). Bardzo dobrze sprawdza się na mojej cerze. Chroni przed promieniami słonecznymi, dobrze nawilża i nie podrażnia. Nie używam żadnych dodatkowych kremów nawilżających. Ten w zupełności mi wystarcza. Jest idealny pod makijaż, ponieważ nie powoduje rolowania podkładu i wyświecenia twarzy. Wystarczy nałożyć go w niewielkiej ilości by zaczął działać. Jest zamknięty w tubce (mogłaby być większa), dzięki czemu nie ładujemy palców do środka i jest bardzo higieniczne.
    Zalety:
    • dobre nawilżenie
    • nadaje się pod podkład
    • higieniczna tubka
    • chroni przed promieniami słonecznymi
    • nie powoduje podrażnień
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • cena bez promocji