Maszynki do golenia dla kobiet

Wilkinson Intuition 2 in 1 Variety, Maszynka do golenia

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 15 listopada 2023 o 19:10
    Bardzo ciekawa propozycja
    Tą maszynkę kupiłam z czystej ciekawości, a dodatkowo zachęciła mnie promocja. Maszynka jest zdecydowanie większa od klasycznych, dlatego najbardziej nadaje się do golenia nóg. W swoim zestawie posiada aż 3 wkłady i każde z innym mydełkiem. Używam jej tylko, gdy się spieszę, jest to wtedy fajna propozycja, bo mydełka zastępują żel lub piankę do golenia. Wystarczy tylko woda i golenie mamy zaliczone. Ze względu na jej wielkość i problem z czyszczeniem nie używam jej zbyt często, ale muszę przyznać, że do nóg jest naprawdę świetna. Mydełka ładnie nawilżają skórę, golenie staje się bezbolesne, bez podrażnień a przede wszystkim jest dokładne. Kratka na ostrzach chroni nas przed zacięciem, a pasek nawilżający łagodzi podrażnienia. Myślę, że jeszcze do niej wrócę.
  • 3 października 2023 o 20:51
    Może być
    No takiej maszynki to jeszcze nie miałam i to był powód, dla którego ją kupiłam. Ciekawiło mnie jak goli akcesorium o tak nietypowym kształcie. Ponadto jak już wypróbowałam kilka maszynek, które same wytwarzają żel, to takie zwykłe już trochę mnie nudzą ;). I mimo, że ma ona aż 3 zapasowe ostrza z mydełkami i to jeszcze każde mydełko inne, to i tak jest droga, ja czekałam na promocję. I rzeczywiście, jej gabaryty oraz kształt nie przypominają typowych golarek i jest to miła odmiana, jak komuś się znudziły te stare kształty maszynek. Do tego jest nakładka na ostrza, żeby się nie zabrudziły i to bardzo na plus. Samo golenie jest ok, maszynka jest ostra i dokładnie się nią depiluje, ale to mydełko jest nietypowe. Dotychczas miałam już kilka takich golarek różnych producentów i zazwyczaj było to coś w rodzaju przezroczystego żelu, dającego poślizg, a tu rzeczywiście jest tak, jakby przejechać po ciele pachnącą, nawilżającą i ładnie wyprofilowaną kostką mydła, które się nie pieni. Jednak chyba wolałam te żele, choć i tam i tu wolę sobie dołożyć pianki do depilacji dla lepszego poślizgu. Mimo rozmiaru maszynka jest lekka, choć w podróży na pewno lepiej się sprawdzi taka zwykła, bo zajmuje mniej miejsca. Nie jest to najlepsza golarka świata, ale miła odskocznia od znanych modeli. Raczej nie wrócę do niej, bo lubię testować nowości, a rynek kosmetyczny ostatnio nie skąpi nam nowości w zakresie depilacji.
    Hermoso
    15 lipca 2023 o 20:57
    Dobra maszynka jeśli chcemy ogolić się na szybko
    Polecam szczególnie na lato ale… tylko po cenie promocyjnej. W życiu nie dałabym za 3 wkłady 15€ bo mydełko szybko się zużywa i wtedy goli nierównomiernie i zacina. Super sprawa jeśli chcemy ogolić się na szybko - bez żelu czy pianki/masełka, szczególnie latem. Mydełka pachną pięknie. Rączka jest lekka i poręczna, bardzo lubię to jak jest skonstruowana. Bardzo łatwo wymienić wkład, maszynka posiada nakrywkę na wkład, co jest mega. Golenie nią jest bardzo szybkie, jednak nie goli dokładnie. Gole sie nią dokładnie dwa do trzech razy w tym samym miejscu a czasem i tak nie wyłapie wszystkich włosków. Poza tym nie podrażnia i dobrze nawilża, co jest dla mnie ważne. Używam jej tylko wtedy, kiedy się spieszę lub nie mam ochoty na normalne golenie z użyciem pianki. Kupuje wkłady regularnie na promocji.
    Zalety:
    • Poręczna
    • Mydełko
    • Piękne pchnie
    • Dobrze nawilża
    • Nie podrażnia
    • Cena promocyjna
    Wady:
    • Cena regularna, po cenie regularnej w życiu bym jej nie kupiła
    • Mydełko zmywa się nierównomiernie, co skutkuje potem zacięciem
    Shangra
    7 czerwca 2023 o 17:37
    Dobry produkt
    Bardzo w porządku produkt za dość przystępną cenę. Jedna nakładka z mydełkiem starcza spokojnie na kilka/kilkanaście użyć, jest dość łagodna dla skóry, zdecydowanie mniej podrażnień niż po zwykłej maszynce. Odpowiednia zarówno dla nóg, pach, jak i okolic intymnych. Da się bez problemu wyczyścić pod wodą.
    Zalety:
    • mniej podrażnień, wydajne, cena, uniwersalna
  • 2 czerwca 2023 o 8:54
    Nie małe rozczarowanie
    W sumie jeśli chodzi o moje całe ciało i skórę to muszę podchodzić bardzo ostrożnie bo jest podatna na podrażnienia a jeśli chodzi o miejsca gdzie używam maszynki to bez nałożenia sporej ilości pianki do golenia się maszynką nie zbliżam. Na tą maszynkę zdecydowałam się nie ukrywam ze względu na dobrą cenę, która przykuła moją uwagę lecz niestety zawiodłam się. Produkt miał skutecznie zastępować piankę czy żel do golenia lecz w moim przypadku się to nie sprawdziło, niestety zamiast łagodzić maszynka mocno podrażniła moje nogi. No właśnie nie wspominając już o tym, że nadaje się do golenia tylko i wyłącznie nóg. Mimo nie najniższej ceny miałam wrażenie, że uchwyt na ostrza jest słabej jakości plastiku. Mydełko mające na celu bardzo szybko znika, że starczyło mi za przeproszeniem na półtorej golenia. Czyszczenie maszynki to istny koszmar, naprawdę ciężko się się ją czyści. Co dobrego mogę powiedzieć o niej to tyle, że mimo podrażnień jakie potrafi zostawiać na moich nogach to naprawdę dokładnie mam ogolone łydki i mimo wszystko nie daje uczucia wyrywanych włosków.
    Zalety:
    • dokładnie goli okolice łydek
    Wady:
    • wysoka cena
    • niska jakość
    • trudne do czyszczenia
    • podrażnienia jakie zostawia
    • bardzo szybko się zużywa