Serum do twarzy

Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice and Alpha-Arbutin Ryżowe Serum Rozjaśniające z Arbutyną

Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice + Alpha Arbutin Serum do twarzy 30 ml
E-Glamour.pl
Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice + Alpha Arbutin 30ml
notino.pl
Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice + Alpha Arbutin 30ml
Sephora
Beauty Of Joseon - Glow Deep Serum: Rice + Alpha Arbutin - Równomierna I Promienna Cera - Glow Deep Serum: Rice + Alpha Arbutin - Dla Kobiet

• 5 maja 2025 o 13:58
    Sympatyczne i tyle
    Skoro Koreanki mają piękne cery to postanowiłam i ja spróbować ich pielęgnacji. Serum kupiłam zachwycona minimalistycznym opakowaniem i promocją w drogerii :-) Stosuję codziennie rano od dłuższego czasu, już mi się kończy serum w opakowaniu a efektu rozjaśnienia i glow prawie ani ani. Serum przyzwoite: - nie podrażnia mojej nadwrażliwej skóry - ładnie nawilża - bardzo dobre pod kolejne kosmetyki typu bardziej treściwe serum czy krem - wydajne Niestety nie zauważyłam dużego rozjaśnienia, może delikatnie ujednolicił moją cerę a może uczynił to inny kosmetyk bo stosuję pielęgnację wieloetapową (czasami aż się dziwię ile to jest etapów i kolejnych warstw). Mam cerę dojrzałą ale w miarę zadbaną, to serum może trochę zatrzymało działanie czasu. Wiem, że może na młodszej skórze się lepiej sprawdzi bo u mnie (jak na pyszczku mopsa) to już tylko solidne naciągnięcie skóry da radę. Generalnie daję 5 gwiazdek bo nie uważam, żeby to było złe serum. Mnie nie zaszkodził, a skoro działanie czasu spowolnił to duży plus. W cenie promocyjnej to zacny produkt a na super efekty u mnie to i tak nie liczę.
    Olivvok
    12 marca 2025 o 23:01
    W końcu!!!
    Po jakimś czasie regularnego stosowania tego serum mogę śmiało stwierdzić że jest to jedne z lepszych kosmetyków jakie ostatnio używałam. Największym zaskoczeniem było rozjaśnienie przebarwień po trądziku- to coś, z czym długo walczyłam i na co inne produkty nie działały tak skutecznie. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że skóra stała się bardziej jednolita, a „plamki” po trądziku stopniowo zanikać. Dodatkowo cera wygląda na bardziej promienną i zdrową- jest nawilżona, gładka i elastyczna. Konsystencja: Serum ma lekką, lekko żelową konsystencję, która się dobrze rozprowadza i szybko wchłania, bez pozostawiania tłustego filmu. Nie powoduje lepkości, co dla mnie jest dużym plusem. Jestem bardzo zadowolona z efektów i z pewnością sięgnę po kolejną buteleczkę. To serum spełniło moje oczekiwania, jeśli ktoś zmaga się z podobnymi problemami, gorąco polecam !!
    Zalety:
    • Rozjaśnia przebarwienia
    • Wydajne
    • Lekka konsystencja
    • Nawilża
    • Zawartość niacynamidu
    Wady:
    • Czasem ciężko dostępne
  • 23 lutego 2025 o 11:42
    Serum z ryżem
    Zamówiłam sobie całą serię kosmetyków Beauty of Joseon i będę próbowała czy pielęgnacja koreańska jest naprawdę taka dobra. Z serum jestem zadowolona, tak samo jak z innych produktów Zalety: -dobry skład -szybko się wchłania -nie zostawia nieprzyjemnie lepkiej warstwy -baza pod resztę pielegnacji -atrakcyjna cena -wygodne opakowanie z pipetką Wady: -nie zauważyłam zbytnio obiecanego przez producenta rozjaśnienia -brak zapachu
  • 13 lutego 2025 o 22:30
    Przyjemne serum, ale nie jakieś powalające
