Żele pod prysznic

Nivea Care & Diamond, Kremowy żel pod prysznic

• 9 marca 2025 o 13:01
    Żel ten oczyszcza i pielęgnuje, ale jest kosmetykiem dość podstawowym.
    Żeli pod prysznic czy innych kosmetyków od marki Nivea nie kupuję zbyt często, po prostu nie jestem jakąś szczególną fanką ich działania i moim zdaniem na rynku znajdziemy sporo ciekawych, innych kosmetyków, te jak dla mnie nieco zatrzymały się w czasie. Nie mniej jednak czasami dają im szansę zwłaszcza, jeżeli są one dostępne w promocyjnych cenach. Tak samo było w przypadku recenzowanego żelu z serii Diamond. Kosmetyk udało mi się zakupić w niższej niż standardowo kwocie będąc w drogerii Natura. Produkt dostępny jest w kilku wersjach opakowania, ja posiadam ten o pojemności wynoszącej pięćset mililitrów. Cena regularna takiego opakowania wynosi około siedemnastu złotych. Sam design produktu jest bardzo prosty, jest to wykonana z plastiku butelka o białej barwie na której umieszczono wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład czy najważniejsze właściwości żelu. Opakowanie zamykane jest standardową metodą na klik. Dodatkowo nie zabrakło na nim grafiki diamentu. Kosmetyk posiada bardziej kremową niż żelową konsystencję. Ma białą, lekko perłową barwę. Pachnie bardzo delikatnie, dość standardowo tak samo jak inne, kremowe kosmetyki do kąpieli jakie miałam okazję stosować. Dobrze się pieni. Dzięki swojej kremowej formule nie podrażnia ani nie wysusza naszej skóry. Dobrze ją oczyszcza, pozostawia świeżą i przygotowaną do pielęgnacji. Dodatkowo żel jest bardzo wydajny i starczy nam na dłuższy czas. Kremowy żel od marki Nivea jest bardzo podstawowym kosmetykiem w swojej kategorii, nie mniej jednak dość dobrze się sprawdza nawet w przypadku oczyszczania skóry bardziej wrażliwej czy suchej. Dobrze pielęgnuje, pieni się i jest naprawdę bardzo wydajny. Myślę, że zdecydowanie mogę polecić tę propozycję, chodź na mnie nie zrobiła większego wrażenia i już pewnie po nią nie sięgnę.
    • Konsystencja
    • Oczyszcza
    • Dobrze się pieni
    • Nie podrażnia
    Wady:
    Dariax_
    22 lutego 2025 o 17:40
    Relaksujący żel pod prysznic z pięknym zapachem i perłową konsystencją
    Nie będę oceniać składu, natomiast z samym żelem się polubiłam. Ma piękny zapach, który pozostaje na skórze jeszcze jakiś czas po umyciu. Ma gęstą konsystencję o perłowym kolorze. Przy używaniu podczas kąpieli w wannie można się zrelaksować.
    Zalety:
    • Piękny zapach, który długo utrzymuje się na skórze
    • Gęsta konsystencja, łatwa w aplikacji
    • Perłowy kolor żelu, który dodaje elegancji
    • Doskonały do relaksujących kąpieli w wannie
    Wady:
    • Skład produktu
  • 6 lutego 2024 o 10:15
    Nie polecam
    Żel pod prysznic Nivea Care&Diamond kupiłam przy okazji większych zakupów, nie zastanawiając się specjalnie nad tym co wkładam do koszyka. Kosmetyk ma kremową , bogatą konsystencję i perłowo - biały kolor. Dobrze się pieni i zmywa zanieczyszczenia, łatwo spłukuje. Zapach jest jak dla mnie trudny do zidentyfikowania, trochę kwiatowy i słodki, raczej przyjemny, niezbyt intensywny. Po kąpieli nie jest wyczuwalny na skórze. Konsystencja w sam raz - łatwo się dozuje, nie spływa z dłoni/gąbki. Opakowanie jest estetyczne i wygodne podczas stosowania. Butelka dobrze leży w dłoni, a zakrętka na klik dobrze trzyma się na swoim miejscu. Z butelki nic się nie wylewa. Niestety nie polecam żelu Nivea, nie spełnia swojej roli. Nie nawilża skóry, a wręcz przeciwnie (!) przesusza ją. Być może winny jest jego chemiczny skład.
    Drogeria Natura
  • 6 lutego 2024 o 9:47
    Super
    Zapach jest kobiecy, cudowny, który utrzymuje się na skórze przez dłuższy czas po kąpieli. Podczas jego użytkowania można się zrelaksować. Idealnie rozprowadza się na skórze i sprawia że jest ona gładka. Za każdym razem czuje się zrelaksowana . Nie wywołuje alergii i podrażnień skóry.
    1975m
    6 lutego 2024 o 0:40
    Kremowy, pielęgnacja dla skóry
    Kremowy, gęsty, dobrze myjący i pielęgnujący skórę. Żel nie wysusza, nie podrażnia i nie uczula skóry. Piękny delikatny zapach unosi się podczas kąpieli. Duża pojemność w wygodnej do ręki butelki starcza na długo.
    Zalety:
    • Kremowy
    • Gęsty
    • Wydajny
    • Dobrze się pieni
    • Pielęgnuje skórę

Zobacz także inne Żele pod prysznic