WIZAŻ logo
Kremy z filtrem do twarzy

Nivea Sun, Sensitive Krem ochronny do twarzy dla skóry wrażliwej SPF 50

4,5 (106)
3 hity!

allegro

• 20 marca 2026 o 23:10
    Ten krem może zaskoczyć
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Nie będę ukrywać, że mimo iż Nivea jest marką znaną od lat, to mimo wszystko nigdy nie było nam po drodze. Dlaczego ? Moja skóra mieszana z tendencją do świecenia bardzo źle wszelkie kremy przyjmowała. Marka znana jest z kremów treściwych, gęstych, mocno nawilżających, a moja skóra po nich wyglądała na bardzo tłustą i świecącą. Jednym słowem bardzo źle to wyglądało. Recenzowany krem również ma dość tresciwą formę ale jednocześnie lekką i delikatną. Łatwo rozprowadza się na skórze, dość szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej. Idealnie wygląda pod makijażem, podkład się nie zmywa, ani nie roluje. Ma przyjemny kosmetyczny zapach, utrzymuje się chwilę po nalozeniu. Przeznaczony jest dla skóry wrażliwej i ma wysoką ochronę przed słońcem. Pielęgnuje, chroni, ale przede wszystkim i koi. Nie zatyka mych widocznych porów, nie obciąża skóry, skóra swobodnie oddycha. Nie lepi się, jie wywołuje alergi, delikatnie nawilża. Co ważne w moim przypadku, nie rujnuje mojej cery sklonnej do niedoskonałości. Wygodna tubka o pojemności 50 ml łatwo wypuszcza produkt. Zamknięcie typu klik ułatwia korzystanie. Grafika letnia, przeważa biel I kolor żółty. Na tubce logo Nivea, bez zbędnych obrazków czy tysiącem napisów. Generalnie krem inny niż te inne tłuste i treściwe kremy z tejże firmy. Chroni, nie podrażnia, a nawet koi wrażliwą skórę. Z nim można swobodnie wyjść naprzeciw słońca i cieszyć się zarówno latem, jak I pozostałymi porami roku. Ochroni nas w każdą z nich.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • prawie bezzapachowa
    • chroni przed szkodkiwym działaniem słońca
    • nawilża, koi, zabezpiecza
  • 2 lutego 2026 o 9:16
    Mój pewniak do którego wracam
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    To jeden z tych produktów, do których regularnie wracam, bo po prostu wiem, że mogę na nim polegać. Nivea Sun Sensitive SPF 50 to dla mnie sprawdzony krem ochronny, który naprawdę dobrze współpracuje ze skórą wrażliwą. Nie podrażnia, nie szczypie w oczy i nie powoduje zaczerwienień, nawet przy codziennym używaniu. Ma przyjemną konsystencję, łatwo się rozprowadza i szybko się wchłania, więc nie zostawia tłustej ani ciężkiej warstwy na twarzy. Świetnie sprawdza się pod makijażem i daje poczucie realnej ochrony przed słońcem przez cały dzień. Skóra jest po nim komfortowa, nawilżona i spokojna. To produkt, który robi dokładnie to, czego od niego oczekuję - chroni, pielęgnuje i nie sprawia problemów. Dla mnie absolutny must-have i pełne zaufanie ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
    • Konsystencja
    • Skład
    • Znana marka
  • 20 marca 2025 o 20:39
    Ogromne zaskoczenie!
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w prezencie
