Kremy z filtrem do twarzy

Nivea Sun, Sensitive Krem ochronny do twarzy dla skóry wrażliwej SPF 50

NIVEA Sun Sensitive Ochronny Krem do Twarzy dla Skóry Wrażliwej SPF50 50ml
Nivea Sun Sensitive krem ochronny do twarzy dla skóry wrażliwej SPF50 50 ml
Nivea Sun UV Face Sensitive

• 20 marca 2025 o 20:39
    Ogromne zaskoczenie!
    Krem NIVEA UV Face SPF 50 w wersji Sensitive to produkt, który pozytywnie mnie zaskoczył. Otrzymałam go w prezencie od redakcji Wizaż za recenzję tygodnia (za co serdecznie dziękuję!) i po dłuższym czasie użytkowania mogę śmiało powiedzieć, że marka poszła z duchem czasu, tworząc formułę naprawdę przyjazną w codziennym stosowaniu. :) Największym plusem tego produktu jest jego lekkość – krem niemal stapia się ze skórą, nie pozostawiając tłustej czy ciężkiej warstwy. Dzięki temu świetnie sprawdza się pod makijażem: nie roluje się i nie skraca jego trwałości, co dla mnie jest kluczowym kryterium przy wyborze filtra do twarzy. Pod względem ochrony przeciwsłonecznej mamy tu pełne spektrum filtrów UVA i UVB. Nie znajdziemy tu alkoholu denaturowanego, co jest dla mnie plusem Brak też bielących filtrów mineralnych, dzięki czemu krem nie zostawia białej poświaty. Dla mnie jest to produkt bardzo komfortowy – szybko się wchłania i nie klei się. Skóra po aplikacji jest wygładzona i miękka, ale nie błyszcząca, wydajność również na plus – niewielka ilość wystarcza na pokrycie całej twarzy. :) Czy kupię ponownie? Zdecydowanie tak! Jestem pozytywnie zaskoczona jakością tego produktu i na pewno sięgnę po niego ponownie. :)
    Zalety:
    • nie roluje się
    • idealny pod makijaż
    • ładny zapach
    • wygodne opakowanie
    • wysoka ochrona
    Wady:
    • dla mnie brak :)
  • 10 grudnia 2024 o 10:47
    Całkiem fajny
    Lubię testować filtry do twarzy. Staram się szukać perełek w przystępnych cenach, Filtr Nivea kupiłam w korzystnej cenie ok 25zł. Dobrze mi się go używało, nie bielił, nie zapchał mnie ani nie podrażnił, nadawał się pod makijaż. Skóra po jego nałożeniu trochę się błyszczała, ale po nałożeniu makijażu było ok. Wygodna i miękka tubka. Konsystencja typowo kremowa. Chwilkę trzeba poczekać aby się wchłonął. Podsumowując dobry filtr w korzystnej cenie. Lepiej sprawdzi się cerom suchym.
  • 20 września 2024 o 13:49
    Przyjemny
    Sięgnęłam po ten krem z pewną obawą, że mnie zapcha (mam cerę mieszaną, skłonną do trądziku) lub spowoduje podrażnienia (moja cera jest również wrażliwa). Zależało mi, by w sezonie letnik zadbać o skórę na twarzy, zwłaszcza nos, który zawsze najmocniej mi się opala. Opakowanie zgrabne, bardzo proste i przyjemne w użyciu, nie mam nic do zarzucenia. Konsystencja kremu przyjemna, bo nie jest ani za rzadka, ani za gęsta. Zapach lekki, wyczuwalny, ale nienachalny, zdecydowanie kojarzący się z letnimi kremami SPF do ciała. Jest wydajny, starczył mi na cały sezon. Jeśli chodzi o współgranie z resztą pielęgnacji i z makijażem, to sprawdzał się ok. Czasami się rolował na skroniach, niezależnie od ilości. Mógł nie polubić się z tym, co stosowałam pod niego. Solo przyznam, że nie próbowałam. Ale najważniejsze w kremie z filtrem jest to, czy chroni przed słońcem. Tak, sprawdza się do tego celu, jednak zauważyłam, że moje piegi, które pojawiają się od słońca właśnie, stały się wyraźniejsze i więcej się ich pojawiło. Zatem stawiam pytanie - czy jest to kwestia ochrony, czy po prostu słońce było na tyle silne, że filtr 50 się nie sprawdził. Piegi nieszczególnie mi przeszkadzają, bo poza nimi nie pojawiły się np. poparzenia słoneczne, ale stosowałam już niegdyś inne kremy z filtrem i coś takiego nie miało miejsca. W związku z tym, że produkt nie powodował innych podrażnień i nie zapychał, nie miał większych wad, uważam, że jest to naprawdę solidna propozycja. Nie zauważyłam też, by makijaż się jakoś bardziej przez niego wyświecał.
    Zalety:
    • Opakowanie, zapach, konsystencja, wydajność, cena
    Wady:
    • Potrafił się rolować
  • 14 lipca 2024 o 1:10
    Nieprzyjemny w noszeniu
    Od razu dodam, że cieszę się z tylu pozytywnych recenzji - to znaczy, że pasuje wielu Wizażankom. Niestety w moim przypadku on się całkowicie nie sprawdził. Jest gęsty, bardzo wręcz gęsty!, nie rozprowadza się go łatwo i trzeba się namachać. Ma również tendencję do rolowania, noszenie go z podkładem jest niemożliwe, a z innymi produktami takimi jak serum, podkład, puder warstwowo - w ogóle odpada (a mam porównanie z koreańskimi SPFami i wiem, że sobie z tym radzą). W przypadku ogromnych upałów również samo noszenie go jest nieprzyjemne, bo jest uczucie maski - po nałożeniu i odczekaniu się stapia ze skórą (co akurat jest ok), ale dało się czuć go na skórze i nie mogłam się doczekać aż go zmyję. I ostatecznie zużyłam go na ramiona i ręce. :) Podsumowując - dla większości ok, ale innym się on może w ogóle nie sprawdzić.
  • 23 maja 2024 o 18:56
    Nivea sun sensitive
    Czytając opinie liczyłam na trochę lepszy produkt. Fakt ten filtr nie bieli, nie jest tłusty, ale ma bardzo alkoholowy zapach i zostawia lepiącą się świecąca skórę. Jeśli chodzi o konsystencję jest gęsta jak na spf co sprawa że kosmetyk jest wydajny. Nie roluje mi się pod makijażem więc to na plus. Producent deklaruje nawilżenie którego nie zauważam. Kupiłam teraz filtr z Lidla za 11 zł i jestem bardziej zadowolona a ten krem wcale nie był tani coś około 50 zł.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nie bieli
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Alkohol w składzie
    • Lepiącą się skóra