Beauty of Joseon prezentuje Matte Sun Stick, idealne rozwiązanie dla ochrony skóry przed szkodliwymi promieniami słonecznymi. Ten wygodny w użyciu produkt o lekkiej i matującej konsystencji, wzbogacony krzemionką, świetnie sprawdzi się dla osób z cerą tłustą lub mieszaną. Dzięki formule zawierającej zaawansowane filtry chemiczne, zapewnia wysoki stopień ochrony SPF, chroniąc skórę nawet podczas intensywnego nasłonecznienia. W składzie znajdziemy także olej tsubaki z kamelii japońskiej, który działa jako antyoksydant, chroniąc cerę przed działaniem wolnych rodników. Dodatkowo, ekstrakty z bylicy i wąkroty azjatyckiej wspierają regenerację skóry i zapewniają jej ukojenie. Matte Sun Stick od Beauty of Joseon to nie tylko skuteczna ochrona, ale także pielęgnacja, dzięki której skóra zachowuje zdrowy wygląd przez cały dzień.
20 sierpnia 2026 o 18:29
Wygodna reaplikacja SPF i mat bez pudru, ale nie na każdą skórę
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Mam cerę mieszaną, która w ciągu dnia mocno błyszczy się w strefie T, a jednocześnie bywa odwodniona na policzkach. Ten sztyft kupiłam przede wszystkim z myślą o reaplikacji ochrony przeciwsłonecznej poza domem. Używam go od miesiąca, zwykle w pracy i podczas spacerów, przesuwając po skórze kilka razy w każdym miejscu, a potem delikatnie dociskając produkt palcami. Jako pierwszą warstwę rano nadal wybieram klasyczny krem z filtrem, bo sztyftem trudno mi ocenić, czy nałożyłam odpowiednią ilość.
Największą zaletą jest wygoda. Opakowanie jest małe, szczelne i mieści się w każdej torebce. Produkt sunie po skórze bez ciągnięcia, nie bieli i nie zostawia tłustej warstwy. Na mojej strefie T wyraźnie zmniejsza połysk i daje miękkie, satynowo-matowe wykończenie. Nie wygląda przy tym sucho ani pudrowo, jeśli nakładam go oszczędnie. Dobrze sprawdza się na czole, nosie i brodzie, czyli tam, gdzie klasyczny SPF najszybciej zaczyna się świecić. Jest praktycznie bezzapachowy i nie podrażnił okolic oczu.
Na makijażu wymaga jednak delikatności. Mocne przeciąganie może przesunąć podkład lub róż, dlatego lepiej przykładać sztyft bez dużego nacisku i poprawić wszystko opuszkami. Na bardziej odwodnionych policzkach kilka warstw potrafi podkreślić suche miejsca. Przy częstym używaniu trzeba też regularnie przecierać powierzchnię sztyftu, bo ma bezpośredni kontakt ze skórą i makijażem.
To bardzo dobry produkt do poprawek w ciągu dnia, szczególnie dla cery mieszanej i tłustej. Nie traktuję go jako jedynej porannej ochrony, ale jako poręczne uzupełnienie klasycznego SPF sprawdza się naprawdę dobrze. Kupię ponownie, zwłaszcza na lato i podróże.
Zalety:
bardzo wygodny do reaplikacji SPF w ciągu dnia
nie bieli i nie pozostawia tłustej warstwy
wyraźnie ogranicza błyszczenie strefy T
małe, szczelne i poręczne opakowanie
łatwo sunie po skórze
praktycznie bezzapachowy
Wady:
przy mocnym przeciąganiu może naruszać makijaż
kilka warstw może podkreślić suche miejsca
trudno kontrolować ilość zapewniającą pełną ochronę
wymaga regularnego czyszczenia powierzchni sztyftu
13 czerwca 2026 o 18:28
Uwielbiam
Liczba zużytych opakowańkilka próbek
Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
To moje drugie opakowanie i jestem zachwycona. Mam cerę mieszaną i większość kremów z filtrem pozostawiało tłusty film na mojej skórze. Sztyf jest dla mnie wybawieniem. Skóra pozostaje matowa i jedwabista w dotyku, żadnego bielenia nie zauważyłam. Mam cerę skłonna do wyprysków ale po tym kremie nic mi nie dokucza. Stosuję go na codzień, dobrze chroni skórę przed słońcem. Kupuję w Rosmanie zawsze wtedy gdy jest promocja (można go wtedy dostać za ok 45zl) Trzeba uważać bo w internecie można trafić na podróbki, lepiej kupować w sprawdzonych drogeriach.
