Tytuł już sugeruje poniekąd moją opinię na temat tego produktu, który sprawdził się u mnie nieźle, jednak to wersja malinowa bardziej przypadła mi do gustu. A to dziwne, bo w ciemno mając do wyboru malinę lub jeżynę -szłabym w jeżynę bez zastanowienia. Malina jest już dla mnie nieco oklepana i zazwyczaj mało zaskakująca.
Żel schowano w dużej butli, gdzie mamy zamknięcie -uchyłek na tzw. klik i taka opcja sprawdza mi się pod prysznicem. Konsystencja jest dość rzadka, rzadsza niż w malinowym, kolor mlecznofioletowy, zapach może i przywołuje na myśl jeżynę i jest ogólnie dość ładny, ale nie porwał mnie. Oczekiwałam więcej, a jest słodko syntetycznie, choć nie nachalnie i nie drażniąco.
Jak wspomniałam żel jest dość rzadki, przez co może troszkę mniej wydajny, bo wylewam go na jedno posiedzenie pod prysznicem dość sporo, ale pomimo tego dobrze się pieni, choć bez użycia myjki nie ma tutaj mowy o mega puszystej pianie. Jednak coś tam się w kwestii spienienia dzieje ;). W kwestii oczyszczenia i odświeżenia skóry, co najważniejsze w tego typu kosmetykach -prawidłowo robi swoją robotę. Pozbawia skórę brudu dnia codziennego, kurzu, potu czy co tam się do nas jeszcze przypałęta np. po wizycie na siłowni. Po kąpieli czuję się świeża, czysta i pachnąca, dodatkowo bez przesuszenia i ściągnięcia. Napomknę tutaj, że skórę mam nieproblematyczną, co jest jednak dość ważną informacją, bo nie wiem jak na takowych sprawdzi się produkt, choć w składzie nie ma jakichś bardzo agresywnych detergentów.
No i w sumie to by było na tyle. To przyjemny, dobrze myjący żel, który pozostawia skórę naprawdę miłą w dotyku, także jeśli nie ma się z nią wielkich problemów -można czasem pokusić się o nienakładanie balsamu. Z niektórymi niekiedy sporo droższymi myjadłami miałam takie historie, że po dwóch tygodniach regularnego stosowania moja niewymagająca na ciele skóra potrafiła się przesuszyć, także to duży plus, że tutaj tego nie ma. Jest to więc kosmetyk skuteczny, ale i delikatny dla ciała, dobrze odświeżający i przyjemny w użytkowaniu. Jednocześnie w kwestii zapachu mógłby być nieco bardziej dopracowany, bo myślę, że jeżyna ma większy potencjał. I tylko dlatego odejmuję jedną gwiazdkę, bowiem dla mnie przy żelach do mycia ciała zapach jest jednym z ważniejszych kryterium.