    Krem NIVEA UV Face SPF 50 w wersji Sensitive to produkt, który pozytywnie mnie zaskoczył. Otrzymałam go w prezencie od redakcji Wizaż za recenzję tygodnia (za co serdecznie dziękuję!) i po dłuższym czasie użytkowania mogę śmiało powiedzieć, że marka poszła z duchem czasu, tworząc formułę naprawdę przyjazną w codziennym stosowaniu. :) Największym plusem tego produktu jest jego lekkość – krem niemal stapia się ze skórą, nie pozostawiając tłustej czy ciężkiej warstwy. Dzięki temu świetnie sprawdza się pod makijażem: nie roluje się i nie skraca jego trwałości, co dla mnie jest kluczowym kryterium przy wyborze filtra do twarzy. Pod względem ochrony przeciwsłonecznej mamy tu pełne spektrum filtrów UVA i UVB. Nie znajdziemy tu alkoholu denaturowanego, co jest dla mnie plusem Brak też bielących filtrów mineralnych, dzięki czemu krem nie zostawia białej poświaty. Dla mnie jest to produkt bardzo komfortowy – szybko się wchłania i nie klei się. Skóra po aplikacji jest wygładzona i miękka, ale nie błyszcząca, wydajność również na plus – niewielka ilość wystarcza na pokrycie całej twarzy. :) Czy kupię ponownie? Zdecydowanie tak! Jestem pozytywnie zaskoczona jakością tego produktu i na pewno sięgnę po niego ponownie. :)
    Zalety:
    • nie roluje się
    • idealny pod makijaż
    • ładny zapach
    • wygodne opakowanie
    • wysoka ochrona
    Wady:
    • dla mnie brak :)
  • 10 grudnia 2024 o 10:47
    Całkiem fajny
    Kupi ponownieNie wiem
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Lubię testować filtry do twarzy. Staram się szukać perełek w przystępnych cenach, Filtr Nivea kupiłam w korzystnej cenie ok 25zł. Dobrze mi się go używało, nie bielił, nie zapchał mnie ani nie podrażnił, nadawał się pod makijaż. Skóra po jego nałożeniu trochę się błyszczała, ale po nałożeniu makijażu było ok. Wygodna i miękka tubka. Konsystencja typowo kremowa. Chwilkę trzeba poczekać aby się wchłonął. Podsumowując dobry filtr w korzystnej cenie. Lepiej sprawdzi się cerom suchym.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
      star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
  • 20 września 2024 o 13:49
    Przyjemny
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańw trakcie pierwszego opakowania
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Sięgnęłam po ten krem z pewną obawą, że mnie zapcha (mam cerę mieszaną, skłonną do trądziku) lub spowoduje podrażnienia (moja cera jest również wrażliwa). Zależało mi, by w sezonie letnik zadbać o skórę na twarzy, zwłaszcza nos, który zawsze najmocniej mi się opala. Opakowanie zgrabne, bardzo proste i przyjemne w użyciu, nie mam nic do zarzucenia. Konsystencja kremu przyjemna, bo nie jest ani za rzadka, ani za gęsta. Zapach lekki, wyczuwalny, ale nienachalny, zdecydowanie kojarzący się z letnimi kremami SPF do ciała. Jest wydajny, starczył mi na cały sezon. Jeśli chodzi o współgranie z resztą pielęgnacji i z makijażem, to sprawdzał się ok. Czasami się rolował na skroniach, niezależnie od ilości. Mógł nie polubić się z tym, co stosowałam pod niego. Solo przyznam, że nie próbowałam. Ale najważniejsze w kremie z filtrem jest to, czy chroni przed słońcem. Tak, sprawdza się do tego celu, jednak zauważyłam, że moje piegi, które pojawiają się od słońca właśnie, stały się wyraźniejsze i więcej się ich pojawiło. Zatem stawiam pytanie - czy jest to kwestia ochrony, czy po prostu słońce było na tyle silne, że filtr 50 się nie sprawdził. Piegi nieszczególnie mi przeszkadzają, bo poza nimi nie pojawiły się np. poparzenia słoneczne, ale stosowałam już niegdyś inne kremy z filtrem i coś takiego nie miało miejsca. W związku z tym, że produkt nie powodował innych podrażnień i nie zapychał, nie miał większych wad, uważam, że jest to naprawdę solidna propozycja. Nie zauważyłam też, by makijaż się jakoś bardziej przez niego wyświecał.
    Zalety:
    • Opakowanie, zapach, konsystencja, wydajność, cena
    Wady:
    • Potrafił się rolować

szukaj