WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy uniwersalne

Gaja Piękna z Natury Aloesowa, Krem mocno nawilżający

• 20 marca 2019 o 23:27
    Pierwsze wrażenie
    Na pierwszy rzut robi dobre wrażenie. Skóra wygląda znacznie lepiej po zastosowaniu produktu na noc, nie świeci się, wizualnie wygląda lepiej, lecz nie jest to ekstremalne nawilżenie. Sądzę,że to bardziej produkt podstawowy, który trzeba uzupełnić czymś silniejszym. Testuję od niedawna, dlatego opinia póki co lakoniczna.
    Zalety:
    • opakowanie ( proste, ale jednak praktyczne)
    • skład produktu
    • cena (12,99 na promocji w drogerii Lila Róż)
    • szybko się wchłania
    • skóra się nie świeci, dobrze współgra z podkładem
    • nawilża, choć nie jest to ekstremalne nawilżenie jakie można się spodziewać po etykiecie " mocno nawilżający"
    • lekki, aloesowy zapach
    Drogeria Jasmin
  • 10 marca 2019 o 18:28
    Bardzo dobry krem do codziennej pielęgnacji
    Zmęczona specyfikami wiodących, drogeryjnych marek, postanowiłam sięgnąć po coś naturalniejszego. Troszkę się bałam szybkiego wyświecania, ale, jak się okazało, moje obawy były zupełnie bezpodstawne. Krem ma bardzo przyjemną, lekką konsystencję i delikatny zapach. Szybko się wchłania, i dobrze zmiękcza i nawilża skórę. Nadaje się również pod makijaż. Niska cena zachęca do ponownego zakupu :).
    Zalety:
    • konsystencja,
    • naturalny skład,
    • szybko się wchłania,
    • ładnie pachnie,
    • dobra cena
    Wady:
    • brak filtra spf,
    • dostępność (online lub w mniej dostępnych drogeriach stacjonarnych)
    Avenna
    11 lutego 2019 o 19:04
    Gaja Piękna z Natury, Aloesowa
    Kolejny uniwersalny kosmetyk naturalny, który na pewno przetestuję zarówno w roli mocno nawilżającego kremu do pielęgnacji twarzy w zimie oraz do przesuszonych rąk. Można go też stosować jako lekki balsam na podrażnienia po depilacji. A także -jak żel aloesowy- jako podkład na olejowanie włosów – w końcu zawiera już na drugiem miejscu w składzie olej kokosowy, dalej oleje rycynowe i słonecznikowy, woski i nawilżający sorbitol, skwalen, kwas mlekowy i witaminę e. Zapach też jest delikatny, przyjemny. Krem wydaje się być gęsty, lecz ma lekką formułę, łatwo się rozsmarowuje i szybko wchłania się w skórę, nie pozostawiając tłustego filmu. Ma szansę zadziałać odżywczo i kojąco na podrażnioną skórę, uspokoić ją i zregenerować. Można go także używać jako kosmetyk dla dzieci, zrobiłabym jednak próbę uczuleniową, bo czasem aloes wywołuje alergie.
    Zalety:
    • Polubiłam kosmetyki naturalne polskiej marki Gaja za ich naturalne składy i wielofunkcyjne działanie pielęgnacyjne. Na pewno będę często po nie sięgać przy kolejnej fali zimowych mrozów, jestem bardzo ciekawa, jak mi się sprawdzą. Wydaje się, że cena jest adekwatna do ich pojemności, nie zawyżona, ale przekonamy się przy dłuższym stosowaniu, jak będzie z ich długofalowym działaniem na moją skórę i z ich wydajnością. Z pewnością są to dobre, polskie kosmetyki naturalne bez parabenów do codziennego stosowania.
    • Więcej rzetelnych recenzji: https://jaknaturalnie.pl
  • 11 października 2018 o 13:42
    cudowny produkt
    Produkt mocno nawilżający, świetnie nadaje się do cery suchej i odwodnionej. Ma działanie antybakteryjne, koi podrażnienia, łagodzi stany zapalne i poprawia kondycję skóry. Cudowny zapach.
    • naturalne składniki
  • 5 października 2018 o 17:07
    Przyzwoity produkt
    Na początku mam dwie uwagi odnośnie do tego kremu. Skoro jest to krem aloesowy, to powinien mieć w składzie aloes, a ja go nie widzę. To po pierwsze, po drugie w informacjach na jego temat możemy przeczytać, że jest lekiem na trądzik, bo koi podrażnienia oraz że miejscowo niweluje podrażniony naskórek. Po czym z boku opakowania jest napisane, że nie nakładać na uszkodzoną, podrażnioną skórę. Więc jak to jest? No ale może się czepiam. Wracając do składu, to oceniam go jako przyzwoity. Jedynym składnikiem, który wzbudza moją niepewność jest Polysorbate 60, pozostałe składniki są jak najbardziej ok. Teraz pora ocenić jego działanie. Nie powiedziałabym, że jest to mocno nawilżający produkt. Faktycznie nawilża, ale nie jest to mocne nawilżenie, tak jak obiecuje producent. Raczej powiedziałabym, że jest ono przyzwoite. Skóra po zastosowaniu tego kremu staje się aksamitna i idealnie miękka. Muszę przyznać, że pierwszy raz spotykam się z takim efektem. Było to dla mnie miłe zaskoczenie i na pewno jest to wielka zaleta tych kremów. Krem łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, pozostawiając delikatnie lepką warstwę, dlatego też świetnie nadaje się pod makijaż, ponieważ dzięki tej lepkiej warstwie podkład lepiej przyczepi się do twarzy, co wpłynie na jego trwałość. Krem dzięki swojej konsystencji będzie wydajny. Nie zauważyłam również, aby mnie zapchał. Jeżeli chodzi o jego zapach, to jest bardzo delikatny, jakby aloesowy, ale to pewnie dzięki składnikom zapachowym, aniżeli samego aloesu. Uważam, że dużym atutem tego produktu jest także jego opakowanie, które jest lekkie, a co za tym idzie łatwo go transportować. Dodam tylko, że ja ten krem stosowałam również do ciała i w tym przypadku również się sprawdził. Skóra była po nim miękka, nawilżona, nie zapchał. Warto zwrócić uwagę, że są to kosmetyki nietestowane na zwierzętach.