Kosmetyki do skóry głowy dla mężczyzn

Aristo Pharma Zoxiderm 150, Emulsja przeciwłupieżowa do skóry gładkiej i owłosionej

Marza97
    30 kwietnia 2023 o 13:19
    Trzyma w ryzach moje łzs
    Tak, ta emulsja ratuje moje gorsze chwile z łzs. Mam problem z doborem szamponu, muszę często zmieniać, przy tym mieć coś przeciwlupiezowego pod ręką. Mimo to i tak pojawiają mi się czerwone plamki. Nakładam te emulsję po zmyciu szamponu, trzymam około 5 minut i zmywam. Używam minimum raz w tygodniu, a gdy moje łzs jest zaognione, to używam po każdym myciu głowy. W taki sposób udaje mi sie utrzymać stan mojej skory głowy w ryzach. Po użyciu emulsji czerwone plamki znikają, skora jest nawilżona i ukojona. Nie obciąża włosów, za to duży plus. Emulsja nie jest zbyt wydajna, ale cóż… moje wybawienie ;) Polecam dla osób z problemami skory głowy takiej jak ja.
    Zalety:
    • pomaga utrzymać łzs w ryzach
    • nawilża
    • redukuje czerwone plamki
    • działa korzystnie na łupież
    • nie obciąża włosów
    _inga
    23 kwietnia 2023 o 8:54
    Zoxiderm 150 Emulsja do skóry gładkiej i owłosionej ze skłonnością do łupieżu i łojotoku, Aristo
    Emulsję do skóry Zoxiderm 150 kupiłam w aptece poleciła mi ją Pani dermatolog. Opakowanie to tuba o pojemności 150 ml zapłaciłam około 30 zł. Emulsja ma nieco specyficzny zapach ale stosuję ją leczniczo więc najważniejsza jest dla mnie skuteczność jej działania. Od jakiegoś czasu mocno u mnie nasiliło się przetłuszczanie skóry głowy dlatego postanowiłam skonsultować się z dermatologiem, pani doktor poleciał mi stosować ta emulsję i szampon dziegciowy ExoTar. Emulsję nakładam 2-3 razy w tygodniu na umytą skórę głowy pozostawiam na około 5-10 minut i spłukuję ciepłą wodą. Włosy znacznie się mnie j przetłuszczają, choć na pewno kupię kolejne opakowanie by kontynuować kurację, emulsję stosuję równolegle z szamponem dziegciowym ExoTar dlatego ciężko mi zaobserwować i wyodrębnić działanie samej emulsji ale razem to świetny duet. Serdecznie polecam warto stosować ją razem z szamponem ExoTar.
    • łagodzi podrażnienia
    • zmniejsza przetłuszczanie się włosów
    • redukuje swędzenie skóry
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 17 sierpnia 2022 o 13:36
    w końcu mogę podzielić się moja opinią
    Tyle razy próbowałem dodać ten produkt do katalogu, ale za każdym razem moderatorzy go wyrzucali. W końcu mogę podzielić się moja opinią na temat tej emulsji. Emulsję kupiłem kiedyś w Rossmannie na jakiejś promocji. Mam duży problem z AZS i łuszczycą, które przybierają na sile s okresie zimowym i w sytuacjach długotrwałego stresu. Największy dyskomfort powoduje powstawanie stanów zapalnych na potylicy, do których ciężko dotrzeć niektórymi preparatami. Emulsja ma tę zaletę, że stosuje się ją na czystą skórę, np. po myciu włosów i ponownie spłukuje. Emulsja łatwo rozprowadza się na mokrej skórze. Podczas aplikacji nie czuć żadnego pieczenia, swędzenia, ani podrażnienia skóry. Już po jednym użyciu atopowa skóra jest gładka i mniej swędząca. Przy regularnym stosowaniu pomaga utrzymywać skórę w dobrej kondycji, ale nie eliminuje problemu całkowicie. Produkt wychodzi bardzo korzystnie cenowo, zwłaszcza że jest bardzo wydajny. Nie wiem, czy jest dostępny na stałe w Rossmannie, ale warto szukać go ma regale z produktami przeciwłupieżowymi.
  • 14 sierpnia 2022 o 15:10
    Pomoc w walce z podrażnioną skórą głowy i łzs
    Mam przetłuszczające się włosy i bardzo wrażliwą skórę głowy, która przy użyciu niewłaściwego kosmetyku lub w sytuacjach stresowych zaczyna swędzieć i zaczynają pojawiać się na niej rany, strupki i włosy zaczynają wypadać na potęgę. Stosowałam różne kosmetyki, jednak emulsja Zoxiderm jest dla mnie bezapelacyjnym numerem 1 - wystarczy jedno zastosowanie żeby wszystkie stany zapalne się cofnęły, skóra przestała swędzieć, rany się goją a włosy mniej wypadają. Najlepiej używać systematycznie - raz na tydzień lub dwa żeby nie dopuścić do podrażnienia skóry głowy. Emulsje nakłada się na skórę głowy po umyciu, czeka 5 min i zmywa. Ma lekką formułę i nie zauważyłam na sobie na szczęście żeby emulsja się źle zmyła i przez to zostawiła tłusty film na głowie lub włosach, włosy na drugi dzień nie są przetłuszczone.
    Zalety:
    • koi podrażnioną skórę głowy i zapobiega nawrotom łuski na głowie
    • delikatna, bezzapachowa formuła, nie pozostawia tłustego filmu na włosach
    • cena i dostępność
    Wady:
    • czas aplikacji (5 min)