Kremy pod oczy

AVA Złoto Lodowca Kompleks Naprawczy pod Oczy 15ml

u89
    3 października 2024 o 14:14
    Warto spróbować
    To jeden z tych kremów, które od razu robią wrażenie i wyróżniają się na tle innych. Jest niezwykle treściwy, skóra się z nim wyjątkowo lubi, jest promienna, "napita" spulchniona. Kosmetyk ma przyjemny zapach, taki otulający i idealnie komponujący się z całą formułą. Jedynym mankamentem jest tu tutaj opakowanie - jest ono szklane z pompką, jednak pod koniec nie wyrabia ona z wyciąganiem produktu, więc na dnie pozostaje go całkiem sporo. A że jest dość gęsty, to nie sposób go wyviągnąć.
    Inne
    Marza97
    28 czerwca 2024 o 14:55
    Bogaty krem pod oczy
    Jest to bardzo przyjemny i bogaty krem odżywczy pod oczy. Lubie go stosować zarówno rano jak i wieczorem, ponieważ nie psuje makijażu ani nic się pod nim nie roluje, a za to bardzo dobrze pielęgnuje okolice oka. Krem jest treściwy, o żółtawym kolorze. Ma bardzo dobry bogaty skład. Opakowanie jest szklane, porządne z pompką. Można zakupić na promocji za ok. 40-50 zł, cena regularna jest trochę wysoka ale ten krem spisuje się bardzo dobrze, dlatego nie żałuję wydanych na niego pieniędzy.
    Zalety:
    • skład
    • dobrze nawilża okolice oka
    • nada się na dzień i na noc
    • opakowanie z pompką
  • 5 maja 2024 o 16:29
    Polecam
    Mała, szklana butelka z pompką i zakrętką. Jasnoniebieska i minimalistyczna szata graficzna wygląda przepięknie. W środku 15 ml produktu za około 55 zł. Krem ma lekką konsystencję o białym kolorze i lekkim, kwiatowym zapachu. Kosmetyk jest wegański i posiada 99% naturalnych składników w tym kwas bursztynowy, pochodzący ze szwajcarskiego lodowca, hydrolat z neroli i ekstrakt z rumianku. Aplikacja kremu jest bezproblemowa. Formuła szybko się wchłania i nie zostawia lepkiej czy tłustej warstwy. Świetnie wygładza skórę i nawilża dzięki czemu okolica pod okiem wygląda na bardziej wypoczętą i odmłodzoną. Dodatkowo daje delikatnie rozświetlające wykończenie. Poza tym sprawia, że skóra jest bardziej jędrna i sprężysta. I to jeszcze nie koniec działania tego złota lodowca, gdyż jeszcze odżywia, a także działa przeciwzmarszczkowo. Sama formuła jest bogata, ale bez przesady dzięki czemu sprawdzi się na dzień i na noc. Sprawdza się pod makijaż, a do tego nie podrażnia i nie uczula. Wydajność również zasługuje na uwagę - jedna pompka wystarcza na pokrycie okolic oczu więc jest wydajny. Podsumowując świetny kompleks naprawczy pod oczy z genialnym działaniem i świetną formułą. Myślę, że to fajna opcja dla osób, które potrzebują większego działania w okolicy oczu niż tylko samego nawilżenia. Sprawdzi się do skóry dojrzałej jak i z pierwszymi oznakami starzenia.
  • 4 kwietnia 2024 o 17:00
    Wart przetestowania!
    Kremy pod oczy nie były używane przeze mnie systematycznie gdyż znajoma dermatolog stwierdziła że dla tych okolic można spokojnie używać bardziej treściwych kremów które przeznaczone są do twarzy,ale taka różnorodność na rynku,piękne opakowania i chęć testowania ;) sprawiły że sięgnęłam po kosmetyki marki Ava. Mam cerę dojrzałą,zazwyczaj mieszaną ale na chwilę obecną jest odwodniona i przesuszona,natomiast skóra pod okiem jest cienka,pergaminowa,sucha,fioletowe zasinienia i cienie pod oczami,rano witają mnie opuchnięcia w postaci wałeczków. W szklanej małej buteleczce o pojemności 15 ml z wygodną pompką dozującą znajduje się krem o masełkowatej konsystencji,bogatej,przyjemnie pachnącej,o dziwo bez problemu wchłania się otulając i przynosząc ulgę przesuszonej skórze pod oczami,stosowałam go zarówno w pielęgnacji dziennej jak i wieczornej. Na noc dozowałam większą warstwę a na dzień zdecydowanie mniejszą,okolica pod okiem była fajnie nawilżona,wygładzona,optycznie rozświetlona,dzięki czemu spojrzenie wyglądało na mniej zmęczone,jednak nie uporał się z moimi fioletowymi zasinieniami i cieniami pod okiem,które mimo wszystko musiałam przykryć korektorem. Jednak uważam że to fajny kompleks naprawczy i w pewnej drogerii internetowej skusiłam się jakiś czas temu na drugie opakowanie :) gdyż było w bardzo atrakcyjnej cenie.
