Olejki i masła do demakijażu

DHC Deep Cleansing Oil Olejek do demakijażu

• 4 stycznia 2022 o 14:14
    Podoba mi się
    Do makijażu użyłam do może ze 2 razy, ale sprawił się bardzo dobrze. Używam go do częściej oczyszczania skóry z zaskórników. Masuję nim skórę przez kilkanaście minut i zaskórniki "wychodzą" spod skóry! Skóra jest dużo gładsza po jego użyciu. Ostatnio trafiłam na promocję i kupiłam dwa opakowania. To jeden z niewielu kosmetyków, po którym rzeczywiście widzę różnicę już po krótkim czasie stosowania.
    • widoczne działanie
    Aga_I
    30 października 2021 o 9:34
    najlepszy produkt do demakijażu!
    Już od dawna planowałam wypróbowanie olejku do demakijażu. Wiele o nich dobrego słyszałam i się nie zawiodłam. Już jedna-dwie pompki na suchą skórę całkowicie rozpuszczają makijaż. Olejek jest też niesamowicie łagodny. To chyba pierwszy produkt do demakijażu, poza wodami micelarnymi, które zupełnie nie podrażnia moich oczu. Po wmasowaniu olejku w suchą twarz i dokładnym rozpuszczeniu makijażu wystarczy olejek zmyć wodą. Olejek nie pozostawia żadnej tłustej warstwy na skórze. Jedyna maleńka rzecz na minus to zapach - pachnie trochę jak oliwa z oliwek. I tak na pewno kupię do znowu!
    Zalety:
    • wydajność, świetnie rozpuszcza makijaż, nie podrażnia skóry anu oczu
    Wady:
    • lekki "oliwny'' zapach
    emma-e4
    20 grudnia 2019 o 13:27
    niezły
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Miałam próbki tego kosmetyku, nie wiem ile miały pojemności, ale nie więcej niż 3 ml. Zaskoczyła mnie jego wydajność, bo każda próbka wystarczała mi na ponad 5 użyć. Olejek ma delikatny ziołowy zapach, jest dość rzadki, ale wylewając odrobinę na dłoń można go rozprowadzić palcami po twarzy i nie rozlać. Szybko rozpuszcza podkład i robi to skutecznie. Gorzej radzi sobie z tuszem do rzęs. Trzeba dłużej trzeć i poczekać z pół minuty. Ostatecznie, kiedy później myję twarz żelem to i tak smugi tuszu mam pod oczami. Nie jest też delikatny dla oczu, u mnie powoduje chwilowe zamglenie (ale nic nie piecze na szczęście). Nie jest gorszy od innych olejków, nimi też nie lubię zmywać oczu. Nie jest też niestety od nich lepszy na tyle, żeby to usprawiedliwiło cenę. Oczywiście nie zniechęcam do mycia twarzy olejem - to bardzo fajna metoda i ja też ją lubię. Tyle, że do tej pory do mycia wykorzystywałam oleje, które mi nie podpasowały do pielęgnacji twarzy, wielokrotnie tańsze i nie widzę żadnej różnicy. Ja zmywam olej wilgotną ściereczką, potem często myję jeszcze twarz żelem. Jednak test po użyciu oleju wykonany płynem micelarnym dowodzi, że już po oleju skóra jest czysta.
  • 30 lipca 2018 o 1:31
    Bardzo dobry
    Olejek bardzo dobrze rozpuszcza makijaż i filtry. Nie pogorszył a wręcz poprawił stan mojej tłustej, skłonnej do trądziku cery. Nie jest wodnisty (co bardzo mi odpowiada), nie przelewa się przez palce i nie spływa z twarzy, nieperfumowany (ma swoisty zapach olejów), dobrze emulguje się z wodą i dobrze się spłukuje. Zaznaczam, że ja i tak potem jeszcze myję twarz drugim środkiem myjącym. To, co mnie trochę drażni to to, że niestety dość łatwo o mgłę na oczach przy używaniu tego produktu i to, że czasem trochę szczypie w oczy. Ale naprawdę nie ma tragedii. Nie wiem, czy kupię ponownie, bo jednak jest jednym z droższych kosmetyków tego typu.
    Nemain
    20 kwietnia 2018 o 21:23
    Znakomity
    Dość długo się wahałam nad kupieniem tego olejku, bo byłam zadowolona z wypróbowanego Evree. Jednak podczas niedawnego pobytu w Japonii postanowiłam się skusić i kupiłam małą buteleczkę tego olejku. - Wygodne, higieniczne opakowanie i pompka, która wypluwa akurat tyle produktu, ile potrzeba
    Zalety:
    • Zapach - a właściwie brak. bardzo słaby, 'oleisty' ale do wtrzymana.
    • Świetnie oczyszcza
    • Wydajny
    • Ładnie się pieni przy kontakcie z wodą
    • Nie zapycha
    • Rzadszy niż Evree i inne olejki, które dotąd używałam
    Wady:
    • Cena - do tanich, niestety, nie należy