3 czerwca 2026 o 11:54
Jestem na nie
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Myślałam że ten stick będzie super do reaplikacji oraz do nakładania sobie na tatuaże jak najdzie mnie taka potrzeba. Ale to jak on szybko się zużywa i to jaką ma tępą konsystencję u mnie go skreśla. Przy nakładaniu się roluje. Moim zdaniem produkt nie warty swojej ceny.
2 kwietnia 2026 o 6:10
Super SPF na podróże
Liczba zużytych opakowańjedna próbka
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Beauty of Joseon Matte Sun Stick to bardzo wygodny i dobrze przemyślany produkt z dobrym składem, który świetnie sprawdza się szczególnie latem i na wyjazdach. Jest delikatny, bezzapachowy i komfortowy w użyciu, dlatego dobrze nadaje się do codziennej ochrony przeciwsłonecznej. Trzeba jednak pamiętać, że jego matowe wykończenie nie będzie idealne dla każdego typu skóry, szczególnie suchej.
Zalety:
Bardzo dobry skład – zawiera składniki pielęgnujące jak bylica i kamelia
Delikatny dla skóry – nie podrażnia i sprawdza się także przy wrażliwej cerze
Bezzapachowy – idealny dla osób, które nie lubią zapachu w kosmetykach
Wygodna forma w sztyfcie – łatwa i szybka aplikacja, szczególnie poza domem
Świetny na wakacje – poręczny, nie brudzi rąk i dobrze sprawdza się do reaplikacji w ciągu dnia
Wady:
Matowe wykończenie – nie każdemu będzie odpowiadać, szczególnie przy cerze suchej
7 lutego 2026 o 2:16
Polecam
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Koreańskie rozwiązanie dla skutecznej ochrony przed nasłonecznieniem. Wysoki SPF-50. Produkt w sticku, wygodny do zabrania w podróż. Bezzapachowy, nie podrażnia. Zauważalnie MATOWI. Rekomendowany do cery tłustej i mieszanej (pod makijaż zdecydowanie). Daje odczucie jedwabistej skóry. W składzie cenny ekstrakt z wąkroty azjatyckiej, która regeneruje i przynosi ukojenie. Sam produkt średnio wydajny- i to mały minus. Natomiast formuła, opakowanie i dobry skład- rekomendacja
22 listopada 2025 o 20:48
Kosmetyk idealny na podróż
Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Zaciekawił mnie mocno spf w sztyfcie od Beauty of joseon i kupiłam go na wakacje.
Świetnie sprawdził się w podróży do reaplikacji spf. Nie zapycha, skóra po nim się jej świeci. Świetnie chroni skóre przed promieniowaniem.
Super poręczny produkt, bardzo polecam
30 września 2025 o 18:04
Nie dla mnie i zgadzam się z poprzedniczką
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Skuszona opiniami, iż jest to lepsza alternatywa w dokładaniu SPF w trakcie dnia niż mgiełki zakupiłam do spróbowania i żałuję. Opakowanie jest bardzo malutkie, wygodne i poręczne, zmieści się nawet w kieszeni (o ile są doszyte w spodniach (:). to jednak nakładka dosyć luźno się trzymała dołu.
Stosunek wydajności do ceny jest porażający. W tej cenie można kupić krem z wysoką ochroną przeciwsłoneczną, który starcza na miesiące. Sztyft ten wystarczył na nieco ponad miesiąc (prawie, że codziennego użytkowania).
W kwestii obietnic producenta, tylko matowienie miało odzwierciedlenie w rzeczywistości. Nie jest lekki, po nałożeniu czułam go do momentu wieczornej pielęgnacji. Pozostawia taką pudrową warstwę i na twarzy z bliska widać biały puder. Po dłuższym stosowaniu zaczął mnie zapychać, głównie na czole oraz w okolicach ust i brody. Odkładając sztyft na weekend, cera się uspokajała, ale po powrocie do użytkowania sytuacja się powtarzała, więc mogę spokojnie wskazać winowajcę.
Nie wiem, jak sprawdza się przy nakładaniu na makijaż, ponieważ maluję tylko brwi, oczy i usta.
Z podkulonym ogonem wracam do mgiełek, choć wcale nie jest mi z tego powodu przykro.
