Maseczki klasyczne

Miya Cosmetics myENERGYmask, Rozświetlająca maska z witaminą C do twarzy i okolic oczu

Miya myENERGYmask - Rozświetlająca maska z wit. C 50ml 50 ml
MIYA myENERGYmask Rozświetlająca Maska z Witaminą C 50ml
Miya Cosmetics MyEnergyMask
hairstore.pl
Miya myENERGYmask, rozświetlająca maska do twarzy z witaminą C, 50ml

• 18 lutego 2025 o 16:02
    Maska dodająca energii
    Maseczka zamknięta w ślicznym opakowaniu w moim ulubionym kolorze. Pachnie słodziutkim mango. Ma kremową, jedwabistą konsystencję. Znakomicie się rozprowadza. Nie podrażnia. Sam produkt również ma żółte zabarwienie. Maseczka wydajna. Mi starczy na kilka miesięcy. Stosuję raz w tygodniu. Po jej zmyciu twarz jest wygładzona, miękka, nawilżona, pełna wigoru, wypoczęta. Produkt ma też długi termin przydatności. Bardzo ją lubię i na pewno będę do niej wracać. Plus za to, że często można ją kupić w promocji. Według mnie sprawdzi się u większości cer.
  • 10 lutego 2025 o 5:39
    Maseczka nie zachwyca i mimo naturalnego składu może podrażniać
    Lubię maseczkę Miya z kwasem azelainowym. Postanowiłam wypróbować także maseczkę rozświetlającą z witaminą C. Kupiłam ją już jakiś czas temu, zużyłam całe opakowanie, więc czas na recenzję. Jest to kosmetyk przeciętny, który mimo regularnego stosowania nie wniósł nic pozytywnego w pielęgnację mojej twarzy. Maseczki używałam 3 razy w tygodniu na oczyszczoną skórę na około 20 minut. Nie zauważyłam żadnego nawilżenia, witalności ani zdrowszego kolorytu. Tylko raz użyłam maski na całą noc i nie był to dobry pomysł. Obudziłam się z cerą podrażnioną, wysuszoną , a nawet miejscami zaczerwienioną - nos, policzki. Już podczas zasypiania czułam dyskomfort, ponieważ maska tworzyła taką przeszkadzającą warstwę. Zapach maseczki również nie spodobał mi się. Spodziewałam się cytrusów, a tu mamy zapach ananasowego cukierka do żucia. Maski z witaminą C już nie kupię. Na słoiczku maseczki widnieje jako producent "Kanani Europe", ale przejrzałam kosmetyki Miya na półce w drogerii i nowe serie wychodzą już od "Bielendy". Opakowania są nadal takie same. Mam nadzieję, że przez to nie zepsuje się jakość pozostałych maseczek, do których lubię wracać.
  • 9 lutego 2025 o 11:50
    Zapycha i zachwyca tylko zaraz po nałożeniu
    Niestety, nie podzielam zachwytów. Bardzo lubię maseczki zluszczające Miya, postanowiłam wypróbować inne maski marki. Maska rozświetlająca ma piękny, egzotyczny zapach. Pierwsze wrażenia są bardzo pozytywne. Konsystencja jest kremowa, maseczka rozprowadza się jak marzenie. Ma lekko żółty odcień, zaraz po nalożeniu skóra wygląda bardzo ładnie, jest taka jakby zbita, produkt ma bardzo fajną konsystencję. Nakładałam ją na wieczór i zostawiałam na noc. Niestety po całej nocy skóra nie wygląda jakoś ładnie, na pewno brakuje jej nawilżenia, mam uczucie ściągnięcia. Ponadto cera jest zapchana. Niestety już po pierwszym użyciu na twarzy jest kaszka, kolejne użycia tylko potęgują ten efekt. W składzie wysoko są pochodne oleju kokosowego (Coco caprylate/caprate), więc mamy winowajcę. Pomimo przyjemnej konsystencji i zapachu, maska w moim odczuciu nie spełnia obietnic: witalność, rozświetlenie, rozjaśnienie przebarwień, redukcja zmarszczek, ujednolicony koloryt. Nawet nawilżenie nie jest wystarczające. Zużyję ją jako produkt bankietowy do zmywania, co zapewnia lekkie nawilżenie i odświeżenie, przed nalożeniem pielęgnacji. Nie kupię ponownie, ale przejrzę ofertę maseczek od Miya, z tym że teraz na pewno przejrzę skład. Produkt ok, ale bez szału.
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Konsystencja
    • Efekt zaraz po nałożeniu
    Wady:
    • Brak solidniejszego nawilżenia (w porównaniu do nawet zwykłego kremu)
    • Brak efektów na jakie wskazuje producent
    • Troszkę taki nic nie robiący produkt o ładnym zapachu i przyjemnej konsystencji
    • Mocno zapycha
  • 30 stycznia 2025 o 15:58
    Emejzing! Świetna maseczka
