Glinki i maseczki algowe

Apis Perfect Moisture, Intensywnie nawilżająca maska algowa

Apis Perfect Moisture

• 5 czerwca 2024 o 19:25
    Nawilżenie i miękkość gwarantowana
    Maska algowa z Apis to moje pierwsze spotkanie z taką formą maseczki. Po genialnym u mnie debiucie serum nawilżającego z tej samej serii, w ciemno postanowiłam sięgnąć po resztę produktów. Maska jest w formie proszku, zamknięta w plastikowym pojemniku. Pojemność jest duża, bo aż 100ml, a sam produkt w moim przypadku okazuje się bardzo wydajny. W środku znajdziemy małą miarkę do odmierzania potrzebnej ilości. Sam proszek jest drobny, w kolorze białym z niebieskimi kuleczkami. Pod palcami czuć, że jest gładki, drobno zmielony. Po dodaniu wody zamienia się ona w gęstą papkę, którą nakładamy na twarz, a po zastygnięciu dosyć bezproblemowo udaje się ściągnąć w większych kawałkach. Jedyny problem jest jeśli nałożę zbyt cienką warstwę w jakimś miejscu i za bardzo zastygnie, muszę wtedy sobie pomóc trochę wodą, żeby do końca ją zmyć. Po użyciu maski, skóra jest miękka i dobrze nawilżona. Moja skóra jest wymagająca pod tym względem, więc mam swoich zaufanych ulubieńców maseczkowych, ale maska algowa z Apis zdecydowanie do nich dołącza!
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Duża pojemność
  • 26 marca 2024 o 23:15
    Natychmiastowe nawilżenie.
    Ta maska to jeden z moich ulubionych produktów od Apis. Bardzo lubię ją nakładać na twarz. Po zastosowaniu cera jest nawilżona i miękka w dotyku. Maska zamknięta jest w plastikowym pudełeczku. W środku znajduje się proszek, który należy rozrobić z wodą. I tutaj na chwilkę się zatrzymamy. Czasem gdy rozrabiałam maskę, ta zdążyła stężeć nim zdążyłam ją nałożyć na całą twarz. Polecam więc zrobić to sprawnie lub rozrobić ją w partiach. Mały minus również za to, że czasami nie udało mi się rozmieszać maseczki tak, aby nie zostały grudki. Ten mały minus przy działaniu maski można zaakceptować. Po zaaplikowaniu maski trzymam ją na twarzy około 15 minut. Następnie z łatwością ją ściągam. Maseczka tężeje i odchodzi z twarzy w płatach. Mała uwaga, aby nie nakładać jej na brwi czy okolice gdzie są włosy, może to być troszkę bolesne. Jeśli chodzi o zapach, jest bardzo przyjemny. Aż tak nie wyczuwam alg, a bardziej ,,czysty” zapach i przyjemny dla nosa. Stosunek jakości do ceny również ok. Ja zakupiłam maskę o pojemności 100g i wystarczyła 2-3 miesiące przy aplikacji raz w tygodniu. Jestem na tak, zakupiłam właśnie kolejne opakowanie.
    • Skuteczność
    Wady:
    • Szybko tężeje.
    • Często występują grudki.
    MagFifi
    20 października 2023 o 17:28
    Najcudowniejsza maska jaką miałam.
    "Intensywnie nawilżająca maska algowa" z serii Perfect Moisture odmieniła mój rytuał pielęgnacyjny. Dedykowana jest do cery suchej i odwodnionej. W jej formule znajdziemy aż 99% składników pochodzenia naturalnego a w nich: ekstrakt z grzyba świeżego i Shiitake, Trehaloza oraz kompleks z korzeni rabarbaru. Taki skład bardzo sprzyja regeneracji mojej skóry. Uważam że jest to najlepsza maska jaką miałam, która sprawdzi się o każdej porze roku a w szczególności będzie idealna na lato aby ukoić i wyciszyć skórę. Samo jej przygotowywanie i aplikacja sprawia mi mega przyjemność, nie wspominając już o efektach widocznych odrazu po jej ściągnięciu. Przygotowanie : Wystarczy że odmierzymy dołączoną miarką 15g maski i wymieszamy ją z 40ml wody a ona zmieni się gęstą pastę, która tworzy na skórze okluzję, aby składniki aktywne lepiej wnikały. Tak naprawdę to po 2 użyciach dochodzimy do wprawy w odmierzaniu odpowiedniej ilości aby konsystencja nie była za rzadka ani za gęsta, tylko lekko lejącą. Bo zbyt gęsta będzie się ciężko rozprowadzać a za płynna będzie spływać z szpatułki. Podczas nakładania maska dopasowuje się do konturu twarzy, dając przyjemne uczucie chłodzenia i ukojenia skóry. Trzeba robić to w miarę energicznie i nie martwić się że gdzieś jest za grubo ona zastygnie. Ważne by nie była za cienko położona bo wtedy nie odejdzie nam w całości. Pozostałości po masce zmywam wacikiem nasączonym wodą. ( spokojnie możemy wykonywać w niej czynności domowe bo nie powoduje dyskomfortu) Po 15-20 min. możemy ściągnąć ją w całości i zauważyć jak skóra jest turbo nawilżona. Ona jest aż mokra dlatego po ściągnięciu lekko wklepuje. Maska dociera w najgłębsze warstwy naskórka, co sprawia że dłużej możemy cieszyć się miękką i gładką skórą, bardziej jędrną i bez suchych skórek. Ta maska jak dla mnie to jest totalny HIT To co jeszcze w niej cenie to przystępna cena i wydajność. Spokojnie wystarczy na kilka a nawet kilkanaście zastosowań. Jestem z niej ogromnie zadowolona. Ps... A moje dzieci jeszcze bardziej że mogą ją ściągać ze mnie hehe Opakowanie: Plastikowy pojemniczek a w środku sproszkowana maska z miarką do jej odmierzania a na nich plastikowa zatyczka aby maska się nie wysypała podczas otwierania. Super. Desing opakowania bardzo mi się podoba, niebieski kolor z kroplą nawiązuje do nawilżającego działania.
    Zalety:
    • Turbo nawilżenie w głąb naskórka
    • Skóra miękka I gładka
    • Przyjemność aplikacji
    • Uczucie chłodzenia I ukojenia skóry
    • Ładny desing
    • Regeneruje
    • Przystępna cenowo
    • Wydajna