Szampony do włosów

Montibello Smart Touch, Clean My Hair Gentle Cleanser Micelarny szampon do włosów

Pachnidelko
Montibello Szampon Micelarny do Włosów Clean My Hair 300ml

dorflow
    3 sierpnia 2024 o 16:21
    Jak w salonie..
    ..do którego rzadko chodzę. Szamponu używałam co drugi dzień przez ponad półtora roku. Jest bardzo wydajny, pomimo płynnej konsystencji. Ale dzięki małemu otworowi można kontrolować wylewanie na dłoń. Bardzo przyjemnie pachnie, fajnie się rozprowadza (ja zazwyczaj włosy myłam dwoma szamponami, przez to były już mocno nasiąknięte wodą i przygotowane na drugą turę). Włosy po użyciu są miękkie i pachnące. Mam przetłuszczające się włosy, a szampon ich nie obciążał. Design fajny. Cena wysoka
    Zalety:
    • mycie
    • gładkość po użyciu
    • design
    Wady:
  • 19 czerwca 2024 o 18:27
    Jedwabisty
    Szampon dostałam w prezencie. Wiem, że nie jest łatwo dostępny, bo w drogerii nie da się go nabyć jedynie w salonie lub przez Internet. Szampon kosztuje coś ponad 100 złotych. Moje włosy są długie z tendencją do przetłuszczania się u nasady, ostatnio pasma przy twarzy lubią się mega przetłuszczać. Moje włosy są raczej oklapnięte. Końce z kolei porozdwajane i lubiące się wykruszać. Przed zastosowaniem szamponu miałam problem (oprócz z przetłuszczaniem) z puszeniem się włosów na czubku niedługo po umyciu. Były sztywne, szorstkie i sterczące czego normalnie nie dało się okiełznać. Z pewnością szampon pod tym względem je okiełznał i wygładził, bo problem ustąpił, jednak nie nadaje włosom objętości, a te są niestety przyklapnięte. Konsystencja jest taka trochę miceralna, lekka. Płyn jest lejący, bezbarwny. Całkiem dobrze się rozprowadza we włosach i na początku byłam mocno w szoku i stwierdziłam, że było to moje najprzyjemniejsze mycie głowy... Szampon aż sunął po moich suchych włosach, a ręce dosłownie mi się w tym wszystkim zatapiały jakbym dotykała coś jedwabistego. Naprawdę byłam pod wrażeniem, efekt z czasem mycia zanikł, może to ja i moje włosy się przyzwyczaiły. Nie używam go dzień w dzień, ponieważ nie jestem zadowolona ze świeżości moich włosów. Cena trochę odstrasza, więc nie wiem czy byłabym w stanie dać tyle za szampon...
    Zalety:
    • włosy po umyciu są jedwabiste, miękkie i nawilżone
    Wady:
  • 16 lipca 2023 o 20:54
    Ok
    Kupiłam ten szampon u mojej fryzjerki. Produkt pięknie pachnie i po użyciu czuć jakby dopiero wyszło się z salonu fryzjerskiego. Szampon mimo tego, że był dość lejący to całkiem wydajny. Włosy były odbite od nasady i wygładzone, ale przy dłuższym codziennym stosowaniu czułam suchość skóry głowy - raczej polecałabym tym, którzy nie mają skłonności do przesuszeń.
    U konsultantki