Olejki i masła do demakijażu

Oriflame NovAge, Facial Cleansing Oil Oczyszczający olejek do twarzy

• 17 lipca 2024 o 13:53
    Najlepszy olejek oczyszczający do twarzy
    Olejek ma 150ml ale starcza na długo. Ma wygodną w użyciu pompkę, co dla oleistych produktów jest świetnym rozwiązaniem. Bardzo skutecznie usuwa makijaż i wystarczy jego niewielka ilość, by dobrze rozpuścił i usunął pozostałości makijażu. Nie klei się. Nie szczypie w oczy i nie pozostawia efektu mgły za oczami po użyciu. Jest naprawdę świetny. Zapach raczej neutralny.
  • 25 listopada 2023 o 11:45
    U mnie dobrze się sprawdził
    jest to mój pierwszy olejek do demakijażu wiec nie mam porównania z innymi preparatami tego typu. usuwa dobrze makijaż , przez pierwsze parę dni stosowania podrażniał mi trochę oczy .
  • 19 października 2022 o 18:50
    Pierwszy etap pielęgnacji
    Olejek jest dla mnie pierwszym etapem w oczyszczaniu twarzy. Dzięki pompce wyciskamy go z łatwością na dłoń, rewelacyjnie rozprowadza się po twarzy rozpuszczając makijaż i zanieczyszczenia, pod wpływem ciepłej wody emulguje i zmienia kolor na biały. Świetnie się zmywa. Nut zapachowych nie wyczuwam, konsystencja również jest dobra. Olejek towarzyszy mi w domu jak i na wyjazdach. Na pewno zakupię kolejny raz.
    Zalety:
  • 18 października 2022 o 14:46
    Bardzo pozytywne zaskoczenie
    Od kilku lat stosuję dwuetapowe oczyszczanie twarzy, w związku z czym przetestowałam już sporo pozycji na rynku, zarówno olejków jak i masełek do demakijażu. Wydawało mi się, że będę żonglować moimi ulubieńcami ale trafiłam na bardzo fajną promocję i postanowiłam zaryzykować zakup Olejku Oriflame z serii Novage. Powiem szczerze, że olejek ten bardzo szybko wskoczył na podium, jednocześnie z dwoma moimi ulubieńcami. Olejek nie jest ani za rzadki ani za gęsty, w sam raz aby nie przeciekał przez palce ale też nie za gęsty aby trzeba było nadmiernie pocierać skórę twarzy. Ma idealną konsystencję i piękny żółty kolor. Co zadziwiające, wg mnie olejek Oriflame nie ma zupełnie zapachu. Kompletnie nie czuję żadnej nuty zapachowej, zgodnie zresztą z informacją producenta. Co prawda lubię nuty zapachowe w co niektórych kosmetykach, natomiast przy codziennym demakijażu twarzy czasem fajnie jest odpocząć od nawet najbardziej ulubionego zapachu. Olejek idealnie rozpuszcza makijaż, nawet tusz do rzęs, uwielbiam robić nim masaż dłuższa chwilę, po czym spłukuję ciepłą/letnią wodą. W kontakcie z wodą tworzy on lekką emulsję, którą bardzo łatwo zmyć. A nie jest to w przypadku niektórych olejków do demakijażu takie łatwe, trzeba się niekiedy sporo natrudzić. Tutaj taka sytuacja kompletnie nie ma miejsca. Reasumując, olejek Novage wskakuje u mnie na podium już po kilku zastosowaniach. Jeśli pozostałe pozycje z tej ekskluzywnej serii Oriflame są tak samo dobre, czuje się zachęcona do ich wypróbowania.
  • 15 października 2022 o 0:14
    mój nr jeden wśród olejków do mycia twarzy
    Olejek w platikowym opakowaniu z dozownikiem, złota żelowa , tłusta konsystencja, bezzapachowa. Olejek , który pod wpływem wody zamienia się w delikatny krem takie raczej mleczko, który szybko eliminuje nadmiar sebum, wszelakie zanieczyszczenia na twarzy , nawet mocny makijaż. Twarz po umyciu jest świeża, oczyszczona dogłębnie, miła, gładka.