Kremy uniwersalne

Pani Walewska Classic, Krem przeciw zmarszczkom na dzień i na noc

Miraculum Pani Walewska Classic

• 5 maja 2020 o 8:12
    Wspomnień czar, dla starszej Pani dar.
    Pani Walewska gościła w szafce mojej babci i matki, w końcu przyszła pora i na mnie - trzecie pokolenie. Do zakupu tej marki zachęciła mnie jedna z recenzentek. Cena atrakcyjna, więc dlaczego nie spróbować powrotu do przeszłości? Opakowanie to typowa Pani Walewska, kto jest z roczników 60 - 80 ten wie o co chodzi: piękna, szklana butelka w kolorze atramentowego granatu ( w dzieciństwie wydawało mi się, że wpada on też w fiolet) ze złotą nakrętką. Produkt jest zabezpieczony fabrycznie folią dzięki czemu mamy pewność, że nikt wcześniej nie manipulował przy opakowaniu np. wkładając tam ciekawski palec lub nos. Zapach perfumowany - typowa Pani Walewska. Niektóre osoby może odstręczać, zapach jest wyrazisty i intensywny. Konsystencja śmietankowa, łatwo się wchłania na skórze suchej i dojrzałej szybko przynosząc odczucie przyjemnego nawilżenia i ukojenia. Krem dobrze nawilża i odżywia skórę, nie działa przeciwzmarszczkowo, ale żaden krem na świecie tak nie działa, bądźmy szczere. Dla skóry dojrzałej jest bardzo dobry, nadaje jej przyjemną gładkość. Niestety po kilku tygodniach zapchał moją skórę więc muszę odjąć niechętnie jedną gwiazdkę. Generalnie jednak to całkiem przyzwoity krem dla dojrzałych kobiet w atrakcyjnej cenie. Polecam.
    Zalety:
    • piękne opakowanie
    • intensywnie nawilża i odżywia
    • dobra konsystencja
    • tradycyjna, polska marka
    Wady:
    • pod dłuższym czasie użytkowania może zapchać skórę
  • 6 marca 2020 o 15:34
    Damą być, ach damą być...Niezbędnik na zmarszczki
    Recenzowany w tym miejscu krem po raz pierwszy kupiłam dawno temu. Spodobał się mi , ale później nie mogłam go znaleźć w sklepach stacjonarnych. Potem, tuż przed świętami Bożego Narodzenia Anno Domini 2019 pojawił się on w zestawie z dezodorantem PW Classic w placówkach Poczty Polskiej, więc musiałam go oczywiście kupić. Później zaś natknęłam się na niego w kilku dużych warszawskich sklepach, również w Auchan. Tak więc Walewska dotarła pod strzechy. Krem jest absolutnie fenomenalny i każda Wizażanka w wieku 35 plus sięgnąć po niego powinna. Dlaczego? Zachęcam do lektury. Najpierw o jednej jedynej wadzie. Kremik ma zapach, który w pierwszym odczuciu może wywołać malutkie skrzywienie naszych pięknych nosków. Nie jest to zapach perfum PW Classic, jest to zapach taki dziwny, nieco babciny. Potem idzie się do niego przyzwyczaić, a po pewnym czasie ten zapach zaczyna się nawet podobać- to taka ciekawostka przyrodnicza. Teraz sobie przypominam, że tak mniej więcej pachniały kremy, które w latach osiemdziesiątych używała moja Mama. Krem ma konsystencję gęstego jogurtu albo śmietany 18 procent- jak kto woli. Wchłania się szybko, nie zapycha i nie powoduje powstawania zaskórników. Nie zostawia też świecącej niczym księżyc w pełni buźki. Jednak ja go kocham za działanie. To faktycznie jest krem przeciwzmarszczkowy. Zasadniczo wychodzę z założenia, że główną robotę w pielęgnacji mojej 43 - letniej twarzy robi serum, a krem ma przede wszystkim uelastycznić i nawilżyć skórę. Jednak krem PW Classic działa nawet, jeżeli nie nałożymy pod niego serum. nazwa "przeciwzmarszczkowy" jest jak najbardziej trafna. Zgoda, krem nie wygładzi lwiej zmarszczki. Zgoda, krem nie usunie jakichś głębokich bruzd. Jednak jeżeli chodzi o poziome zmarszczki na czole, to wszystkie one, naprawdę wszystkie przestają być widoczne, ulegają wyraźnemu spłyceniu. I tak jak wspominałam już wcześniej- krem działa nawet wtedy, gdy nie nałożymy pod niego serum. Oczywiście krem też wspaniale wygładza i uelastycznia skórę. W Warszawie można go kupić w cenie 14-16 złotych, więc naprawdę warto się skusić. Trochę dziwię się Miraculum, że nie chce zainwestować w lepszą promocję tego cuda. Krem swoją skutecznością bije o wiele droższe kremy i myślę, że gdyby był odpowiednio zareklamowany, mógłby stać się hitem wśród Polek. Mam małe mieszkanko i kosmetyki trzymam na pralce w łazience, na półce, w kosmetyczce itepe, itepe. Jednak , kiedy zerkam na opakowanie tego kremiku- które budzi skojarzenia z kosmetykami eleganckiej damy, to się zastanawiam, czy nie sprawić sobie jakiejś toaletki. W końcu nie uchodzi, żeby taki słoiczek stał na pralce w łazience, prawda? Daję pięć gwiazdek.
    Zalety:
    • to prawdziwy krem przeciwzmarszczkowy
    Wady:
    • nieco dziwny zapach
  • 3 maja 2019 o 12:55
    Pani Walewska
    Krem używała w czasach swojej młodości moja babcia i mama. W końcu i ja mam okazję go wyprobowac. Jednak oprócz ładnego słoiczka nic więcej w nim ciekawego nie zauważyłam. Krem ma specyficzny zapach. Krem jest dość lekki, łatwy w nałożeniu jednak nie zapewnia żadnych efektów
    em pi
    24 kwietnia 2017 o 22:20
    Baaardzo dobry, ale...
    Generalnie naprawdę świetny produkt. Plusy: - w ogóle mnie nie zapychał. Ani razu. - świetnie działał na moją skórę twarzy - mam wrażenie, że skóra porządnie się wygładziła - jest bardzo wydajny - cena! Po prostu bombowa, na pewno przy jakichś brakach gotówki jeszcze nie raz zaopatrzę się w ten kosmetyk Minusy: - zapach! Mam słabość do ładnie pachnących kosmetyków, ten z tego powodu używało mi się jakby mniej przyjemnie. Odejmuję pół gwiazdki. - słoiczek! Wygrzebywanie kremu pod koniec z tych zakamarków woła o pomstę do nieba! Nie cierpiałam tego opakowania! Również odejmuję pół gwiazdki. Krem starczył mi na parę dobrych miesięcy, używałam go głównie na noc.
  • 2 lipca 2015 o 13:40
    Lepszy od "wysokopółkowców" cenowych
    Moim zdaniem jest to krem o wiele lepszy od "wysokopółkowców" cenowych - podczas gdy tamte "skupiają się" na ujędrnianiu, co daje nieprzyjemne uczucie, Pani Walewska przede wszystkim odżywia, nawilża i natłuszcza skórę, dzięki czemu dłużej zachowuje ona młody wygląd. Inny plus to solidne opakowania i zapach - intensywny, ale nie drażniący. Używam tego produktu od: czerwca br. Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie