Kremy uniwersalne

La Roche-Posay Hydraphase Intense Riche Krem intensywnie nawilżający o przedłużonym działaniu - konsystencja bogata

• 4 października 2022 o 12:26
    Świetny!
    Świetnie nawilża! Kupiłam go na promocji w hebe za ok. 70 złotych. Używam 2x dziennie, na noc i na dzień. Moja cera jest idealnie nawilżona i dzięki niemu pozbyłam się suchych miejsc na twarzy. Pięknie pachnie, ma wygodne opakowanie i dobrze rozprowadzającą się konsystencję. Minusem jest cena regularna.
    • nawilżenie
    Wady:
    • cena regularna
  • 27 września 2022 o 11:24
    Krem nawadniający
    Mam bardzo suchą skórę, podrażnioną kuracjami przeciwtrądzikowymi. Krem po nałożeniu na skórę daje uczucie głębokiego nawilżenia. Zdecydowanie można pominąć sera nawilżające. Wchłania się szybko, najpierw lekko się klei, a potem wchłania do satynowego wykończenia. Daje efekt skóry nawilżonej od wewnątrz, bez tłustej świecącej warstwy. Ja kupiłam go do pielęgnacji porannej i tak: na wakacjach w Grecji, gdzie jest większa wilgotnosc powietrza niz w PL, świetnie się sprawdzał pod filtry (LRP uv mune fluid/Korres face cream gel). Nawilżał na cały dzień, a nie był cięzki i nie spływał w upałach. Super! Po powrocie do zimnej polski (wrzesień), już nie sprawdza się tak dobrze. W niższych temperaturach i przy niższej wilgotnosci powietrza, moja skóra potrzebuje więcej okluzji. Tutaj tej okluzji za duzo nie ma, więc po kilku godzinac czuję już lekkie ściągnięcie. Myślałam, że sprawdzi się fajnie pod gęstsze filtry spf, ale niestety trochę się roluje (w Grecji nie miałam tego problemu). Generalnie zauważyłam, że wszystkie kremo-żele i kremy na bazie silikonów rolują mi się z twarzy i ten nie jest wyjątkiem. Nie wiem o co chodzi dokładnie ale myśle że to własnie tak kwestia wilgotnosci powietrza. Także generalnie: super krem 2w1 (serum nawadniające + krem), powinien się świetnie sprawdzić na dzień dla większosci osób, o ile ktoś nie ma tak suchej skóry jak ja, która nawet na dzień potrzebuje okluzji. Plusy: -lekki -głębokie nawilżenie -nietłusty -satynowe wykończenie -nie podrażnia Minusy: -za lekki na chłodniejsze dni -lekko się roluje (miałam gorsze pod tym względem)
    Drogeria Super-Pharm
  • 14 maja 2021 o 14:32
    świetny
    Kremu używam zawsze wtedy kiedy moja cera tego potrzebuje, czyli po zabiegach u kosmetyczki, kiedy widzę, że moja skóra jest napięta i przesuszona i używałam go też kiedy brałam retinoidy. Polecam !
    Zalety:
    • genialnie odżywia
    • skóra jest nawilżona i czuje się ulgę ( w przypadku skóry suchej)
    • nie zapycha
    • nie podrażnia, łagodzi
  • 28 sierpnia 2019 o 10:57
    Zawsze do niego wracam
    Kojarzycie ten motyw kiedy zona po zdradzie wraca do kochajacego i spokojnego meza? Ja tak mam z tym kremem. Poruszona wspanialymi nowosciami, nowymi technologiami, opiniami w internecie oraz poleceniami kolezanek probuje nowych kremow i zawsze on mi naprawia to, co namieszaly poprzednie. Moja dermatolog mi go odradzila ze wzgledu na jego "wage". Ale sklad jednak to nie wszystko, nie dajcie sie zwariowac Dziewczyny. Dla kogo jest ten krem? Dla buzi bardzo wrazliwej, oswodnionej, podatnej na wysuszanie, ktora po umyciu jest sciagnieta, piecze i nie wytrzyma bez kremu dluzej niz 5 minut. Sprawdzi sie dla cery kaprysnej, tradzikowej, po zabiegach kosmetycznych. NIE ZAPYCHA!!!
  • 26 sierpnia 2019 o 19:10
    Bardzo mi się podoba
    Używa od:próbka
    Na wstępie zaznaczę, że korzystałam z jednej próbki, która starczyła mi na dwa użycia. Często testuję kosmetyki używając kilku próbek lub jednej większej, ale tym razem była to niewielka saszetka, więc podzielę się uwagami po krótkoterminowym stosowaniu. Krem ma bogatą, gęstą konsystencję, ale szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na twarzy ani nie pozostawia niewchłoniętej "białości" na twarzy. Świetnie nadaje się pod makijaż. Skóra jest po nim dogłębnie nawilżona, gładka, miękka, bardzo przyjemna w dotyku. Mój podkład rozprowadzał się po cerze tak, jak nigdy, po zastosowaniu tego kremu. Działa błyskawicznie i nie trzeba długo czekać na efekty. Krem mnie nie podrażnił i nie spowodował nieprzyjemności typu wypryski czy zaskórniki, choć oczywiście trudno to określić po krótkim stosowaniu. Nazwa jest trafna- krem naprawdę ma przedłużone działanie. Skóra cały dzień jest pięknie nawilżona i, mimo różnych czynników zewnętrznych, nie staje się wysuszona czy podrażniona w ciągu dnia. Myślę, że skuszę się na pełnowymiarowe opakowanie, choć cena jest wysoka.
    Zalety:
    • Bogata konsystencja, która szybko się wchłania
    • Nadaje się pod makijaż
    • Nawilża na długo
    • Przyjemnie się rozprowadza
    • Nie powoduje podrażnień, zaskórników itp.