Maseczki w płachcie

Kimoco Beauty Young, Strawberry Essence Mask Regenerująca maska w płachcie z ekstraktem z truskawki i wodą lodowcową

• 13 maja 2025 o 8:51
    Truskawkowa regeneracja ????
    Regenerująca Maska w Płachcie z Ekstraktem z Truskawki czyli moja nowa miłość z Korei Ta maseczka to absolutny hicior tego lata! Już od pierwszej sekundy po nałożeniu czujesz, że Twoja skóra dostaje turbo zastrzyk nawilżenia ,regeneracji i przyjemnego chłodzenia Soczysty zapach truskawki? Tak przyjemny, że miałam ochotę ją zjeść! Co zrobiła z moją cerą? + Nawilżenie 10/10 – moja skóra była miękka jak babyface + Blask 100% – dosłownie „glass skin” vibes + Ukojenie – koniec z podrażnieniami po całym dniu Polecam
  • 1 maja 2025 o 17:33
    Cudownie nawilżająca truskaweczka
    Ta maseczka do twarzy od Kimoco Young urzekła mnie przede wszystkim swoim desigem, na opakowaniu mamy słodką kuszącą i uśmiechniętą truskaweczkę. Dominuje czerwień i biel, opakowanie jest minimalistyczne. Płachta jest wykonana z naturalnych włókien, oprócz truskawek zawiera jeszcze wodę lodowcową. Płachta prawie idealnie przylega do skóry, delikatnie przycięłam ją tylko w okolicy ust i oczu. Jest dobrze nasączona esencją, a nawet bym powiedziała, że ciut za dobrze. Zapach maseczki jest naprawdę przyjemny, słodziutki, truskawkowy, a zarazem niezwykle delikatny. Produkt w żaden sposób nie podrażnia skóry, nawet tej wrażliwej i atopowej, jakiej jestem posiadaczką. Po nałożeniu, odczekałam wymagany czas, zdjęłam i doklepałam esenscje, gdy się wchłonęła nałożyłam krem nawilżający i poszłam spać. Rano moja buzia była zregenerowana, nawilżona i odżywiona. Niezwykle mięciutka i delikatna, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki. Efekt naprawdę mnie zaskoczył, że powtórzyłam ten rytuał jeszcze kilka razy.
    Zalety:
    • urocze opakowanie produktu
    • dobre nawilżenie odżywienie skóry
    • regeneracja skóry
    • naturalna płachta
    IvanaLi
    1 maja 2025 o 15:19
    TruskawkoweLove
    Maska ma bardzo delikatną płachtę, która jest świetnie wycięta dzięki czemu dobrze dopasowuje się do twarzy. Maska delikatnie nawilża, rozświetla i wygładza skórę. Esencja szybko się wchłania, nie roluje się oraz nie pozostawia lepiącej powłoki. Maska ma piękny truskawkowy nie chemiczny zapach.
  • 12 kwietnia 2025 o 18:15
    Kimoco Beauty Young, Strawberry Essence Mask
    Maska jest dobrze wycięta. Dobrze przylega do skóry. Jest ona bardzo bogato nasączona, esencji wystarczy jeszcze na szyję i dekolt. Po użyciu cera jest nawilżona, odżywiona i ukojona. Daje przyjemny efekt chłodzenia. Następnego dnia jest miękka i sprężysta. Ma przyjemny owocowy zapach.
  • 29 marca 2025 o 11:35
    Nawilża, rozświetla i regeneruje.
    Nie wiem czy "young" na saszetce oznacza przeznaczenie dla cer młodych czy ma oznaczać działanie w kierunku odmładzającym, jednak moja cera 30+ polubiła się już z drugą maseczką z tej serii. Maska ma cienką (lecz nie jak folia) warstwę, nierozrywajacą się. Jest bogato nasączona esencją, przez co jak zawsze resztkę z opakowania wykorzystałam do aplikacji na dekolt, szyję, ręce. W czasie aplikacji zero podrażnień, trochę ma tendencję do przesuwania (zjeżdżania) z twarzy, więc co jakiś czas warto sobie ją poprawić. Na etykiecie czytamy o trzymaniu jej 10-20minut, jednak po 20minutach tkanina dalej jest wilgotna, więc ja śmiało przetrzymuję sobie je do 30min, tym bardziej, że to nie kwasowy produkt, a odżywczy. Po zdjęciu maski czuć chłodzenie, ale bardzo subtelne, nic niekomfortowego. Cera jest mokra, więc lekko wmasowałam resztę rollerem do twarzy, a na to nałożyłam okluzyjny krem, by całość nie wyparowała lecz pracowała przez całą nockę w skórze. Efekt rano? Świetlista cera, baaaardzo zmiękczona, nawilżona, odświeżona. Twarz miała piękny jednolity koloryt, przyspiesza regenerację małych uszkodzeń skóry. Przez cały dzień cieszyłam się cerą o zdrowym kolorycie, zdjęła wszystkie suchości, przywróciła elastyczność. Polecam cerom suchym, wrażliwym, z nadwrażliwymi partiami (u mnie policzki) bo ładnie wycisza wszelkie nadreaktywności. Z pewnością zaopatrzę się w większą ilość.
    Zalety:
    • nawilża
    • zmiękcza
    • regeneruje
    • odświeża
    • nadaje elastyczności
    • wygładza
    • ujednolica koloryt

Zobacz także inne Maseczki w płachcie