Kremy pod oczy

Uzdrovisco Kurkuma, Wypełniający zmarszczki krem na piękne oczy fito-dozujący

• 21 lutego 2025 o 11:36
    Słaby
    Krem jest bardzo wydajny. Spore opakowanie, już chciałabym żeby się skończył ;) Cena niewielka, więc skusiłam się na wypróbowanie. Próba raczej nieudana ;) Krem jest dość treściwy, powiedziałabym nawet że dość ciężki. Niestety nie robi absolutnie nic. Co więcej, nieopatrznie rozsmarowany poniżej oczu spowodował pojawienie się kilku krostek, a po dostaniu się do oka szczypie niemiłosiernie.
  • 11 lutego 2024 o 18:06
    Polecam
    Mały słoiczek z białą zakrętką. Jest to moje pierwsze spotkanie z tą marką. Krem ma bogatą, ale lekką konsystencję białego koloru. Posiada niezbyt ciekawy zapach na szczęście ledwo wyczuwalny. 99% składników jest pochodzenia naturalnego w tym kukrumina (działanie przeciwzapalne, antyoksydacyjne), kolagen akacjowy (wspomaga redukcję zmarszczek), kwas hialuronowy (nawilża), czarny bez (zmniejsza rowki i cienie pod oczami), a także masło illipe, olej makadamia, babassu i skwalan. Krem szybko się wchłania i nie zostawia lepkiej czy tłustej warstwy. Świetnie nawilża i regeneruje skórę. Daje również wygładzenie i napięcie oraz nadaje się pod makijaż. Skóra pod okiem wygląda na odmłodzoną, a spojrzenie jest bardziej świeże. Nie zauważyłam redukcji cieni jak i zmarszczek, ale poza tym krem ten jest wart uwagi. Wydajność bardzo dobra i niska cena. Polecam.
  • 15 kwietnia 2023 o 16:40
    Nie spełnił obietnic producenta
    Kosmetyk zamknięty jest w słoiczku z ciemnego szkła jak wszystkie kosmetyki tej marki. Biała nakrętka wykonana jest jednak z plastiku. Seria "fito-dozująca z kurkumą" oparta jest o fito-nośniki. Nie jest to pierwsza taka seria kosmetyków od Uzdrovisco ale nigdy nie próbowałam pozostałych, więc postanowiłam sprawdzić ten krem. Szata graficzna podobna jak w pozostałych kosmetykach, z różnicą kolorystyczną - tutaj kolorem przewodnim jest złoto-brązowy. Bardzo podoba mi się, że każda seria kosmetyków Uzdrovisco ma inną kobiecą postać, wszystko nawiązuje jednak kolorystycznie i tematycznie do głównego składnika - w tym przypadku jest to kurkuma. Konsystencja treściwa, gęsta ale jednocześnie lekka. Szybko się wchłania pozostawiając delikatną, praktycznie niewyczuwalną powłoczkę. Kolor lekko kremowy. Ja stosuję go głównie na dzień pod makijaż. Dobrze współgra z korektorem mineralnym, nic się nie roluje, nie waży. Zapach praktycznie niewyczuwalny, a to dziwne ponieważ kurkuma ma dość charakterystyczny i intensywny zapach i spodziewałam się że będzie go czuć. Stosowałam już krem pod oczy z serii "czarny tulipan" i "świetlik" niestety żaden nie powalił mnie na łopatki. Tutaj niestety jest bardzo podobnie. Co do działania tego kremu to powiedziałabym, że jest to po prostu podstawowy kosmetyk nawilżający. Trochę się zawiodłam na nim, ponieważ zarówno po marce, bogatym i naturalnym składzie, a także obietnicach producenta odnośnie całej linii. Moja skóra jest coraz bardziej wymagająca, mam 27 lat i niewielkie zmarszczki mimiczne. Nie wiem jak krem miałby spłycić zmarszczki - ten tego nie zrobił. Nie poradził sobie także z cieniami pod oczami, nie mówiąc już o poprawie jędrności i elastyczności. Kremu używam od kilku miesięcy (3-4) i niestety nie zauważyłam także długofalowych rezultatów. Krem mnie nie uczulił ani nie podrażnił. Podsumowując jest to taki podstawowy krem pielęgnacyjny, absolutnie nie do zadań specjalnych. W tej półce cenowej myślę, że można znaleźć coś lepszego. Ja osobiście jestem dość rozczarowana, ponieważ kosmetyk do najtańszych nie należy. Plusem jest oczywiście naturalny skład, a także pojemność - bo aż 25 ml, gdzie standardowe kremy pod oczy mieszczą się w 15 ml. Dzięki temu krem jest bardzo wydajny. Co więcej wystarczy bardzo niewielka ilość kremu do zastosowania na powieki, ponieważ powoli się wchłania. Nie wiem czy sięgnę po niego ponownie.
