Kremy uniwersalne

Nuxe Reve de Miel, Baume Visage Ultra Reconfortant Ultrakomfortowy krem do twarzy na dzień i na noc

notino.pl
Nuxe Reve de Miel ultrakomfortowy krem do twarzy do skóry suchej i wrażliwej 50 ml nowa formuła
NUXE Reve De Miel Ultrakomfortowy Krem do Twarzy 50ml
e-ZikoApteka.pl
Nuxe Reve de Miel Ultrakomfortowy krem do twarzy, 50 ml

• 26 stycznia 2024 o 12:04
    Miodowa ochrona i nawilżenie skóry w uniwersalnym wydaniu i o stosunkowo tłustej konsystencji
    Konsystencja: Zdecydowanie gęsta i treściwa, krem ma jasnożółty kolor, mimo ciężkiej konsystencji dobrze rozprowadza się na twarzy, choć potrzeba mu trochę czasu do pełnego wchłonięcia się w skórę Wydajność: Dzięki tej gęstej konsystencji jest naprawdę wysoka, wręcz trzeba uważać, by nie nałożyć go zbyt wiele, bo wtedy nie wchłania się do końca i pozostawia tłustą, śliską warstwę Zapach: W przeciwieństwie do żelu do mycia twarzy (ekstremalnie miodowego) i kremu do rąk (bardziej stonowanego, ale wciąż bardzo słodkiego) z serii Reve de Miel ten produkt ma mniej intensywny zapach, jest on delikatnie miodowy, ale bardziej subtelny, nie utrzymuje się na twarzy po jego nałożeniu Działanie: Jest to poprawny uniwersalny krem, stosowałam go zarówno na dzień, jak i na noc, w obydwu przypadkach dobrze nawilżał i chronił skórę; nie zauważyłam co prawda specjalnych obiecywanych efektów w postaci głębokiego odżywienia czy poprawy jędrności, ale dobrze się sprawdził w codziennym nawilżeniu wrażliwej skóry; w przypadku stosowania na dzień nie było problemu z nałożeniem na niego makijażu, o ile jego ilość była niewielka, w przeciwnym wypadku pozostawiał skórę zbyt tłustą i nie wchłaniał się w całości Podsumowanie: Solidny krem uniwersalny o bardzo przyjemnym miodowym zapachu, który zapewnia ochronę oraz nawilżenie o każdej porze dnia i nocy. Jest bardzo wydajny, nadaje się pod makijaż i zapobiega przesuszaniu się skóry. Byłabym jedynie ostrożna ze stosowaniem go przy tłustej skórze, ponieważ sam w sobie jest dość ciężki i tłusty. Natomiast w przypadku mieszanej sprawdza się w porządku, choć niektóre z obietnic producenta wydają mi się nieco na wyrost.
    Zalety:
    • Dobrze nawilża i chroni skórę
    • Ładnie pachnie
    • Wysoka wydajność
    Wady:
    • Nie poprawia jędrności skóry
    • Stosunkowo powoli się wchłania
    • Nałożony w zbyt dużej ilości może być zbyt ciężki
    • Nie polecam do tłustej skóry
    Agma90
    14 grudnia 2023 o 17:46
    Super!
    Jak dla mnie rewelacja. Krem ma bardzo delikatną konsystencję, lekko rozprowadza się na skórze i bardzo dobrze wchłania. Nie miałam problemu z rolowaniem się kremu nakładając go na lekko wilgotną skórę (co zdarza się w przypadku kremów o zbyt bogatej konsystencji). Ma bardzo przyjemny, delikatny zapach. Super wygładza, nawilża skórę, mam po nim super glow.
    Drogeria Super-Pharm
  • 15 lipca 2022 o 18:16
    znakomity krem na noc dla dojrzałej, mieszanej cery. Głęboko nawilżający. Komfort dla skóry.
