Żele pod prysznic

Baśka Jeżynowy żel pod prysznic

• 20 września 2024 o 19:44
    Całkiem fajny :)
    Lubię testować nowe żele pod prysznic, więc skusiłam się na żele z marki Baśka. Żel ma ładne opakowanie z wygodnym dozownikiem. Zapach żelu jest piękny i słodki, pachnie prawdziwymi jeżynami. Utrzymuje się na ciele przez jakiś czas, a w łazience zawsze pięknie pachnie jeszcze długo po kąpieli :) Żel dobrze oczyszcza skórę i dobrze się pieni. Nie nawilża skóry, ale też jej nie wysusza. Jest całkiem przyjemny. Biorąc pod uwagę piękny zapach myślę, że warto go kupić. Polecam miłośniczkom słodkich, owocowych zapachów :)
    Zalety:
    • piękny zapach ♥️
    • wygodne opakowanie
    • dobrze się pieni
    • niska cena
  • 24 sierpnia 2024 o 20:31
    lubię tę Baśkę
    Na żel pod prysznic Baśka natknęłam się podczas zakupów w Rossmannie. Przykuł moją uwagę głównie nazwą ale i obietnicą zapachu. Uwielbiam owocowe zapachy w tego typu kosmetykach, zwłaszcza latem. Wzięłam go więc z półki bez zawahania. Żel zamknięty jest w dużej butli ale dość poręcznej. Ma świetny otwór przez, który aplikujemy żel. Jest na tyle mały, że nie wylewa się przez niego na raz ogromna ilość żelu i na tyle duży, że nie musimy jakoś mocno naciskać żeby coś wyleciało. No ideał :) Bardzo lubię tego typu zamknięcia. Klik i już, bez zakrętek czy psujących się wieczek. Design opakowania przyciąga uwagę, podoba mi się. Żel ma świetną konsystencję, kremową, aksamitną. Nie jest ani za gęsta ani za rzadka. Bardzo dobrze aplikuje się na skórę, nie spływa z rąk ani z ciała, bardzo dobrze się pieni. Żel bardzo dobrze oczyszcza skórę, nie podrażniając jej. Nie zostawia nieprzyjemnej warstwy, nie wysusza skóry. Nie nawilża jej ale też nie mogę powiedzieć, że powoduje skrajne przesuszenia. Robi co ma robić, oczyszcza a nawilżaniem zajmie się balsam. Zapach jest bardzo przyjemny. Owocowy, słodki, kojarzy się mi się z lodami. Wydajność żelu oceniam jako bardzo dobrą. Myślę, że starczy na dość długo nawet przy codziennym stosowaniu. Cena jak za taką dużą butlę również jak najbardziej na plus.
    • działanie oczyszczające
    Wady:
    Manta21
    10 marca 2024 o 22:13
    Żel jak żel. Mógłby lepiej nawilzać.
    Żel do mycia z Baśki kupiłam podczas internetowych zakupów. Zaintrygował mnie zapach jarzyn i fakt, że żel o pojemności 500 ml był w fantastycznej cenie jak na obecne czasy. Żel bardzo fajnie oczyszczał skórę z zamieszczeń, ładnie pachniał pod prysznicem. Niestety nie nie zostawiał tego przyjemnego zapachu na skórze. Równiez nie poprawiał jej kondycji oraz nie nawilżał.