    Kaaro11
    22 stycznia 2023 o 0:02
    Najlepszy krem pod oczy
    Z wielu kremów pod oczy, których używałam ten spełnia moje oczekiwania w najwiekszym stopniu.Po nałożeniu na noc, rano widoczne są efekty w postaci nawilżonej skory pod oczami i jest to efekt długotrwały. Delikatna skora pod oczami jest w dużo lepszej kondycji. Nadaje się rownież pod makijaż, chociaż pozostawia bardzo delikatne natłuszczenie. Polecam
  • 24 listopada 2022 o 14:19
    Hit w dobrej cenie. Przyjemny lekki i mega wydajny krem pod oczy
    • Czy masz takie same oczekiwania do produktu jak ja? Po serii nieudanych kremów pod oczy, moja skóra była podrażniona, sucha i do tego w zimę potrzebowałam dodatkowego nawilżenia. Mam skłonność do prosaków więc staram się unikać bardzo oleistych kremów, jednocześnie uwielbiam cięższe kremy pod oczy. Teraz już powoli zbliża się zima, więc lekkie tekstury u mnie się już nie sprawdzają, wymagają podbicia serum lub po prostu cięższych kremów. • Czy produkt tobie się spodoba od pierwszego wejrzenia: Krem jest w poręcznym opakowaniu z ciemnego szkła z zakrętką. Ma prostą, ale elegancką szatę graficzną. Sam krem ma dość lekką teksturę, lekko pomarańczowy kolor i lekki kwiatowy zapach, wpadający w słodkość. Jest łatwo go rozprowadzić i szybko się wchłania. Nie roluje się, nawet w połączeniu z serum, i nie rujnuje podkładu pod oczy. Poza tym dzięki swojej teksturze, jest go naprawdę potrzebna tylko odrobinkę żeby nawilżyć okolicę oczu. • Jak działa? Krem jest dość lekki ale przyjemnie otula skórę. Nie zauważyłam jakiejś znacznej redukcji zmarszczek, ale nie zauważyłam nowych - więc jest dobrze. Krem fajnie nawilża skórę, nawet samodzielnie, bez serum. W moim przypadku skóra jest skłonna do zaskórników i prosaków, ale krem ich nie spowodował. Stosowałam go od kwietnia do listopada i bardzo dobrze się sprawdza zarówno w jeszcze zimnym klimacie z ogrzewaniem kaloryferami, jak i latem. Jest bardzo uniwersalny. • Czy jest wydajny? Krem jest mega wydajny. Stosowany 2 razy dziennie, czasami nawet częściej wystarczy na 8 miesięcy! • Czy producent i skład spełnia twoje wymagania? Skład certyfikaty Uzdrovisco jest bardzo nową polską marką, której podstawy tworzą naturalne roślinne składy, które ku mojej radości połączone z ładną grafiką i praktycznymi opakowaniami i to wszystko za rozsądną cenę! Mają również przeważnie dość proste składy, bez silikonów, zdzieraczy lub agresywnych dla skóry konserwantów. • Moje zdanie krótko: Miałam już krem na dzień tej serii i nie dawno skończyłam na noc. Bardzo mi odpowiada zarówno skład jak i działania. A w przypadku tego kremu pod oczy również wydajność! Do tego bardzo dostępna cena - na bank wrócę do tych kremów.
    Zalety:
    • Dobry skład
    • Mega wydajność (8 miesięcy)
    • Certyfikaty
    • przyjemny zapach
    • Polska marka
    • Opakowanie nadaje się do recyklingu
    Wady: