Olejki i masła do demakijażu

Polny Warkocz Oczyszczający koncentrat z olejem lnianym olejek emulgujący do mycia twarzy

vlvlv
    24 listopada 2023 o 10:52
    Oceniam produkt na plus
    Produkt oceniam na plus. Dobrze zmywa makijaż (nawet wodoodporny lub "ciężki") i wcale nie potrzeba go do tego dużo. Sam olejek faktycznie trudno się zmywa, ale odkryłam że porządne przemycie ciepłą wodą, a następnie użycie żelu do mycia twarzy pozbywa się dość skutecznie. Na pewno nie dla osób które planują korzystać tylko z jednego produktu w swojej wieczornej rutynie! Przyznam, że z olejku nie korzystam jeszcze na tyle długo by napisać coś o długoterminowych efektach na cerę, jak również że pojawienie się go w mojej rutynie zgrało się z innymi zmianami, Ale nie zauważyłam po dwóch tygodniach negatywnych reakcji.
  • 6 czerwca 2023 o 14:23
    Przyzwoity codzienny olejek
    Gęsty olejek emulgujący, którego używam do codziennego oczyszczania. Ma żółtawy kolor, zamienia się w białą emulsję, którą przyjemnie się rozprowadza po twarzy. Bardzo lubię ten efekt emulgowania. Dużo polskich firm ma olejki, które są tańsze, ale jednak nie emulgują i ciężej się zmywają (np. Nacomi, Mia). Nie ma kompozycji zapachowej. Pompką można regulować ilość, która wypłynie. Dobrze się go domywa. Po zmyciu wydaje się, że pozostawia lekki film, ale nigdy mnie nie zapchał. Mam cerę wrażliwą w stronę na naczynkowej, która potrzebuje dużo nawilżenia. Ten produkt super domywa mi krem spf i krem BB, a nie wysusza cery. Stosowałam go w dwuetapowym myciu jako krok nr 1. A w stanach mocnego wysuszenia albo podrażnienia jako jedyny produkt myjący i sprawdził się niezawodnie. Przez dozowanie pompką jest bardzo wydajny. Ma szklane opakowanie, co jest na plus, jeśli chodzi o ekologię. Nie podoba mi się „naturalna” szata graficzna, ale działanie rekompensuje tę cechę. Jest jednym z tańszych olejków emulgujących, które przeglądałam. Na pewno wychodzi taniej niż olejki koreańskie/azjatyckie. No ale jednak trzeba trochę zainwestować. Ma super skład, więc jestem zadowolona z zakupu.
    Zalety:
    • emulguje
    • łatwo się zmywa (jak na olej)
    • bezzapachowy
    • super skład
    • łatwo się dozuje ilość
    • nie zapycha
    Wady:
    • nieestetyczna szata graficzna
    • drogi (ale warto)
  • 13 lutego 2023 o 12:54
    Idzie na 1 ogień w 2-etapowym oczyszczaniu
    Olejek jest znakomity, rozpuszcza makijaż przy czym nie szczypie w oczy i nie powoduje ściągnięcia cery. Dokładnie czyści buzie emulgując z wodą nie pozostają tłustej warstwy. U mnie nie powoduje zapychania a mam z tym problem a raczej miałam stosując inne / konkurencyjne olejki / masełka do demakijażu, które przy dłuższym stosowaniu mnie zapychały powodując podskórne grudki na linii żuchwy. Plus za dwie pojemności, małą buteleczkę zabieram na wyjazdy. Olejek stosuje na 2 sposoby: 1/ wyciskam jedna pompkę na zagłębienie dłoni , delikatnie masuje na twarzy wcześniej zwilżoną wodą, następnie zmywam obficie wodą. 2/ wyciskam na zwilżoną gąbkę koniac, myje twarz i finalnie spłukuje. Produkt jest naprawdę wydajny!
    Zalety:
    • Nie szczepie w oczy
    • Nie zapycha
    • Nie powoduje ściągnięcia
    • Dobry skład
    Wady:
    • Dostępność - do kupienia głównie online
    alemale
    2 września 2022 o 21:03
    Polny Warkocz, Oczyszczający koncentrat z olejem lnianym olejek emulgujący do mycia twarzy
    Koncentrat od Polnego Warkocza był, trzy lata temu, moim pierwszym olejkiem myjącym - reszta to historia. ;) Do tej pory żaden produkt tego typu nie zachwycił mnie równie mocno. Gęsta, wydajna formuła o przyjemnie "tępej", ale aksamitnej w dotyku konsystencji, zapachu herbaty i... słodziutkim smaku (ave Sucrose Stearate <3) świetnie się emulguje, bardzo dobrze zmywa zanieczyszczenia, a opakowanie z pompką skutecznie ułatwia dozowanie preparatu. Na pewno wrócę, jak tylko zatoczę koło po rynku ;) Przede mną nowsza wersja, z olejem konopnym!
  • 14 maja 2022 o 17:47
    Zakochałam się
    Mój pierwszy olejek do mycia twarzy i zakochałam się w nim. Nigdy nie używałam olejków, bo błędnie myślałam, że jak się nie maluję to po co mi one. Poszłam po rozum do głowy i zakupiłam ten z polecajki pewnej youtuberki. Pierwsze użycie nie było najprzyjemniejsze, ponieważ moje doświadczenie z tego typu produktem było zerowe. Gęste to takie, lepkie, trudne w rozsmarowywaniu... Pomyślałam: "Nie no, muszę znaleźć na niego jakiś sposób". I znalazłam. Ważne jest rozgrzanie go w dłoniach a już najlepsze co można zrobić to umyć nim twarz po prysznicu, kąpieli itp. gdy ciało , a zwłaszcza dłonie i buzia są nagrzane. No po prostu bajka. Wtedy robi się cieplutki, rzadszy i rozprowadzanie go po buzi to czysta poezja. Mogę nim tak masować i masować buzię ile się da. Takie to przyjemne. Pięknie zmywa filtr, pięknie emulguje więc nie ma problemu z jego zmyciem. Wiem, że nie wszystkie olejki będą takie super jak ten, ale dzięki niemu pragnę przetestować inne perełki, bo lubię testować kosmetyki (mam nadzieję, że trafię tylko na takie perełki). Już nigdy nie będę myła buzi samym żelem czy pianką. Polny warkocz to był dla mnie strzał w dziesiątkę. Zapomniałam dodać, że mam buzię cienką, naczyniową, wrażliwą a ten olejek nie wyrządził jej żadnej, ale to żadnej krzywdy. Jest po prostu MEGA.
    Zalety:
    • Wszystko
    Wady:
    • Nie ma wad.