  • 18 lutego 2024 o 13:56
    Wersja malinowa u mnie wygrywa, ale i tu jest naprawdę nieźle
    Tytuł już sugeruje poniekąd moją opinię na temat tego produktu, który sprawdził się u mnie nieźle, jednak to wersja malinowa bardziej przypadła mi do gustu. A to dziwne, bo w ciemno mając do wyboru malinę lub jeżynę -szłabym w jeżynę bez zastanowienia. Malina jest już dla mnie nieco oklepana i zazwyczaj mało zaskakująca. Żel schowano w dużej butli, gdzie mamy zamknięcie -uchyłek na tzw. klik i taka opcja sprawdza mi się pod prysznicem. Konsystencja jest dość rzadka, rzadsza niż w malinowym, kolor mlecznofioletowy, zapach może i przywołuje na myśl jeżynę i jest ogólnie dość ładny, ale nie porwał mnie. Oczekiwałam więcej, a jest słodko syntetycznie, choć nie nachalnie i nie drażniąco. Jak wspomniałam żel jest dość rzadki, przez co może troszkę mniej wydajny, bo wylewam go na jedno posiedzenie pod prysznicem dość sporo, ale pomimo tego dobrze się pieni, choć bez użycia myjki nie ma tutaj mowy o mega puszystej pianie. Jednak coś tam się w kwestii spienienia dzieje ;). W kwestii oczyszczenia i odświeżenia skóry, co najważniejsze w tego typu kosmetykach -prawidłowo robi swoją robotę. Pozbawia skórę brudu dnia codziennego, kurzu, potu czy co tam się do nas jeszcze przypałęta np. po wizycie na siłowni. Po kąpieli czuję się świeża, czysta i pachnąca, dodatkowo bez przesuszenia i ściągnięcia. Napomknę tutaj, że skórę mam nieproblematyczną, co jest jednak dość ważną informacją, bo nie wiem jak na takowych sprawdzi się produkt, choć w składzie nie ma jakichś bardzo agresywnych detergentów. No i w sumie to by było na tyle. To przyjemny, dobrze myjący żel, który pozostawia skórę naprawdę miłą w dotyku, także jeśli nie ma się z nią wielkich problemów -można czasem pokusić się o nienakładanie balsamu. Z niektórymi niekiedy sporo droższymi myjadłami miałam takie historie, że po dwóch tygodniach regularnego stosowania moja niewymagająca na ciele skóra potrafiła się przesuszyć, także to duży plus, że tutaj tego nie ma. Jest to więc kosmetyk skuteczny, ale i delikatny dla ciała, dobrze odświeżający i przyjemny w użytkowaniu. Jednocześnie w kwestii zapachu mógłby być nieco bardziej dopracowany, bo myślę, że jeżyna ma większy potencjał. I tylko dlatego odejmuję jedną gwiazdkę, bowiem dla mnie przy żelach do mycia ciała zapach jest jednym z ważniejszych kryterium.
    Ann_ek
    28 grudnia 2023 o 22:51
    Na solidną czwórkę
    Robiąc zakupy online w drogerii Rossmann przypadkiem natknęłam się na ten produkt. Zaciekawił mnie, nie znałam tej firmy wcześniej. Zachęcił mnie fakt, że jest to produkt polski i oczywiście kupiłam. Mam skórę normalną, w kierunku suchej. Szczególnie teraz, zimą potrzebuje specjalnej troski i delikatnego oczyszczania. Opakowanie jest naprawdę bardzo fajne. To duża butla o pojemności 500 ml. Pomimo swoich rozmiarów i kształtu bardzo wygodnie leży w dłoni i sprawnie się dozuje. Ma taki wąski dzióbek, przez który przepływa idealna ilość produktu. Zamykane na klik, co moim zdaniem jest bardzo wygodne. Butelka jest plastikowa i ma ciemny kolor. Niezbyt widać poziom zużycia, ale w tym przypadku jakoś mi to nie przeszkadza, bo i tak biorę butelkę codziennie do ręki i czuję po wadze, kiedy zbliżam się do końca. Bardzo ładna jest też szata graficzna. Muszę przyznać, że kiedy zaczęłam go używać, to zapach mi się nie podobał, ale z każdym kolejnym myciem zaczynałam się do niego przekonywać. Jest dość słodki, faktycznie jeżynowy, ale trąci trochę taką syntetyczną gumą balonową. Intensywny, ale ulotny. Ostatecznie jednak oceniam, że jest w porządku. Kolor bardzo ładny, fioletowy. Konsystencja taka kremowa, aksamitna. Raczej rzadka niż gęsta, ale mnie akurat żadnych problemów pod prysznicem nie sprawiała. Przyjemnie się nakłada, nie spływa z rąk, dobrze się spienia i zmywa. Piany tworzy dość sporo, to dla mnie zawsze na plus. Wydajność taka dość przeciętna, w porządku. Data ważności to 9 miesięcy od pierwszego otwarcia. Skład mnie nie zachwyca. Co prawda mamy tutaj pantenol, ekstrakt z jeżynowy i truskawek, witaminy E i C i kwas mlekowy, ale też sles, edta czy fenoksyetanol. Działanie oczyszczające ma naprawdę dobre. Dokładnie i szybko usuwa wszelkie zanieczyszczenia. Nie trzeba szorować i dokładać produktu. Nie podrażnia skóry ani nie uczula. Jednak życzyłabym sobie, żeby miał właściwości nawilżające. Niestety (może to kwestia pory roku) ale po umyciu nim skóry czuję leciutkie ściągnięcie, konieczne jest użycie balsamu nawilżającego. W zasadzie tylko za to odejmuje jedną gwiazdkę. Poza tym jest naprawdę nieźle. Nie wiem, czy po tę wersję jeszcze kiedyś sięgnę, ale na pewno zachęcił mnie do dokładniejszego poznania innych produktów tej marki.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • ciekawy, intensywny zapach
    • kremowa konsystencja
    • dobrze się pieni
    • produkt polski
    • cena i dostępność
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • mógłby trochę bardziej nawilżać
    • skład