Każdy z nas doświadcza trudniejszych momentów w życiu, w trakcie których nasze dni przepełnione są wysokim poziomem stresu oraz ograniczoną ilością czasu na odpoczynek. Ostatnio sama niestety znalazłam się w takiej sytuacji i postanowiłam zadbać o relaks na wszelkie możliwe sposoby, żeby trochę zrównoważyć te skutki uboczne spowodowane przez stres. Jednym ze sposobów na zapewnienie sobie chwili relaksu jest wykorzystywanie soli do kąpieli, która już jakiś czas temu stała się wręcz stałym elementem mojego asortymentu łazienkowego. Przyznaję się bez bicia, że każdorazowo, gdy tylko decyduję się na kąpiel (mam zarówno wannę, jak i prysznic), to korzystam z soli, co bardzo mi pomaga i przyczynia się do mojego odprężenia, działa cuda i koi zarówno moją duszę, jak i ciało ;). Tym oto sposobem, w ciągu ostatnich kilku miesięcy zużyłam już kilka opakowań tej soli do kąpieli i jak dotąd ze wszystkich wypróbowanych przeze mnie wariantów soli marki Linda, najbardziej podpasował mi ten niebieski, z dodatkiem ekstraktu z kokosa.
Już po otwarciu opakowania można wyczuć taki orzeźwiający zapach, który mi akurat delikatnie przypomina morski klimat, ale również wyczuwam w nim zapach kwiatów, taką słodycz delikatną i świeżość. Nie wyczuwam natomiast aromatu kokosa. Sól ma formę gruboziarnistą, a jej drobinki przypominają małe diamenty, które doskonale rozpuszczają się w wodzie. Po kąpieli z tą solą moja skóra zawsze jest taka odświeżona, pięknie pachnie i wydaje się być wręcz nawilżona. Ta sól jest genialna, bo nie dość, że za niską cenę mamy tak duże opakowanie (jedno wystarcza na około 2 miesiące), to jeszcze jest to produkt wykazujący właściwości antystresowe, skutecznie odprężając i kojąc zmysły.
Kąpiel z dodatkiem soli marki Linda jest niezmiernie przyjemna, uspokajająca i relaksująca. Jest to coś idealnego po ciężkim dniu, kiedy jedyną rzeczą, o której marzymy, jest chwila dla siebie i zadbanie o swój odpoczynek i regenerację. Kąpiel wzbogacona o tę sól nie tylko jest przepełniona wyjątkowym aromatem, który jest dosyć intensywny, ale ma również cudowne działanie relaksujące, a na dodatek doskonale łagodzi stany zapalne skóry oraz wspomaga odbudowę naskórka. Produkt ten zawiera pierwiastki takie jak sód, potas, wapń czy cynk, które mają korzystny wpływ na organizm ludzki i przede wszystkim wpływają na poprawę kondycji naszej skóry.
Sól występuje w wygodnym opakowaniu o pojemności 800 g, umieszczonym w przezroczystym, plastikowym słoiku z niewielką metalową zakrętką w kolorze złotym. Szata graficzna w przypadku wersji kokosowej wygląda bardzo estetycznie, etykieta ma kolor niebieski, a sama sól również ma taką barwę.
Przy regularnym stosowaniu tej soli zauważyłam, że moja kondycja skóry bardzo się poprawiła i po kąpieli z tą solą zwłaszcza można odczuć ten efekt miękkiej, porządnie nawilżonej i wygładzonej skóry. Kąpiel z użyciem soli marki Linda znakomicie odpręża i pozwala nam się zrelaksować, a w dodatku pomoże nam złagodzić stany zapalne i podrażnienia. Patrzę bardzo mocno na formułę danych produktów i tu w moich oczach duży plus, gdyż jest to kosmetyk wegański. Polecam serdecznie :).
Zalety:
- Orzeźwiający, intensywny zapach, który koi nasze zmysły i odpręża nasze ciało
- Drobinki, które szybko rozpuszczają się w wodzie
- Dobry skład
- Właściwości nawilżające
- Łagodzi stany zapalne i podrażnienia
- Dostępność
- Wygodne opakowanie z nakrętką
- Niska cena