Ale to jest dobry olejek! I biorę pod uwagę zarówno całość, jak i poszczególne aspekty. Bardzo tani, łatwo dostępny, świetnie zmywa makijaż i sam się zmywa z łatwością. Używało mi się go nadzwyczaj przyjemnie i uważam, że za takie pieniądze to naprawdę dostajemy świetną jakość! Niepozorny, a niezwykle skuteczny. W tym przedziale cenowym myślę, że jest jednym z kandydatów do podium, gorąco polecam i zgadzam się ze wszystkimi pozytywnymi recenzjami!
Olejek jest leciutki, rzadki i bardzo, bardzo wydajny. Wystarczy jedna pompka (a nawet niecała, nie dociśnięta do końca) i jesteśmy w stanie spokojnie taką ilością zrobić cały demakijaż. Olejek jest półpłynny, ma słomkowy kolor, ale na twarzy przyjmuje kolor skóry. Jedną z ważniejszych rzeczy na pewno rzeczy jest to, że olejek po prostu doskonale emulguje! Ciepła woda i z olejku tworzy się lekka kremowa emulsja, która po prostu w mig zmywa się ze skóry i zostawia ją matową i miękką w dotyku. Zero obciążenia, zero lepkości, jest świeżo i przyjemnie!
Zapach także taki jest – delikatny, o aromacie olejku migdałowego. Czuć go wyraźnie podczas demakijażu, ale szybko znika wraz ze zmyciem resztek olejku z twarzy.
Jeśli chodzi o dobór opakowania, to raczej nic lepszego by się nie sprawdziło niż właśnie buteleczka z pompką. Butelka jest lekka, wykonana z plastiku, poręczna i przede wszystkim – dobrze działająca. Trzeba na pewno zwracać uwagę i celować prosto na dłoń, bo jednak rzadka postać olejku sprzyja wyciskaniu go pod większym ciśnieniem, ale wystarczy zadbać o to, żeby zawsze celować na rękę, a nie będzie z aplikacją żadnych problemów. Pompka nigdy mi się nie zacięła, jakość wykonania oceniam więc bardzo dobrze.
No a demakijaż? Sama przyjemność! Olejek szybko i sprawnie rozpuszcza makijaż, radzi sobie praktycznie ze wszystkim. Nie wiem jak mu idzie o jakiś wyjątkowo trwały makijaż, ale taki codzienny, standardowy to dla niego żaden problem. Zmywa tusz, podkład, krem z filtrem, cienie, róż, no wszystko. Jest idealny do zmywania dwuetapowego, ja po olejku odświeżałam jeszcze skórę myjąc ją lekką pianką czy żelem, ale szczerze mówiąc mogłabym się i bez tego obejść. Po samym olejku skóra była czysta, mięciutka, gotowa do nałożenia kolejnej pielęgnacji. Olejek nie zapycha, nie obciąża nawet tych rejonów, które bardziej się przetłuszczają. Mam wręcz wrażenie, że korzystnie działa na wydzielanie sebum i pomaga skórze się nieco wyregulować.
Dla mnie ten produkt ma same zalety i z chęcią do niego wrócę. Ma krótki, prosty skład i działa błyskawicznie, można nim zmyć makijaż naprawdę ekspresowo. No i do tego pielęgnuje skórę i nie dopuszcza do wysuszenia. Combo idealne! :)