Mgiełki do ciała

Bath & Body Works Butterfly, Fine Fragrance Body Mist Mgiełka zapachowa do ciała

• 30 marca 2025 o 22:58
    delikatna, kwiatowo-owocowa magia
    Bath & Body Works Butterfly Fine Fragrance Mist to zapach pełen lekkości i romantycznego uroku. Już sama butelka przyciąga wzrok – fioletowe odcienie i motylkowe detale nadają jej bajkowego charakteru, a klasyczny design sprawia, że prezentuje się elegancko. Atomizer działa bez zarzutu, rozprowadzając lekką mgiełkę, która delikatnie otula skórę. Zapach Butterfly to harmonijne połączenie owocowej słodyczy i kwiatowej delikatności. Już na początku czuć soczyste nuty malin i moreli, które nadają mu radosny, lekko cukierkowy akcent. Po chwili zapach staje się bardziej kwiatowy, z dominującą nutą waniliowej orchidei, która dodaje mu ciepła i kobiecej elegancji. Całość jest lekka, romantyczna i otulająca – idealna na wiosnę i lato, kiedy chce się pachnieć świeżo, ale z nutą słodyczy. Trwałość, jak na mgiełkę, jest całkiem niezła – na skórze utrzymuje się kilka godzin, a na ubraniach może być wyczuwalna nawet dłużej. Oczywiście, jeśli chcesz cieszyć się zapachem przez cały dzień, warto go odświeżyć. Cena mgiełek Bath & Body Works jest wyższa w porównaniu do drogeryjnych produktów, ale dzięki częstym promocjom można je kupić w bardzo atrakcyjnej cenie. Jeśli lubisz słodkie, ale lekkie i dziewczęce zapachy z owocowo-kwiatową nutą, Butterfly na pewno przypadnie Ci do gustu!
  • 31 maja 2024 o 23:28
    Kolejna słodycz, którą uwielbiam :)
    Fanką mgiełek od B&BW jestem odkąd je poznałam jakieś 18 lat temu :) kto czyta moje recenzje wie, że trochę ich już przetestowałam. Marka wypuszcza co jakiś czas nowości i choćbym miała na półce kilka różnych sztuk to i tak coś dokupię. I tak było tym razem. Zobaczyłam mgiełkę z grafiką motyla i przepadłam bo bardzo lubię te piękne owady! Butla charakterystyczna, przeźroczysta z nakładaną nakretka. Atomizer działa bez zarzutu. Na przestrzeni lat nie zdarzyło się żeby się popsuł więc wykonanie naprawdę solidne. Z przodu piękny metaliczny motyl w kolorach fioletu,bieli, srebra coś pięknego! Na odwrocie znajdziemy skład oraz nalepkę, na której po polsku wyjaśnione, że jest to mgiełka zapachowa. Okres przydatności 12 mcy od pierwszego otwarcia. Jeżeli chodzi o nuty zapachowe to mamy tu malinę, irysa i wanilię i to właśnie ten irys tutaj namieszał bo przełamał słodycz wanili bo zazwyczaj ona wygrywa. Jest naprawdę słodko ale idealnie na lato! Trwałość zapachu max jakieś 3-4 godz. Czyli standardowo. Warto mieć w torebce aby w ciągu dnia poprawić intensywność. Mgiełkę zakupiłam w promocji na stronie producenta za 39 zł co wydaje mi się bardzo korzystną ceną. Polecam!
    Zalety:
    • duża butla a więc i wydajność,
    • słodki, oryginalny zapach,
    • piękne opakowanie,
    • cena w promocji bardzo korzystna,

Zobacz także inne Mgiełki do ciała