Dobre cięcie i ładny, kobiecy design.
Maszynki kupiłam, ponieważ tego typu metoda golenia u mnie dominuje i zawsze muszę mieć zapas, a że były w promocji i to nie byle jakiej, 6 sztuk za mniej niż 10 złotych, to żal było by nie wziąć. Niestety mam ciemne, dość twarde włoski i dobre ostrza to jest u mnie mus.
Maszynki są w bardzo kobiecym kolorze, liliowym, z dodatkiem szarości. Całość prezentuje się naprawdę fajnie i mi taka kolorystyka wizualnie bardzo przypadła do gustu. Niby to tylko golarka, ale jednak dobry design robi różnicę. Maszynka ma 3 ostrza, u mnie to minimum, i pasek nawilżający. Na maszynce jest ochronna nakładka, która chroni przed skaleczeniem. Całość wykonana jest z plastiku i metalu.
Przyznaję, mimo, że to jednorazówki to mszynki używam do czasu aż czuję, że już nie goli tak jak powinna i zaczyna robić się tępa, a że maszynkanjest do rej jakości to używam jej naprawdę długo, a jak pisałam, mam dość twarde włoski. Maszynka w moim odczuciu dobrze sobie radzi z różnym rodzajem włosków, i tymi bardziej miękkimi i tymi mniej. Ucina je u samej nasady więc skóra po goleniu jest naprawdę gładka, a przy tym ryzyko zacięcia jest małe (u mnie zwykle jak robię to szybko i nieostrożnie, w jakiś zgięciach typu kostka). Maszynka daje radę i na nogach, i pod pachami czy w okolicy bikini bo jej główka jest takiej wielkości, że wszędzie dojedzie i operowanie nią jest wygodne, uchwyt dobrze się trzyma więc nie ma problemu z manewrowaniem nią. Ta główka jest też dość elastyczna, ale ja z tego uginania się jej jakoś nie korzystam. Maszynka ma też pasek nawilżający, ale szczerze nie wiem czy on coś robi, zwłaszcza, że golę się zawsze na mokro i z czasem się on zluszcza i po kilku razach go już nie ma za wiele. Ogólnie uwazam, że to dobry produkt, który spełnia moje oczekiwania do tych 4-5 razy na pewno, później się nieco tępi, ale to są jednorazówki qiec teoretycznie powinnam użyć ich raz.
U mnie 1 Maszynka wystarczy średnio średnio 4-5 goleń (nogi, pachy, bikini, ręce) więc myślę, że to całkiem niezły wynik jak na jednorazówki.
Kupiłam 6 sztuk za mniej niż 10 złotych i uważam, że to bardzo atrakcyjna cena.
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu