Całkiem niedawno opisywałam inną maseczkę z serii z ilustrowanym kotem Pusheen, która wywarła na mnie ogromne wrażenie, prezentując świetne efekty. Za sprawą pozytywnych rezultatów, zdecydowałam się sięgnąć po kolejny produkt, ale dla odmiany oczyszczający. Moja sucha cera, która szybko traci jędrność oraz szybko uwypukla niedoskonałości, potrzebuje takich produktów w pielęgnacji, a te są świetnym dopełnieniem całości. Tak, jak ostatnio, produkt zakupiłam w Rossmannie i załapałam się nawet na promocję!
Maseczka umieszczona jest w fioletowej, uroczej saszetce i posiada formę miękkiej płachty, która jest dosyć duża, ale bezproblemowo układa się na twarzy i doskonale do niej przywiera. Podobnie, jak w przypadku opisywanej wcześniej maseczki, esencja pachnie bardzo przyjemnym, malinowym zapachem. Choć co ciekawe, do składników należy m. in. olej z nasion czarnej porzeczki. Ponadto, maseczka jest bogata w 96% składników naturalnych, zaś tkanina płachty jest biodegradowalna.
Producent wskazał, iż maska jest oczyszczająca, redukuje niedoskonałości, a także nadaje skórze świeżość. Podczas stosowania, po wcześniejszym oczyszczeniu oraz stonizowaniu cery, nakładałam maskę na 15 minut, zaś pozostałą esencję delikatnie wklepywałam w twarz, po czym szybko została wchłonięta. Pierwszy widoczny efekt po zdjęciu płachty, to przede wszystkim nawilżona cera, która jak wiadomo, jest sucha. Oprócz tego, zauważyłam wygładzenie oraz miękkość, a tych czynników niestety często mojej cerze brakuje. Natomiast redukcji niedoskonałości nie zauważyłam, być może to kwestia dłuższego stosowania.
Choć w tym przypadku bardziej widoczne było nawilżenie niż oczyszczenie twarzy, to sam fakt, iż skóra wygląda korzystniej - już cieszy. Jest to bardzo przyjemna propozycja, po którą chętnie będę sięgać, więc zostawiam polecenie.
Zalety:
- malinowy zapach
- dostępność
- rozmiar płachty, dostosowujący się do twarzy
- efekt nawilżenia
- miękkość i wygładzenie skóry
- brak podrażnień oraz pieczenia
Wady:
- nie zauważyłam redukcji niedoskonałości