Maseczki w płachcie

Kimoco Beauty Young, Strawberry Essence Mask Regenerująca maska w płachcie z ekstraktem z truskawki i wodą lodowcową

• 12 kwietnia 2025 o 18:15
    Kimoco Beauty Young, Strawberry Essence Mask
    Maska jest dobrze wycięta. Dobrze przylega do skóry. Jest ona bardzo bogato nasączona, esencji wystarczy jeszcze na szyję i dekolt. Po użyciu cera jest nawilżona, odżywiona i ukojona. Daje przyjemny efekt chłodzenia. Następnego dnia jest miękka i sprężysta. Ma przyjemny owocowy zapach.
  • 29 marca 2025 o 11:35
    Nawilża, rozświetla i regeneruje.
    Nie wiem czy "young" na saszetce oznacza przeznaczenie dla cer młodych czy ma oznaczać działanie w kierunku odmładzającym, jednak moja cera 30+ polubiła się już z drugą maseczką z tej serii. Maska ma cienką (lecz nie jak folia) warstwę, nierozrywajacą się. Jest bogato nasączona esencją, przez co jak zawsze resztkę z opakowania wykorzystałam do aplikacji na dekolt, szyję, ręce. W czasie aplikacji zero podrażnień, trochę ma tendencję do przesuwania (zjeżdżania) z twarzy, więc co jakiś czas warto sobie ją poprawić. Na etykiecie czytamy o trzymaniu jej 10-20minut, jednak po 20minutach tkanina dalej jest wilgotna, więc ja śmiało przetrzymuję sobie je do 30min, tym bardziej, że to nie kwasowy produkt, a odżywczy. Po zdjęciu maski czuć chłodzenie, ale bardzo subtelne, nic niekomfortowego. Cera jest mokra, więc lekko wmasowałam resztę rollerem do twarzy, a na to nałożyłam okluzyjny krem, by całość nie wyparowała lecz pracowała przez całą nockę w skórze. Efekt rano? Świetlista cera, baaaardzo zmiękczona, nawilżona, odświeżona. Twarz miała piękny jednolity koloryt, przyspiesza regenerację małych uszkodzeń skóry. Przez cały dzień cieszyłam się cerą o zdrowym kolorycie, zdjęła wszystkie suchości, przywróciła elastyczność. Polecam cerom suchym, wrażliwym, z nadwrażliwymi partiami (u mnie policzki) bo ładnie wycisza wszelkie nadreaktywności. Z pewnością zaopatrzę się w większą ilość.
    Zalety:
    • nawilża
    • zmiękcza
    • regeneruje
    • odświeża
    • nadaje elastyczności
    • wygładza
    • ujednolica koloryt
  • 5 marca 2025 o 14:03
    Owocowa regeneracja dla Twojej skóry!
    Maska KIMOCO Young dobrze nawilża i odżywia skórę. Dzięki ekstraktowi z truskawki i wodzie lodowcowej cera staje się miękka, świeża i promienna. Świetnie przylega do twarzy, więc można jej używać podczas nauki czy odpoczynku. Prosty i przyjemny sposób na regenerację skóry!
  • 10 stycznia 2025 o 22:09
    Maski Kimoco Young to u mnie pewniak, do tej pory każda z nich się sprawdza.
    Maski Kimoco Young kupuje zazwyczaj w Rossmannie. Średnio raz w miesiącu są w promocji po ok. 2,50 zł. więc zaopatruje się w nie zazwyczaj regularnie i sięgam po każdy rodzaj. Grafika w tym przypadku truskawki jest bardzo urocza i od razu 'mówi', że zawiera w sobie ekstrakt z truskawki. Płachta jest miękka z przyjemnego materiału bardzo solidnie nasączona. Esencję, która zostaje w saszetce wklepuję jeszcze w nałożona plachtę, smaruję szyję i dekolt. Otwory też są wycięte odpowiednio, rozmiar płachty też odpowiedni, pokrywa praktycznie całość twarzy. Po otwarciu saszetki czuć delikatny zapach truskawki, trochę lekko kwiatowo i czuć tą woń w trakcie noszenia maski. Trzyma się twarzy bardzo dobrze,nie obsuwa się, nie odkleja. Maseczka zawiera wspomniany ekstrakt z truskawki, ekstrakty z maliny i jagody, wodę lodowcową. Ma za zadanie regenerować i tak faktycznie się dzieje. Skóra jest miękka i gładką w dotyku. Taka odżywiona, zdrowo wyglądająca. Dla lepszych efektów powinno się stosować maseczkę czesto i regularnie ale jest potrzebujemy chwilowy, dobry efekt to jest to strzał w 10!
    Zalety:
    • bardzo solidnie nasączona esencją,
    • płachta z miękkiego i przyjemnego materiału z dobrze wyciętymi otworami,
    • cena,
  • 4 grudnia 2024 o 15:06
    używam sama i podkradam młodszej siostrze
    Jest to maseczka, która niesamowicie pachnie, przyjemnie nawilża cerę i sprawia, że ma się poczucie lekkości. Co jakis czas podkradam młodszej siostrze, a pózniej biegne i odkupuje jej w Rossmannie
    Wady:

Zobacz także inne Maseczki w płachcie