KWC LogobyWIZAŻ logo

Hydroxypropyl Starch Phosphate właściwości i zastosowanie

Skrobia, wodorofosforanter, eter 2-hydroksypropylowy

2-Hydroxypropyl Ether Starch, Dihydrogen Phosphate, Dihydrogen Phosphate 2-Hydroxypropyl Ether Starch
Składnik w połowie roślinnego pochodzenia, ze skrobi. Substancja niezbyt czuła na zmiany temperatur, stabilna. Sugerowane stężenie w kosmetykach: Od 3-15%.

Działanie w kosmetykach

Składnik konsystencjotwórczy, chętnie stosowany w produkcji kosmetyków, ponieważ wytrzymuje dość wysokie temperatury, co ma znaczenie podczas tworzenia niektórych formuł. Nadaje kosmetykom puszystości i objętości, podnosi i reguluje lepkość, wiąże substancje rozpuszczalne w wodzie, ma właściwości myjące i lekko nawilżające.

Typ składnika

  • Substancja półsyntetyczna

Funkcja w kosmetyku

  • Emulgator, emulsyfikator
  • Lepiszcze
  • Regulator lepkości
  • Substancja konsystencjotwórcza
  • Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd
  • Substancja powierzchniowo czynna
  • Substancja spulchniająca

Komedogenny

1
Słabsze działanieSilne działanie

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Tak
Nie wiadomo
Nie

Najpopularniejsze produkty z Hydroxypropyl Starch Phosphate

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej dotworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych
Więcej informacji znajdziesz tutaj.