    Serum sprezentowałam sobie na urodziny. Długo się zastanawiałam co wybrać (wiedziałam, że chcę coś z koreańskiej pielęgnacji) i w końcu padło na to, ponieważ skończyło mi się akurat moje serum z Miya z witaminą C i postanowiłam przetestować coś nowego. Wybrałam te i choć nie ma witaminy C w składzie to miało niwelować przebarwienia i dawać efekt glow. Opakowanie ładne, minimalistyczne, widać przez buteleczkę ile zużywamy produktu. Pipetka nabiera odpowiednią ilość, która starcza mi akurat na całą twarz. Serum stosuję codziennie rano, przed spf50. Konsystencję ma żelową, w takim lekko mlecznym kolorze. Do mojej cery tłustej daje on idealne nawilżenie (do cer suchych może być za słaby), szybko sie rozprowadza i wchłania na czym mi najbardziej rano zależy. Serum ładnie pachnie, ale nie jest to jakiś nachalny zapach, bardziej taki delikatnych - jest to plus do przyjemnego stosowania. Nie roluje mi się na nim makijaż, nie przetluszcza mi on bardziej podkładu, dobrze współgra z innymi kosmetykami. Niestety stosuję juz go regularnie miesiąc i nie zauważyłam żadnych efektów WOW. Czego nie można mu zarzucić to na pewno wydajności - starcza mi na dłużej niż inne sera jakich używałam, z innych marek. Produkt daje efekt rozświetlenie jednak tylko zaraz po nałożeniu - nie widzę, żeby poprawil stan mojej cery. Miło go się używa, ale więcej po niego nie sięgnę...
  • 5 lutego 2025 o 22:01
    Zestaw czterech miniaturowych serum okazał się wyjątkowo wydajny i pozytywnie mnie zaskoczył. Używałam go codziennie rano w połączeniu z serum z witaminą C, co dawało widoczny efekt rozświetlenia cery i jeszcze bardziej jednolity koloryt. Skóra wyglądała zdrowo i promiennie, zgodnie z obietnicami producenta. Ten skład serum do twarzy zapowiada się interesująco. Bazuje na wodzie z otrąb ryżowych, która ma właściwości nawilżające i antyoksydacyjne. Warto zwrócić uwagę na arbutynę, znaną z działania rozjaśniającego przebarwienia, oraz pantenol, który koi skórę. W składzie obecne są również ekstrakty roślinne, takie jak soja, sezam i jęczmień, które wspomagają regenerację. Polimery i zagęstniki zapewniają lekką, komfortową konsystencję. Drobny minus to obecność Disodium EDTA, które bywa kontrowersyjne w kontekście ekologii. Całość sprawia wrażenie kompleksowego, ale łagodnego produktu do pielęgnacji skóry. Serum ma lekką, wodnistą konsystencję, delikatny lub niewyczuwalny zapach i szybko się wchłania. Nie podrażniło mojej wrażliwej skóry wokół oczu. Niestety pipeta po połowie opakowania przestała działać prawidłowo, co wymagało odkręcania butelki i ostrożnego nalewania kosmetyku na dłoń. Efekt glow nie był spektakularny — raczej delikatne, naturalne rozświetlenie, które pozwoliło mi zrezygnować z bazy rozświetlającej przed makijażem. Trzeba jednak zaznaczyć, że efekty serum kończą się wraz z jego odstawieniem. Nie jest to więc długotrwała poprawa, a jedynie rezultat regularnego stosowania. Mimo to uważam, że warto po nie sięgnąć — zwłaszcza jeśli szukasz sposobu na bardziej promienną cerę bez obciążania skóry.
    Zalety:
    • Wydajne opakowanie mimo niewielkiej pojemności.
    • Szybko się wchłania, idealne do stosowania rano.
    • Delikatna konsystencja, nie podrażnia skóry ani oczu.
    • Działa zgodnie z obietnicami – rozjaśnia i wyrównuje koloryt cery.
    • W połączeniu z serum z witaminą C daje dodatkowy efekt rozświetlenia.
    Wady:
    • Pipeta w połowie użytkowania przestaje działać prawidłowo, co utrudnia dozowanie.
    • Brak efektu długotrwałego – skóra wraca do poprzedniego stanu po odstawieniu serum.
    • Rozświetlenie raczej subtelne, nie osiąga efektu glass skin.