Zalety:
nie podrażnia (również okolic oczu)
wysoka ochrona (ale jaka skuteczność?)
matuje
bezzapachowy
opakowanie
Wady:
MNIE! zapychał
odczuwanie produktu po nałożeniu/brak wchłonięcia się
5 sierpnia 2025 o 12:56
kosmetyk nie dla mnie
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Kosmetyk wychwalany w internecie, a więc widząc promocję w drogerii, również ja się na niego skusiłam. Bez promocji bym nie kupiła i nie rozumiem, dlaczego kosmetyki w sztyfcie są takie drogie, a zawierają przecież mniej produktu.
Po kilku podejściach mogę stwierdzić, że to nie jest kosmetyk dla mnie i mojej tłustej/trądzikowej cery. Miał być lekki i matowy. Matowy efekt może i zostawia, ale tylko "zewnętrznie". W konsystencji jest gęsty i ciężki, cały czas czuję, że mam go na twarzy. Zostawia warstwę na skórze, ale nie wchłania się. Nawet po czasie zostawał mi na palcach, kiedy dotknęłam skóry. Odniosłam też wrażenie, że mnie zapycha i następnego dnia już mi coś wyskakiwało. No i oczywiście to, że można go nałożyć na makijaż to ściema. Musimy przejechać nim po twarzy, żeby zaaplikować, a więc ściera się wszystko.
Nie wiem, jak z wydajnością, bo używałam go rzadko. Większość czasu przeleżał na półce, a na opakowaniu brak informacji, w ile czasu należy go zużyć po otwarciu.
Wady:
brak informacji na opakowaniu w ile czasu zużyć po otwarciu
28 marca 2025 o 15:41
Idealny na podróż
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Kupiłam ten filtr przed wyjazdem z Bieszczady na długi weekend w lecie. Kemping niespecjalnie sprzyja pielęgnacji, poza tym trzeba było się spakować w plecak. Używałam go zarówno na twarz jak i ciało (plecy i ramiona). Działał jak trzeba ! Widziałam to po śladach na plecach gdzie się nim nie maźnęłam. Faktycznie matujący, skóra jest taka satynowa w dotyku. Nie próbowałam dawać go pod makijaż, więc tutaj się nie wypowiem. Opakowanie spoko.
Chętnie miałabym go w torebce i szybkiej aplikacji w autobusie jak nie zdążę posmarować się w domu. Ale kurczę no kosztuje koło 5 dyszek, a nie jest super hiper wydajny ... Cały zdążyłam zużyć podczas wyjazdu (chyba 4 dni, aplikowalam na twarz, ramiona i plecy nad bluzką, czasem reaplikowalam). Może stosowany tylko na twarz byłby wydajny.
Ale... Na promce kupiłam kolejne 2 ???? Od razu z myślą o jakiś wyjazdach, no to jest rewelacyjna opcja mówię Wam. Lepsza niż branie próbek czy miniaturek.
30 listopada 2024 o 21:30
Świetna ochrona przed słońcem
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Kosmetyk sprawdził się w moim przypadku świetnie - ochronił moją twarz przed silnym słońcem, zapobiegając przebarwieniom.
Testowałam inne kremy SPF i radziły sobie znacznie gorzej niż ten. Po raz pierwszy po urlopie w słońcu nie miałam przebarwień.
Sztyft jest bardzo wygodny, łatwo można dokładać warstwy co kilka godzin. Skóra pozostaje matowa, bez białej poświaty, dodatkowo jest gładka i przyjemna w dotyku. Nie doświadczyłam żadnych podrażnień czy wyprysków.
Z pewnością kupię ten produkt kolejny raz.
Witam testuję kosmetyk od bardzooo dawna i generalnie stosuję go do dokładania spf na moją twarz
Z plusów mogę rzec że spf
•nie piecze w oczy
•naprawdę chroni przed słońcem
•jest łatwy w użyciu
•jest bezzapachowy
Tak jak mówię chroni przed słońcem gdyż niedawno byłam w górach przy dużym upale , nałożyłam go wszędzie oprócz na nos i został mi czerwony pasek na nosie !!
Jednak że z minusów jest to że trochę się roluje !
Nie używam go do pierwszego nałożenia spf gdyż masakrycznie się roluje przez wcześniejsze nakładane produkty dlatego używam do replikacji produktu ale zdarzy się czasem i tak że mimo tego się zroluje , wtedy da się to przyklepać i nic nie widać
Ogólnie spf jest dobry minusem jest właśnie to rolowanie się
Produkt się nie wybiela i szybko się wchłania
6 września 2024 o 23:19
Fajny
Kupi ponownieNie wiem
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Dobry spf, matowe wykończenie, całkiem nie czuć go na twarzy. Nie zaostrzył trądziku ani nie wywołał żadnych podrażnień, wyrównuje koloryt skóry. Super do reaplikacji. (Mam cerę mieszaną z wypryskami, dosyć wrażliwą.) Jedynym problemem jest opakowanie, które na początku nie stanowi problemu leczy gdy produkt dochodził do końca sztyft się złamał, to samo przydarzyło się mojej koleżance z tym produktem, ale poza tym polecam.
