Balsamy do ciała

Dove Skin Glow Oil-in-Milk Body Lotion Rozświetlający balsam do ciała

• 8 stycznia 2024 o 11:32
    Ładnie rozświetla
    Balsam do ciała Dove Skin Glow Oil-in-Milk to produkt, który przyciąga uwagę swoim obietniczym rozświetlenia skóry. Po kilku tygodniach regularnego stosowania, mogę stwierdzić, że produkt ten ma swoje mocne strony. Zalety: 1. Konsystencja: Lekka i jednocześnie kremowa konsystencja ułatwia aplikację i szybko się wchłania, nie pozostawiając klejącego filmu na skórze. 2. Zapach: Subtelny, przyjemny zapach, który nie jest przytłaczający. 3. Rozświetlenie:Balsam faktycznie nadaje skórze zdrowy blask. Nie jest to efekt nachalny, ale delikatne rozświetlenie, które wygląda naturalnie. 4. Nawilżenie: Skóra po użyciu balsamu jest dobrze nawilżona i elastyczna. Wady: 1. Trwałość efektu: Rozświetlenie utrzymuje się przez kilka godzin, ale nie jest to długotrwały efekt. Konieczne jest ponowne stosowanie, aby go utrzymać.
    Zalety:
    • Lekka i łatwa do rozprowadzenia konsystencja.
    • Przyjemny, subtelny zapach.
    • Efekt rozświetlenia skóry wygląda naturalnie.
    • Dobrze nawilża skórę, nadając jej elastyczność.
  • 8 stycznia 2024 o 11:15
    Olejek w mleczku Dove
    Balsam kupiłam przypadkiem z zestawem kosmetycznym Dove i bardzo mi się spodobał. Jest to olejek w mleczku i też posiada konsystencję mleczka. Ma brzoskwiniowy kolor z połyskującymi drobinkami. Drobinki te są widoczne na skórze, szczególnie pod światłem albo w słońcu. Nie są za duże. Właśnie na lato szczególnie polecam to mleczko, bo podkreśla opaleniznę lub w ogóle dzięki tym drobinkom nadaje efekt zdrowej i promiennej skóry. Balsam znajduje się w różowym plastikowym opakowaniu z zakrętką na klik, na której stabilnie może stać. Kosmetyk pięknie pachnie. Kwiatowo i słodko, ale nie dusząco i zapach ten długo się utrzymuje. Na pewno zapach podbija walory aplikacyjne kosmetyku. Balsam szybko się wchłania, ale pozostawia widoczną warstwę nawilżającą. Nie jest to tłusty film, tylko piękny efekt rozświetlenia ciała. Nawilża i pielęgnuje skórę. Skóra jest wygładzona. Polecam!
  • 17 sierpnia 2023 o 21:28
    Rozświetla, ale nie pielęgnuje
    Zakupiłam ten balsam, bo Dove raczej nigdy mnie nie zawiodło pod kątem nawilżenia skóry. Produkt to olejek w mleczku, który ma brzoskwiniowy odcień i piękne połyskujące drobinki brokatu. Efekt po posmarowaniu jest zdecydowanie efektem wow - olejek idealnie podkreśla delikatną opaleniznę, czuję się jak gwiazda! Olejek ma przepiękny zapach, który w połączeniu z rozświetleniem daje totalne poczucie „luksusu” :D I na tym niestety jego plusy się kończą. Niestety nie daje nawilżenia. Jest tłusty, nie wchłania się i trzyma się na ciele do momentu, aż przypadkiem go nie wytrę np. opierając się na kanapie. No słabo, bo gdyby trochę się wchłaniał i dawał nawet lekkie nawilżenie to byłby mój hit.
    Zalety:
    • drobinki rozświetlające
    Wady:
    • nie wchłania się
  • 23 czerwca 2023 o 10:38
    Naprawdę przyjemny
    Kupilam go na wyprzedaży w rossmanie, i w sumie nie wiem gdzie go teraz szukać bo jest super. Balsam zamkniety w wygodnej, miękkiej tubce która zajmuje mało miejsca. Pięknie ale nie nachalnie pachnie i ma w sobie subtelne ale zauważalne rozświetlające drobinki. Jak dla mnie kosmetyk obowiazkowy na lato. Nie wysusza skóry, nie uczula.
    GiaVia
    11 lutego 2023 o 0:11
    Przyjemny świetlisty nawilżacz
    Opakowanie-> plastykowa, miękka, różowa, duża tuba z zamknięciem na zatrzask. Design minimalistyczny. Matowe wykończenie opakowania z elementami błyszczących zdobień. Ładny klasyk. Konsystencja i aplikacja-> półpłynne mleczko w brzoskwiniowym odcieniu z błyszczącymi złotymi drobinkami (nie są to ‚mikrodrobinki’ ale też na szczęście! nie turbo dyskoteka). Zdecydowanie słodki, kwiatowo owocowy ale nie zdecydowanie świeży. Balsam po nałożeniu na skórę staje się zdecydowanie bardziej płynny i wspaniale aplikuje się na skórze (a już szczególnie aplikowany zaraz po prysznicu na lekko wilgotne ciało. Działanie/efekty-> Wchłania się wspaniale. Nie pozostawia nieprzyjemnego ‚filmu’. Daje satynowe wykończenie z widocznymi ale nie nachalnym błyskiem. Osobiście wolałbym aby te drobinki były dużo mniejsze ale jak na balsam drogeryjny jest to ok. Po ponad około miesiącu używania stwierdzam że bardzo dobrze radzi sobie z nawilżeniem skóry. Raczej nie daje efektu odżywienia skóry ale mimo to bardzo go lubię ponieważ skora po jego zastosowaniu jest miękka, przyjemna w dotyku i pachnie na długo po aplikacji (delikatnie i świeżo). Ogólnie uważam ze jest to bardzo dobry produkt nawilżająco-rozświetlający w gamie drogeryjnych balsamów do ciała. Myśle, że sprawdzi się szczególnie w przypadku skóry ciała która nie wymaga intensywnej pielęgnacji a jedynie nawilżenia i dodatkowego efektu rozświetlenia. Ja za jakiś czas chętnie do niego powrócę. Szczególnie w okresie wiosenno-letnim.
    Zalety:
    • konsystencja dzięki której aplikacja jest łatwa, szybka i przyjemna
    • efekt nawilżenia
    • rozświetlenie (choć nie idealne bo drobinki nie są ultra miałkie)
    Wady:
    • rozświetlające drobinki (są akceptowalne ale mogłyby być bardziej miałkie i drobniejsze)
    Drogeria Super-Pharm