Olejki i masła do demakijażu

Dermalogica PreCleanse Olejek do demakijażu

DERMALOGICA PreCleanse Profesjonalny olejek oczyszczający dla każdego typu cery 150ml

• 18 marca 2024 o 11:54
    Polecony przez kosmetolog
    Używam go codzinnie, bo cera po nim jest dokładnie czysta i dokładnie oczyszczona! Uwielbiam ten moment wieczorem, kiedy oczyszczam skórę tym olejkiem. Świetnie radzi sobie z makijażem i innymi zanieczyszczeniami pochodzenia tłuszczowego, sebum i wszystkie zanieczyszczenia zbierające się w ciągu dnia. Na zwilżoną wodą twarz wmasuje olejek i wiem, ze zostanie głęboko oczyszczona bez naruszania bariery lipidowej.
    Zalety:
    • oczyszczenie
    • odświeżenie
    • perfekcyjny demakijaż
    • zdrowa i świeża cera
    • promiennie wyglądająca skóra.
    Wady:
    • Cena ????
    U konsultantki
  • 14 lutego 2022 o 9:10
    Liczyłam na więcej :)
    Po wielu pozytywnych opiniach kupiłam do wypróbowania travel size Preceleanse 30 ml. Z makijażem twarzy radzi sobie dobrze, natomiast u mnie nie sprawdza się w ogóle w demakijażu oczu. Zdecydowanie lepiej radzą sobie znacznie tańsze produkty. Olejek ma zapach kamforowy - mi osobiście to nie przeszkadza. Wydajność w porządku.
  • 12 grudnia 2019 o 14:06
    Idealne przygotowanie przed zabiegiem pielęgnacyjnym
    Bardzo dobrze usuwa pozostałości po makijażu, jednocześnie przygotowuje skórę do dalszej pielęgnacji, skóra po użyciu nie jest sucha tylko bardzo przyjemna w dotyku, idealnie pasuje w połączeniu z żelem do mycia twarzy Special Cleansing Gel
    Zalety:
    • Opakowanie wystarcza na bardzo długo (ponad rok), nie przesusza skóry
    U konsultantki
  • 25 listopada 2019 o 23:35
    Szczypie w oczy
    Makijaż twarzy zmywa bez zarzutów, jeśli chodzi o olejki, to z tych które wypróbowałam, najlepiej radzi sobie z demakijażem oczu, jednak resztki tuszu zostają. Jak wejdzie do oczu to szczypie, co dla mnie jest dyskwalifikujące. Konsystencja jest lekka, mnie nie zapycha, zmywa się bez filmu, ma mocny cytrynowy zapach, którego ja nie lubię. Nie kupię ponownie, wg mnie przereklamowany
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • całkiem dobre zmywanie makijażu
    Wady:
    • szczypie w oczy
    • nie domywa tuszu do rzęs
    • mocno perfumowany
  • 18 lutego 2019 o 20:47
    U mnie sie nie sprawdzil
    Od dlugiego czasu uzywalam precleansing oil od Maria Åkerberg jednak postanowilam kupic cos jeszcze,bo moze okaze sie jeszcze lepszy. W Szwecji firma Dermalogica cieszy sie duzym powodzeniem i aprobata dlatego postanowilam kupic wlasnie ten olejek. Musze przyznac, ze ma bardzo przyjemny zapach, ktory podczas masowania twarzy daje uczucie rozluznienia. Latwo go rowniez zmyc podczas kolejnego kroku - kosmetyku na bazie wody. Jezeli chodzi o wydajnosc produktu, przy niewielkiej ilosci bardzo latwo zmyc twarz jak i intensywny makijaz oczu, z tym radzi sobie super. Samo opakowanie kosmetyku jest bardzo proste, latwo wydobyc z niego porzadana ilosc. Kosmetyk jednak u mnie sie nie sprawdzil, poniewaz od czasu kiedy go uzywam widze coraz to wiecej nowych pryszczy, ktore sa skutkiem wlasnie tego olejku. Postanowilam go odstawic i od tamtego czasu wiekszych problemow nie mialam, jestem w procesie gojenia i twierdze ze dobrze zrobilam odstawiajac go. Dodam tez, ze mam cere problematyczna. Jezeli chodzi o cene kosmetyku jest wysoka i sadze, ze mozna kupic cos lepszego w lepszej cenie i tym samym dzialaniu. Dam mu 4, bo jest dobry jednak nie sprawdzil sie w przypadku mojej cery.
    • wydajny
    • radzi sobie z ostrym makijazem
    • rozluznia twarz
    Wady:
    • mozliwosc pojawienia sie nowych pryszczy na twarzy