18 sierpnia 2024 o 20:58
SPF idealny
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Ten SPF był wiralowy! Widząc te wszystkie filmiki na mediach społecznościowych i jego efekty postanowiłam go zamówić i wypróbować. Zachęcająca była obietnica matowego wykończenia i się nie zawiodłam!
Do mojej mieszanej cery sprawdza się bardzo dobrze, dzięki temu, że matuje i nie świecę się już po sekundzie, a wcale nie wysusza. Jak męczy was wybielanie i lepienie twarzy po nałożeniu filtru tak jak mnie, to ten produkt będzie dla was idealny.
Nie spływa jak szalony do oczu podczas upałów dzięki stałej konsystencji. A aplikacja to czysta przyjemność.
Zauważyłam też że ma lekko zielonkawy odcień, dzięki czemu bardzo delikatnie ukrywa zaczerwienienia.
Szkoda tylko, że jest go tak mało w opakowaniu, ale korzystałam z niego już kilkadziesiąt razy i nadal się nie skończył, więc może tylko mi się tak wydaje :D
Zalety:
Brak białej poświaty i tłustej skóry
Matuje
SPF 50+
Łatwy w aplikacji nawet w biegu
Poręczne opakowanie zmieści się nawet do małej torebki
Z tym kosmetykiem mam tylko 1 problem - zapycha mnie mimo tego trochę wstyd się przyznać ale zdarza mi się go użyć do reaplikacji filtra zwłaszcza kiedy zależy mi na matowym wykończeniu. Nie jest on ciężki jak wiele sztyftów z filtrem, nie zostawia tłustej warstwy i jest bardzo przyjemny w użytkowaniu
Zalety:
Wydajność, matowe wykończenie, często jest na promocjach
Gdzie został kupiony produktDrogeria Super-Pharm
20 maja 2024 o 12:16
Zaskakujący produkt
Gdzie został kupiony produktDrogeria Super-Pharm
Używałam do tej pory 2 innych szyftów z spf żaden do tej pory mnie nie zachwycił, jeden był akceptowalny a drugi tłusty i strasznie niekomfortowy w noszeniu.
Ten za to bardzo pozytywnie mnie zaskoczył, działa dokładnie tak jak sobie wyobrażałam. Używam go pod makijaż albo osobno.
Matuje ale nie wysusza skóry. W ogóle go nie widać, nie zostawia nieprzyjemnej lepkiej warstwy. Przez to trochę ciężko stwierdzić czy nałożyło się odpowiednią ilość i nie pominęło żadnego miejsca ale można sobie z tym poradzić. Ogromnym plusem dla mnie jest również to, że nie ma zapachu.
Jedyny minus to dosyć wysoka cena w promocji udało mi się go kupić za ok. 58 zł, mam jednak nadzieję że będzie wydajny na razie nie wygląda na to jakby miał się bardzo szybko skończyć.
7 marca 2024 o 11:14
pomocny wynalazek
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Nie ukrywam, że reaplikacja filtrów w ciągu dnia to nigdy nie było dla mnie coś przyjemnego i często pomijałam tę czynność. Aż w końcu postanowiłam sprawdzić jakby się sprawdziły w tej roli spf`y w takie sztyftowej formie. Ten od Beauty of Joseon jest pierwszym, który sprawdziłam i jestem bardzo zadowolona z efektów, na tyle by już kupić sobie następne opakowanie, choć nie ukrywam, że będę też testować takie kosmetyki innych marek z ochotą.
- OPAKOWANIE: plastikowe, spłaszczone, z pokrętłem, dzięki któremu wysuwa się sztyft. Dużą część zajmuje zatyczka, na której to znajdują się napisy, jak widać w formie minimalistyczne, co bardzo lubię. Zatyczka ta dobrze chroni sztyf i dobrze trzyma się opakowania. Wszystko to powoduje, że łatwo wrzucić filtr do torebki.
