Szampony do włosów

Neboa Express Effect, Naturalny szampon do skóry głowy i włosów

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• Wczoraj o 10:46
    Jeśli jest napisane "głęboko oczyszczający", to właśnie tego oczekuję.
    Kupiłam go wraz z innym, oczywiście na promocji w R. za 20 zł. O ile z poprzednich moich szamponów z Neboa byłam całkiem zadowolona, tak ten wyjątkowo mi się nie sprawdził. Moje włosy: tłuste, cienkie, delikatne, takie typowe niskopory do ramion. Myję je codziennie lub co 2 dni. Pierwsze co mnie zdenerwowało, a na co byłam w sumie już przygotowana, to butelka. Kupiłam te szampony z naklejką informującą o nowej, miękkiej butelce. Niestety okazała się tak samo twarda jak poprzednia. Ze względu na dość rzadką, lejącą konsystencję wypływanie szamponu szło jako tako, ale i tak po kilku użyciach przelałam go do innej buteleczki. Szampon był przezroczysty, pienił się zadziwiająco słabo przy pierwszym myciu, wręcz wcale. Przy drugim, a nawet trzecim było już lepiej. Piana łatwo się spłukiwała, włosy nie były nadmiernie splątane i dałam radę rozczesywać je nawet bez odżywki. Nie podrażniał ani nie przesuszał. Niezbyt przypadł mi do gustu zapach, ale generalnie nie był zły - pudrowy, choć dosyć ciężki. Mimo to nie lubiłam go wąchać. Na szczęście nie czułam go później na włosach. Najbardziej denerwowało mnie jego działanie, choć może powinnam napisać brak działania. Początkowo stosowałam go z sugestią producenta, zostawiając go po myciu na skórze głowy na kilka minut, a potem znów masowałam głowę. Liczyłam na solidne oczyszczenie, a dostałam prawie nic. Aż czułam pod palcami, że skóra jest zwyczajnie niedomyta z sebum. Na drugi dzień po południu miałam już efekt naleśnika. Lepiej było, gdy po prostu myłam włosy i myłam i myłam przez dobre 5 minut, jeśli nie więcej. Zużywałam wtedy dużo produktu, bo chciałam, żeby dotarł do każdego miejsca na głowie - wówczas efekt był dość zadowalający. Najczęściej jednak stosowałam go co 2-3 użycia (tak jak znowu zaleca producent xD), na zmianę ze zwykłymi rypaczami, z którymi mycie szło raz dwa, a skóra była domyta. Słabo nadawał się nawet do szybkiego mycia grzywki, która po wysuszeniu suszarką wcale nie wyglądała jakoś bardzo świeżo. Podsumowując, szampon okazał się zwyczajnie rozczarowujący. Jego bracia, którzy nie mieli "głęboko oczyszczać" spisali się lepiej pod tym względem. Nie lubiłam go używać, na samą myśl miałam niechęć do mycia. Z ulgą dobiłam do dna. Nie kupię ponownie.
  • 20 stycznia 2025 o 12:11
    Nie lubimy się
    Szampon przekonał mnie swoim estetycznym opakowaniem, poleceniami dziewczyn w social mediach i oczywiście promocją w rossmannie. Bardzo ważne było dla mnie, że na opakowaniu jest informacja o tym, że szampon jest do skóry głowy! Stwierdziłam więc - biorę! Przecież musi być dobry. No niestety nie do końca... Opakowanie jest bardzo przyjemne, ma szczelne zamknięcie, do którego nie wlewa się woda i ładnie wygląda na półce w łazience. Zapach produktu po otwarciu również bardzo ładny, trochę słodki, trochę kwiatowy. Schody zaczynają się po jego nałożeniu na głowę. Szampon strasznie słabo się pieni i nawet po podwójnym użyciu czułam, że skóra głowy jest niedomyta, a włosy nadal nieświeże. Skończyło się to trzecim nakładaniem szamponu. Jako, że nie lubię marnować kosmetyków to zaczęłam używać go jako drugi kosmetyk myjący, a jako pierwsze mycie używam innego szamponu, który zdecydowanie lepiej się pieni i domywa. Niestety gdyby miał to być jedyny szampon jakiego używam, to co chwilę musiałabym jechać po nową buteleczkę, bo wydajność jest niezbyt dobra. Za plus uznaje fakt, że szampon nie podrażnił mojej skóry głowy bo jest bardzo delikatny. Uważam, że za tą cenę nie warto i będę szukać czegoś lepszego.
    Zalety:
    • Nie podrażnił
    • Szczelne opakowanie
    Wady:
    • Bardzo słabo się pieni
    • Nie domywa
    • Jest niewydajny
    • Cena wysoka jak na taką jakość
  • 17 stycznia 2025 o 21:32
    tylko ładny zapach
    Kupiłam go z polecenia, ale u mnie okazał się niewypałem. Bardzo słabo się pieni, nawet jak dodawałam więcej wody na włosy, nawet przy drugim myciu. Musiałam dokładać innego szamponu, bo inaczej włosy pozostałyby nieumyte. Wpływa to oczywiście na jego niską wydajność. O głębokim oczyszczeniu nie ma mowy. Do tego butelka jest niewygodnie kanciasta, z twardego plastiku, więc ciężko się szampon wyciska, musiałam przelać go do opakowania z pompką, bo mnie denerwował. Do góry nogami ciężko go postawić, bo się wywraca, odkręcić się nie da, więc na pewno zostało trochę zmarnowanego kosmetyku w środku. Jedyny pozytywny aspekt to jego ładny kwiatowy zapach. Cenę regularną uważam za wysoką, 300 ml za 30zł. Kupiłam tylko dlatego, że w promocji kosztował 10zł mniej.
  • 13 stycznia 2025 o 14:31
    Nie sprawdził mi się.
    Jak w tytule, na mojej skórze głowy i włosach okazał się niewypałem. W przeciwieństwie do swojego zielonego kuzyna. Bardzo słabo się pieni, nawet przy drugim myciu, w związku z czym muszę go zużyć naprawdę sporo żeby dokładnie umyć całą skórę głowy. Bardzo szybko po jego użyciu mam ponownie przetłuszczoną skórę i włosy u nasady. Generalnie bardzo lubię markę Neboa, jak dotąd jest to drugi produkt z ich serii do włosów, który kompletnie mi się nie sprawdził.
    Ms995
    27 listopada 2024 o 17:34
    W moim TOP5
    Bardzo go lubię i inne z Neboa. Mam bardzo wrażliwą skórę głowy skłonną do AZS I egzem. Po szamponie spodziewałam się tylko oczyszczenia skóry głowy, nie wysuszenia włosów, zmycia odzywek i masek, i braku SLSow, Ten wszystko spelnia
    Zalety:
    • Brak SLS, nie wysusza, dobrze domywa, dobry dla nadreaktywnej skóry głowy z AZS