    Dostałam 15 ml przy zakupie innych kosmetyków. Opakowania nie oceniam, bo nie miałam pełnego wymiaru (ale zamierzam kupić). Nuxe bardzo lubię, przede wszystkim za kultowy olejek. KONSYSTENCJA i ZAPACH Krem gesty, treściwy, tłusty. Ładny słodkawy zapach. STOSOWANIE Używałam na noc, w lecie. W dzień lżejsze kosmetyki, więc na noc mocniejsza okluzja. Krem robi wrażenie tłustego, ale wchłania się nie pozostawiając nieprzyjemnie tłustej warstwy. Zapach nie utrzymuje się długo. DZIAŁANIE Krem świetnie sprawdzał się w trakcie wakacji nad morzem, w suchym klimacie. Nakładany na serum, pozostawia skórę znakomicie nawilżoną, zregenerowaną. Nie podrażnia. Można stosować pod oczy. Myślę, że będzie też dobry w okresie zimowym. Być może jako krem na dzień. PODSUMOWUJĄC Bardzo dobry krem na noc dla dojrzałej skóry. Planuję kupienie kolejnego opakowania.
    • treściwa konsystencja
    • nawilża
    • regeneruje
  • 17 czerwca 2022 o 12:32
    Świetny krem na chłodniejsze miesiące
    Mini wersję kremu do twarzy w 15 mililitrowej tubce znalazłam w kalendarzu adwentowym marki Nuxe. Kremik ma bardzo przyjemny, słodki zapach - dość długo utrzymuje się na twarzy, ale mi w żaden sposób nie przeszkadza. Konsystencja kremu jest dość gęsta i treściwa - ale dość dobrze rozprowadza się po buzi. Zostawia na twarzy ochronną warstwę - ale nie jest ona nieprzyjemna ani tłusta. Działanie jest świetne. Już chwilkę po nałożeniu czuję ukojenie, cera staje się gładka, przyjemna w dotyku. Do rana krem świetnie się wchłania, a skóra po przebudzeniu jest miękka, nawilżona i odżywiona. Pod tym względem to jeden z lepszych kremów nawilżających jakie miałam okazję stosować. Ja stosuję go tylko na noc. Trochę bałam się konsystencji i 'ciężkości', ponieważ mam cerę mieszaną z przetłuszczającą się strefa T, dużą skłonność do trądziku oraz zapychania cery. Na szczęście nie pojawiły się żadne niepożądane efekty - balsam nie nasilał krostek, nie zapychał porów, nie uczulił. Myślę że ten krem najlepiej sprawdzi się w chłodniejszych miesiącach kiedy to potrzebujemy większego nawilżenia. Raczej do niego nie wrócę ze względu na wysoką cenę.
    • koi
    • nawilża i odżywia
    • nie zapycha
  • 5 lutego 2022 o 10:36
    Miłość od pierwszego użycia
    Jestem zaskoczona, że linia Nuxe reve de miel nie jest znana w Polsce! To jest totalny game changer: formuła kremu jest gęsta i treściwa, natomiast nie zostawia tłustego filtru na twarzy a raczej uczucie głębokiego nawilżenia. Ja mam cerę mieszaną, często jest sucha ale po użyciu większości kremów nawilżających zaczyna się niesamowicie świecić ( znacie to uczucie, jak po paru godzinach przypadkiem spojrzycie w lustro i nie widzicie niczego bo Was oślepiło? Dodam, że to nie jest piękne, zdrowe głów, tylko blask tłustego czoła). Krem nuxe daje mi uczucie nawilżenia, które utrzymuje się cały dzień, jest super pod makijaż, bo ma lekko lepiącą formułę, dzięki czemu podkład się dobrze trzyma. W niektórych drogeriach, aptekach są zestawy mini produktów i można sobie potestować serię, do czego bardzo namawiam:)
    Zalety:
    • Efekt głębokiego, nawilżenia
    • Gęsta konsystencja
    • Długotrwały efekt
    Wady:
    • Dostępność (niestety trzeba trochę polować na tę markę)