- KONSYSTENCJA: również ułatwia noszenie sztyftu ze sobą bo dzięki właśnie tej formie nic się nie rozleje
- DZIAŁANIE: kosmetyk dobrze chroni, skórę. Nie wiem czy na poziomie deklarowanej przez producenta, ale jednak chroni, a to najważniejsze. Producent zaznacza by reaplikować kosmetyk co 2 lub 3 godziny. Powiem szczerze, że nie robię tego tak systematycznie. Po prostu reaplikuję filtr przed wyjściem na zewnątrz bez zegarka w ręku. Poza tym już druga warstwa tego filtra nie wchłania się. Jest niewidoczna, ale np. paznokciem drapiąc się zdejmuję warstwę.
Poza właściwościami ochronnymi sztyft też fajnie matuje skórę. ja najpierw, przed jego nałożeniem, używam bibułki matującej by zebrać sebum, więc już tu matuję cerę, ale ten stick również świetnie to robi i utrzymuję cerę w ryzach.
Po jego aplikacji skóra jest ponadto wygładzona, a sam filtr w ogóle nie obciąża cery, nie bieli, jest niewidoczny na skórze.
Nie szczypie też w oczy i nie podrażnia.
Opisuję tu doświadczenia w warunkach miejskich. Nie testowałam go w tropikach czy w górach na nartach.
Bardzo fajnie ktoś wymyślił takie rozwiązanie, polecam wypróbować.
Marka jest wolna od okrucieństwa więc tym bardziej polecam się zainteresować.
27 stycznia 2024 o 1:44
Mat przy dużej ochronie to największe zalety tego sztyftu :)
Kupi ponownieNie wiem
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Zaskoczyło mnie to, że ten sztyft jest zielony! Ale nie martwcie się, ten kolor nie zostaje w ogóle na twarzy, dla mnie jest totalnie transparentny. Będzie świetną alternatywą, jeśli akurat nie macie kremu albo chcecie reaplikować SPF na uszy albo na znamiona (ale jeśli na twarzy, to raczej przy bardzo delikatnym makijażu, mocniejszy jednak zetrze).
Jego największą zaletą, poza oczywiście stopniem ochrony, jest matowe wykończenie. On nie potrzebuje ani minuty, żeby wchłonąć się do matu.
Dla mnie sztyfty tego typu nie są zbyt higieniczne, ale będą świetne jeśli nie ma się innej alternatywy. Ten mieści się w torebce, jest od razu matowy, ma bardzo dobry stopień ochrony i dobre PAO (12 miesięcy). Nie znam chyba lepszego sztyftu SPF :)
Zalety:
Dobry stopień ochrony
Matowe wykończenie
Praktyczne, małe opakowanie
Dobra gramatura jak na cenę
Wydajność
Długie PAO jak na filtr, 12 m-cy
Wady:
Cena i dostępność - choć stosunek jakości do ceny jest według mnie naprawdę w porządku
1 października 2023 o 1:50
zaskakujące wykończenie
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Do tej pory SPFy w sztyfcie kojarzyły mi się z tłustą formułą, świecącym wykończeniem i całkowitym brakiem komfortu stosowania. Ten produkt całkowicie odmienił moje postrzeganie takich filtrów.
Sztyft Beauty of Joseon jest naprawdę matowy. Jak na filtr do raplikowania to jest petarda. Wiadomo, że taki produkt nakładamy już w ciągu dnia, na to co jest jiz na twarzy. Dlatego ciężko spodziewać się po nich całkowicie matowego wykończenia. A tutaj jest naprawdę bardzo dobrze. Skóra jest tak satynowo - matowa. Formuła sztyftu zawierająca sylikony i woski wygładza teksturę skóry, zmniejsza widoczność porów i drobnych zmarszczek. W dotyku czuć delikatną warstwę ma skórze, coś niby woskowego, trochę jak baza pod makijaż. W każdym razie nie wpływa to na nadmierne świecenie się skóry. Trzeba tylko uważać przy częstym stosowaniu, bo może trochę wysuszać skórę.
Opakowanie jest zgrabne, śmieci się nawet do kieszeni. Sztyft jest twardy, nie łamie się, ani nie kruszy. Z uwagi na to, że powstał z suchych, matowych wosków, może osiadać na włoskach, więc trzeba uważać na brwi i linie włosów podczas nakładania. Po rozgrzaniu łatwo przesuwać go po twarzy, nie zbiera za dużo makijażu.
Nie jest to obowiązkowy produkt w każdej kosmetyczce, ale jeżeli ktoś chce zadbać kompleksowo o swoją skórę, może wypróbować taki SPF.