SVR Sebiaclear Creme SPF50+ to absolutny game changer, jeśli chodzi o ochronę przeciwsłoneczną dla skóry tłustej i trądzikowej! Mam skórę, która na słońce reaguje wypryskami, a do tego łatwo się przetłuszcza, więc dobór odpowiedniego kremu ochronnego był dla mnie wyzwaniem. Ten produkt rozwiązał wszystkie moje problemy.
Po pierwsze, konsystencja. Krem jest lekki, nie zostawia tłustego filmu na skórze, jak większość kremów z filtrem. Wchłania się błyskawicznie i nie pozostawia uczucia lepkości, co jest ogromnym plusem, bo nie mam ochoty czuć się jakbym miała na twarzy warstwę plastiku. Często używam go jako bazę pod makijaż, i muszę przyznać, że świetnie sprawdza się w tej roli – nie roluje się, nie przetłuszcza, a podkład trzyma się na nim naprawdę dobrze przez cały dzień.
Jeśli chodzi o ochronę przed słońcem, to jest ona na najwyższym poziomie. SPF50+ daje mi pewność, że nie muszę się martwić o poparzenia czy o to, że moja skóra będzie się starzeć przez słońce. I co ważne, nie powoduje zapychania porów ani nowych wyprysków – a to już jest naprawdę duży plus, bo większość filtrów przeciwsłonecznych to dla mojej skóry wręcz katastrofa.
Krem ma delikatny zapach, ale nie jest on nachalny, co jest dla mnie ważne, bo nie lubię, gdy produkty do twarzy mają za mocny aromat. Po aplikacji czuć, że skóra jest dobrze nawilżona, ale nie tłusta. Co więcej, produkt nie zostawia białych śladów, co też jest częstym problemem przy takich filtrach. Z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu, kto ma tłustą cerę, a do tego boryka się z trądzikiem – świetna ochrona bez ryzyka nowych niedoskonałości.
Podsumowując, SVR Sebiaclear Creme SPF50+ to must-have dla każdej osoby, która ma problematyczną cerę, a chce zadbać o odpowiednią ochronę przeciwsłoneczną. Używam go codziennie i czuję się bezpiecznie, a skóra nie tylko jest dobrze chroniona, ale także wygląda na zdrową i świeżą. Dodatkowo, krem jest bardzo wydajny, więc mimo że cena
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl