Wow lekkie jak chmurka, świetliste jak słońce.. Brawo! Na pewno kupię ponownie :)
Serum Glow Stars Jelly Bright, to produkt, który absolutnie zasługuje na ocenę 5/5. Moja skóra, która jest mieszaną z tendencją do suchości, wrażliwą na zmiany warunków atmosferycznych, z przebarwieniami i pierwszymi oznakami starzenia, odnalazła się w tym serum idealnie. Jako osoba, której cera zmienia się w zależności od pogody – potrafi zarówno się świecić, jak i przesuszać – serum to jest absolutnym wybawieniem. To prawdziwe cudo, które rozświetla, nawilża i równocześnie dba o skórę, poprawiając jej wygląd i strukturę.
Glow Stars Jelly Bright to serum o wyjątkowej, żelowej formule, która szybko wchłania się w skórę, nie pozostawiając tłustego filmu. Po nałożeniu serum na twarz skóra staje się widocznie gładsza, bardziej promienna i pełna blasku. Już po pierwszym użyciu zauważyłam poprawę – moja skóra nabrała jednolitego kolorytu, a ziemistość i przebarwienia zaczęły znikać. Serum wspaniale wpasowało się w moją poranną rutynę pielęgnacyjną, bez problemu współpracując z makijażem. Skóra była wygładzona, nawilżona i przygotowana na aplikację podkładu.
Opakowanie
Nie można pominąć opakowania serum – to prawdziwa uczta dla oczu! Szklana buteleczka z pipetą wygląda niezwykle elegancko i luksusowo. Złote opisy na buteleczce nadają jej szyku i sprawiają, że serum jest nie tylko skuteczne, ale także pięknie prezentuje się na półce w łazience. Pipeta jest wygodna w użyciu i pozwala na precyzyjne dozowanie odpowiedniej ilości produktu, co sprawia, że aplikacja jest komfortowa i higieniczna.
Składniki aktywne i ich działanie:
- Witamina C: Jako jeden z głównych składników aktywnych, witamina C to doskonały składnik w walce z przebarwieniami, nierównym kolorytem skóry i jej ziemistym wyglądem. W serum Glow Stars nie tylko rozświetla skórę, ale także dodaje jej blasku i poprawia teksturę. Moja skóra stała się jednolita, rozjaśniona, a zaczerwienienia, które często towarzyszyły mi przez zmieniające się warunki atmosferyczne, zniknęły.
- Octy owocowe: Ich zadaniem jest delikatne złuszczanie, dzięki czemu serum pomaga w redukcji przebarwień i poprawie ogólnej kondycji skóry. Octy owocowe sprawiają, że cera wygląda na zdrowszą i bardziej odżywioną, co zauważyłam po kilku dniach stosowania serum.
- Ogórek: Bogaty w witaminy i minerały, ogórek świetnie nawilża skórę, koi ją oraz poprawia jej elastyczność. Dzięki temu serum działa również wygładzająco i rewitalizująco, dając uczucie ukojenia mojej wrażliwej cerze, która zmienia się pod wpływem pogody.
Działanie na moją skórę:
Serum Glow Stars Jelly Bright działa jak magiczny eliksir na moją mieszana skórę. Nie tylko wygładza i nawilża, ale przede wszystkim rozświetla skórę, dodając jej zdrowego blasku. Jako osoba z cerą wymagającą szczególnej troski, doceniam, jak serum dba o nią w sposób kompleksowy. Oporna na zmiany pory roku, moja skóra była często przesuszona, z widocznymi przebarwieniami, które po kilku tygodniach stosowania serum zaczęły się rozjaśniać, a cera zyskała jednolity kolor. Dodatkowo, przy regularnym stosowaniu, serum skutecznie przeciwdziałało nadmiernemu świeceniu się skóry w ciągu dnia, zapewniając jej odpowiedni poziom nawilżenia i świeżości.
Zalety:
- Świetna konsystencja – serum ma lekką, żelową formułę (z jednej strony żelowa a z drugiej trochę jak woda, niesamowicie lekka), która szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu.
- Bardzo skuteczne działanie – rozświetla skórę, redukuje przebarwienia i poprawia jej teksturę.
- Doskonałe do stosowania pod makijaż – moja skóra nie tylko była nawilżona, ale także gładka i gotowa na aplikację podkładu.
- Odpowiednie do skóry mieszanej, wrażliwej i dojrzałej, a także takiej z oznakami starzenia – serum sprawia, że skóra wygląda młodziej, promienniej i zdrowiej.
- Piękne opakowanie – elegancka szklana buteleczka z pipetą i złotymi detalami, która wygląda luksusowo.
Wady:
Cena standardowa może być nieco wyższa dla osób szukających serum w niższej cenie, jednak biorąc pod uwagę efektywność, warto zainwestować.
Aktualna cena serum Glow Stars Jelly Bright wynosi ok 37 zł. Na promocji można je znaleźć za około 22-26 zł (ja kupiłam w promocji), co czyni je świetnym wyborem, biorąc pod uwagę jego jakość i efektywność.
Podsumowanie:
Glow Stars Jelly Bright to bez wątpienia absolutny hit wśród serum rozświetlających! Jego lekka, żelowa konsystencja oraz skuteczne działanie na mojej wymagającej skórze sprawiają, że to produkt, który na stałe zagości w mojej pielęgnacji. Serum nie tylko rozświetla i nawilża, ale również poprawia teksturę skóry i pomaga w walce z przebarwieniami, nadając cerze młodszy, promienny wygląd.
Jestem absolutnie zakochana w tym produkcie, dlatego oceniam go na 5/5. To prawdziwe cudo na każdą porę roku!
Ps. Buteleczka mojego serum jest już niestety pusta, ogólnie jego kolor to taki żółty/pomarańczowy oczywiście wchłania się bez żadnej barwnej poświaty. Naprawdę warto spróbować :)