    Zalety:
    • działanie,spłyca zmarszczki mimiczne ale te bardziej delikatne,rozświetla,odżywia,poprawia elastyczność i sprężystość
    • konsystencja masełka ale szybko się rozpuszcza i wchłania
    • nie ma problemu ze zrobieniem makijażu,dobrze współpracuje z różnymi korektorami
    • wygładza,rewelacyjnie nawilża poprawiając wygląd skóry, koi,łagodzi,uprzyjemnia codzienną pielęgnację
    • niesamowita wydajność
    • fajna nazwa złoto lodowca :)
    • krem nie podrażnił nie uczulił,nie szczypie,nie powoduje łzawienia,pieczenia,jakiegokolwiek dyskomfortu
    • sprawdza się w pielęgnacji zarówno na dzień jak i na wieczór
    • nie roluje się,nie rozwarstwia,nie wałkuje
    • skład
    • dostępność,stacjonarna i internetowa
    • polska marka
    • opakowanie,szklana buteleczka z pompką którą można odkręcić,widoczne zużycie produktu
    • design
    Wady:
    • u mnie nie rozjaśnia cieni pod oczami i zasinień
    Kaisja
    16 lutego 2023 o 23:32
    Wygładza, odmładza, rozjaśnia cienie, rozświetla spojrzenie, świetnie się wchłania, pięknie pachnie, wszystko jednym tchem, nawet z rymem – fantastyczny kosmetyk
    Między innymi opiniowany kompleks naprawczy pod oczy Złoto Lodowca od Avy otrzymałam wraz z tytułem Recenzentki Miesiąca Maja 2022 od Ekipy Portalu Wizaz.pl, i zarówno za nagrodę jak i samo wyróżnienie raz jeszcze z całego serducha dziękuję. Schludny, nienabłyszczany (plus!) kartonik z nadrukowaną instrukcją użycia i składem, niewiele większy od samego produktu (plus!) ukrywa ładne opakowanie – "zdrową" dla kosmetyku szklaną buteleczkę (plus!), przejrzystą, więc pozwalającą widzieć stan i ilość preparatu (plus!), ozdobioną bardzo ładną, fiołkową etykietką ze łotymi literkami (plus!), zwieńczoną pompką (plus!). Buteleczki nie wstyd postawić na toaletce (plus!), a pompeczka działa bez zarzutu, wygodnie dawkując wystarczającą porcję kosmetyku (plus!). Opisałam tylko opakowanie, a już uzbierało się aż 8 zalet; jak u Hichcocka – już początek jest niezły, a dalej jest coraz lepiej, bo preparat ma przyjemną w dotyku konsystencję – atłasowo gładkiego, treściwego lotionu, dzięki czemu do aplikacji pod dwoje oczu wystarcza jego maleńka plamka, która szybko i całkowicie wchłania się w cerę – nawet w ciepłe dni, nie przetłuszczając jej, dzięki czemu nie odbiją się na niej ślady tuszu do rzęs. Krem jest całkiem bogaty, a nadaje się do stosowania w dzień nawet dla mieszanej cery – takiej, jak moja. Specyfik do tego prześlicznie, przy czym subtelnie, nie męcząco pachnie, i w sposób zupełnie nie kojarzący się z jego sugerującą chłód nazwą "Złoto Lodowca", a luksusowymi, w odbiorze faktycznie "złocistymi" perfumami o nutach zmysłowego, eleganckiego neroli i ciepłego bursztynu. Nuty te zresztą pochodzą od składników kompleksu naprawczego: kwasu bursztynowego, hydrolatu z neroli na dokładkę z ekstraktem z rumianku. Kosmetyk delikatnie opalizuje, dzięki czemu rozświetla spojrzenie, i optycznie od razu wygładza cerę pod oczami, przez co może już nie wymagać stosowania korektora pod oczy – w zależności oczywiście także m.in. od stopnia przespania nocy, choć z opuchnięciami i cieniami pod oczami, mogącymi być jej skutkiem kompleks naprawczy też sobie dobrze radzi i je likwiduje. Efekt optyczny natychmiast po aplikacji, zaś w skali długofalowej rzeczywiste wygładzenie skóry wynika z działania przeciwzmarszczkowego kosmetyku i wspomnianych już odżywczych substancji w składzie. Mała uwaga – specyfik po rozpoczęciu stosowania delikatnie zmienia barwę – z całkowicie przejrzystej do kremowej (o czym uczciwie informuje Producent w informacji na kartoniku), co nie ma wpływu ani na jego działanie, ani na kolor na cerze. Kosmetyk ma w mojej ocenie tyle zalet (łącznie z ceną – nie niską, ale dwukrotnie niższą, niż w przypadku analogicznych specyfików zagranicznych), że przestałam pisać dekoncentrujące wtręty "plus!", bo musiałabym ich wdrukować co najmniej 20, a tak chwalę w produkcie wszystko po kolei. Gorąco go polecam i raz jeszcze za niego dziękuję Portalowi Wizaz.pl.
    Zalety:
    • naturalne składniki – kwas bursztynowy, hydrolat z neroli, ekstrakt z rumianku;
    • efekt – nawilżona i odżywiona cera okolic oczu, gładka, bez cieni i opuchnięć, subtelnie opalizująca, rozświetlona;
    • działanie przeciwzmarszczkowe;
    • wydajność – wybitna – maleńki kleksik z pompki wystarcza do okolic obu oczu;
    • wchłanialność – natychmiastowa, całkowita;
    • konsystencja – ultragładkiego, lekkiego, choć treściwego lotionu;
    • zapach – śliczny – "złocistych" w odbiorze dobrych perfum – o subtelnych nutach bursztynu i neroli, pochodzących od składników preparatu;
    • opakowanie – bardzo ładny, elegancki szklany cylinderek (15 ml) z wygodną, niezawodną pompeczką sprawnie dawkującą specyfik (w schludnym kartoniku z nadrukowaną instrukcją użycia);
    • cena – zewnętrzna krawędź przystępności 40-50 zł, więc "średnia półka", ale i tak dwukrotnie niższa niż w przypadku analogicznych specyfików zagranicznych
    Wady:
    • brak wad