Żele pod prysznic

Bi-es Pusheen, Shower Gel Żel pod prysznic (różne rodzaje)

• 3 grudnia 2023 o 14:37
    Marketowy średniak
    Kupiłam ten żel pod prysznic w biedronce, ale dostępny jest on też w innych supermarketach. W moje ręce trafiła malinowo różowa wersja walentynkowa, wariant vanilla&berry. Skusiłam się na ten żel za sprawą uroczego opakowania z rysunkiem grubego kota. Wykonane jest z nieprześwitującego plastiku, nie widać ile w środku zostało produktu. Zamknięcie na klik jest solidne, nie wyrabia się łatwo i nie otwiera potem, zawias nie urywa się. Żel jest... żelowej konsystencji, niekiedy trochę ciężko jest go przez to wydobyć z opakowania, które zasysa go i 'wciąga' do środka. Za to dobrze rozrabia się z wodą i rozprowadza po skórze. Pieni się zarówno podczas nakładania zwilżoną dłonią, jak i na gąbce. Pachnie słodko i w głównej mierze owocowo, bardziej jak 'berry and some vanilla...perhaps' niż to, na co wskazuje nazwa. Spełnia swoje zadanie, nie poczułam, żeby skóra była po nim przesuszona ani nie wywołał u mnie alergii. Owocowy zapach nie utrzymuje się długo na ciele. Za taką cenę nie jest to najgorszy produkt. Ale bez szału.
    Zalety:
    • Urocze opakowanie
    • Myje bez podrażnienia i przesuszenia
    • Dostępność
    Wady:
    • Nie widać ile jest w środku jeszcze produktu
    • Ciężko wydobyć go z opakowania w przewidywalny sposób
  • 24 października 2023 o 23:10
    Urocze opakowanie, ale działanie też może być
    Mam wersję vanilla & berry i jednak zapach jest bardziej owocowy niż waniliowy. Opakowanie urocze, cena przystępna. Żel jest przezroczysty, średnio się pieni, ale dobrze myje i łatwo się spłukuje. Możliwe, że przetestuję jeszcze inne warianty zapachowe, bo są ciekawe.
  • 8 października 2023 o 22:12
    Zwykły a wyjątkowy :)
    Moja córka jest absolutnie fanką tego kotka, więc nawet gdyby w butelce była woda do mycia to ona by była zachwycona :) Ja jako mama doceniam za łagodną recepturę - moja córka ma bardzo wrażliwą skórę skłonną do atopii a żel jej nie podrażnił oraz nie uczulił. Piękna szata graficzna oraz śliczny zapach (mieliśmy tego kotka w okularach o zapachu z wanilią). Żel wydajny w użyciu. Niby zwykły delikatny żel a taki wyjątkowy tylko dzięki Pusheen-kowi :) cena na promce bardzo przystępna - 400 ml za około 15 zł a radości co niemiara aż do ostatniej kropli żelu.
    Zalety:
    • Szata graficzna z pusheen
    • Piękny zapach
    • Wydajny
    • Nie podrażnił I nie uczulił- łagodnie oczyszcza
  • 18 września 2023 o 23:35
    udany kosmetyk do pielęgnacji ciała podczas kąpieli
    Kremowa konsystencja, ładny, owocowy zapach (wanilia z wiśnią) który pobudza zmysły. Żel pod wpływem ciepłej wody, tworzy bogatą, lekką pianę, która chroni skórę przed wysuszeniem, pozostawiając ją jedwabiście miękką i gładką.
    mm2991
    21 czerwca 2023 o 5:59
    Bez szału
    Żel pod prysznic kupiłam podczas promocji i bardzo dobrze, ponieważ nie odzwierciedla ceny regularnej jeśli chodzi o działanie skuteczność. Żel jest w ładnym, uroczym opakowaniu. Sam żel jest konsystencji żelowej przezroczystej, pieni się średnio. Myje skórę i łatwo się spłukuje. Charakteryzuje się przyjemnym zapachem ale takim bez wow, zapach szybko się ulatnia. Nie ma żadnych właściwości pielęgnacyjnych jak nawilżanie, wygładzanie itp. tylko myję. Choć producent podaje że nawilża ja osobiście tego nie widzę. Używam na zmianę z innym żelem bo nie wiem czy nie wysuszy skóry. Średnio wydajny.

Zobacz także inne Żele pod prysznic