    Moja ulubiona maseczka z witaminą C. Produkt jest zamknięty w słoiczku, wygodnie nabiera się z niego produkt, ma bardzo przyjemną kremową konsystencję oraz owocowy zapach. Najczęściej maseczke nakładam grubą warstwą na 20min i zmywam lub cienką warstwą i zostawiam do wchłonięcia, dużym plusem jest dla mnie możliwość nałożenia jej pod oczy. Po użyciu koloryt skóry jest pięknie wyrównany, zaczerwienienia oraz przebarwienia są mniej widoczne, a skóra jest nawilżona, promienna i wygląda na zdrowszą. Mam skórę mieszana w kierunku suchej oraz wrażliwą, maseczka mnie nie podrażniła, czego obawiałam się przed pierwszym użyciem - zupełnie niepotrzebnie. Używam jej raz lub dwa w tygodniu i po miesiącu stosowania mogę powiedzieć, że cera wygląda lepiej, przebarwienia po krostkach są mniej widoczne, jest lepiej nawilżona i również skóra w okolicy oka wygląda na bardziej promienną a cienie pod okiem mniej widoczne. Zdecydowanie produkt jest warty uwagi, zwłaszcza na promocji kiedy można go zakupić poniżej 30 złotych. Polecam i na pewno kupię ponownie.
    Zalety:
    • Działanie
    • Konsystencja
    Wady:
    Iwona_C
    6 września 2024 o 9:59
    Mocno kremowa, apetycznie pachnąca, komfortowa w aplikacji i robi wszystko to co taki produkt powinien
    Kremowe maseczki od Miya pojawią się u mnie systematycznie. Po przetestowaniu wersji czerwonej ujędrniająco-odżywczej i niebieskiej intensywnie nawilżającej przyszedł czas na wersję rozświetlającą z witaminą C. Maska ma pojemność 50 ml i ulokowana została w wygodnym słoiczku o żółtym słonecznym zabarwieniu. Takie rozwiązanie daje nam możliwość bezproblemowego wybrania całej zawartości. Szata graficzna jest przejrzysta w srebrnym kolorze z dużym logo mija które również znajduje się na górnej części zakrętki słoika. Z dodatkowych informacji znajdziemy tutaj szczegółowy skład i szczegółowy opis stosowania. Konsystencja jest gęsta, kremowa w żółtym kolorze, bardzo komfortowa w aplikacji. Zapach uprzyjemniających stosowanie maseczki z mocno wyczuwalnymi nutami owoców tropikalnych, a na czele stoi tutaj aromat słodkiego ananasa. Skład jest naturalny, bez agresywnych dodatków, prócz witaminy C zawiera olej z pestek winogron, masło Shea, niacynamid, olej z nasion marchwi, ekstrakt z owoców pomarańczy i witaminę E Maska może być stosowana na twarz, pod oczy, na szyję i dekolt. Oprócz tego możemy ją stosować jako Sleeping mask i maseczkę 20-minutową. Przy nałożeniu niewielkiej ilości wchłania się całkowicie, przy zaaplikowaniu konkretnej warstwy wymaga zmycia. Jest to produkt bardzo komfortowy w aplikacji zachowuje się i rozsmarowuje na skórze jak krem. Najbardziej widoczne rezultaty daje zastosowana jako maska na noc. Sprawia że rano buzia wygląda bardzo świeżo, jest dopieszczona i odpowiednio wypielęgnowana. Maska świetnie nawilża i odżywia skórę, intensywnie ją wygładza i nadaje jej aksamitności w dotyku. Pięknie rozpromienia cerę nadając jej zdrowy i wypoczęty wygląd. Stosowana regularnie wyrównuje koloryt i zmniejsza widoczność przebarwień. Niweluje brzydki i ziemisty odcień skóry. Jest delikatna zarówno dla skóry jak i oczu, nie wywołuje żadnych podrażnień. Skoncentrowana kremowa konsystencja sprawia że wydajność jest bardzo duża i jest to produkt który posłuży nam na kilkanaście zastosowań. Cena regularna jest całkiem przyzwoita w granicach 40 paru złotych, ale nie ma też żadnych problemów aby nabyć ten kosmetyk w promocji nawet za połowę tej kwoty To kolejna maska od Miya która na mojej suchej dojrzałej cerze spisuje się świetnie. Mocno kremowa, apetycznie pachnąca, komfortowo w aplikacji i robi wszystko to co taki produkt powinien. U mnie z pewnością pojawi się ponownie.
    Zalety:
    • kremowa konsystencja
    • przyjemny owocowy zapach
    • komfortowa w aplikacji i noszeniu
    • może być stosowana na twarz, pod oczy, szyje i dekolt
    • jako maska na noc i maska 20 minutowa
    • świetnie nawilża i odżywia skórę, intensywnie ją wygładza
    • rozpromienia cerę nadając jej zdrowy i wypoczęty wygląd
    • wyrównuje koloryt i zmniejsza widoczność przebarwień
    • niweluje brzydki, ziemisty odcień skóry
    • nie podrażnia skóry ani oczu
    • bogaty i przyjazny naszej skórze skład
    • duża wydajność
    • wygodny słoiczek z ładną grafiką