Maseczki klasyczne

Douglas Collection Naturals Regenerating Face Mask Maska regenerująca

• 5 lutego 2025 o 20:56
    Lubię ten zapach
    Moja ulubiona maska, zakupiona na prezent od męża. Przyznam, że cena dosyć wysoka, ale warto, używam od okazji. Producent zaleca trzymanie 5 minut, trochę szkoda tak szybko zmywać taki drogi produkt, ale po 5 minutach też działa. Fajna konsystencja, przyjemnie nawilżenie po użyciu.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Działanie
    Wady:
    Natusxx
    10 stycznia 2024 o 23:20
    Dziwna tłusta forma
    Długo wstrzymywałam się z dodaniem opinii o masce, ponieważ miałam ogromne nadzieje przez obietnice producenta na ukojenie mojej wręcz odwodnionej skóry twarzy i chciałam zrobić kilka różnych podejść do niej, jednak jest ona chyba bardziej wymagająca niż to myślałam. Używałam jej według zaleceń producenta - 2 razy w tygodniu. Mam twarz suchą, a po użyciu maski skóra była niestety bardziej ściągnięta i przesuszona. Myślę, że to przez konsystencję maski, która jest bardzo tłusta i wręcz olejkowa pod palcami i to sprawiło, że produkt nie polubił się z moją cerą. Jeszcze nie spotkałam się z taką formą produktu. Myślę, że sam produkt świetnie sprawdzi się dla osób z cerą tłustą lub mieszaną. Zapach jest lawendowy, bardzo intensywny, ale po zmyciu nie utrzymuje się długo na skórze, co akurat dla mnie jest dużym plusem. Opakowanie jest bardzo ładne. W szklanym słoiczku z wygodną formą użytkowania.
  • 10 stycznia 2024 o 22:40
    Przyjemna maska na co dzień
    Obłędny zapach. Bardzo wydajny produkt. Po użyciu czuje się natychmiastowe uczucie ulgi - skóra staje się niesamowicie nawilżona i odżywiona. Nie podrażnia, nie uczula. Dla mnie jest to produkt, do którego będę chętnie i często i wracać.
  • 10 stycznia 2024 o 19:44
    Lawendowy relaks
    Jestem fanką lawendowych produktów i często sięgam po produkty o tym zapachu. Maseczka ma dość małą pojemność 50 ml i myślałam, że szybko ją skończę. Okazało się że wystarczy naprawdę niewielka ilość i już cienka warstwa daje uczucie ukojenia. Zaskoczyła mnie jej konsystencja, która ma formę żelu i działa na naszą skórę jak opatrunek hydrożelowy. Nawilża, koi i relaksuje cerę i mnie przy okazji. Podczas spłukiwania przyjmuje formę mleczka, którym idealnie wykonamy masaż twarzy. Podsumowując produkt warty jest wypróbowania. Działa dobrze bez pozostawienia uczucia ciężkości i tłustej skóry co często ma miejsce przy używaniu maseczek. Moja mieszana cera źle znosi zbyt ciężkie formuły na które reaguje zapchaniem, więc cieszę się że okryłam ulubieńca i produkt dla siebie.
  • 10 stycznia 2024 o 13:38
    Zapach lawendy=super!
    Piankę otrzymałam w ramach testu Klubu Recenzentek. Maska zamknięta w słoiczku, ma konsystencję galaretki, dobrze się rozprowadza. Zapach lawendy bardzo przyjemny. Moja skóra po użytkowaniu ok. 3 tygodni gdzie maseczkę robiłam już ok. 6 razy na pewno wygląda na promienną taką zdrową (razem z pianką pomelo). Nie powoduje podrażnień ani zaczerwienia. Cera miękka, odżywiona. Po takich efektach jest warto spróbować.