WIZAŻ logo
Serum do twarzy

Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice and Alpha-Arbutin Ryżowe Serum Rozjaśniające z Arbutyną

4,4 (13)
1 hit!

Pachnidelko
Sephora

• Dzisiaj o 7:22
    Delikatnie rozjaśnia i wyrównuje koloryt skóry
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice & Alpha-Arbutin to serum, które bardzo dobrze sprawdziło się w mojej pielęgnacji. Ma lekką, jedwabistą konsystencję, szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy. Regularne stosowanie sprawiło, że cera stała się bardziej promienna, a przebarwienia pozostałe po niedoskonałościach stopniowo stały się mniej widoczne. Skóra wygląda na bardziej jednolitą, świeżą i wypoczętą. Serum dobrze nawilża, zapewnia komfort i świetnie współpracuje z innymi kosmetykami pielęgnacyjnymi oraz makijażem. Jest delikatne dla skóry i nie powodowało u mnie podrażnień. To serum jest świetnym wyborem dla osób, które chcą poprawić koloryt skóry i dodać cerze naturalnego blasku. Działa łagodnie, ale systematycznie, a efektem jest zdrowszy i bardziej promienny wygląd skóry.
    Zalety:
    • stopniowo wyrównuje koloryt cery,
    • pomaga rozjaśnić przebarwienia pozapalne,
    • nadaje skórze zdrowy blask,
    • dobrze nawilża i wygładza,
    • lekka, szybko wchłaniająca się konsystencja,
    • nie pozostawia lepkiej warstwy,
    • nie podrażnia i nie zapycha porów,
    • wydajne – niewielka ilość wystarcza na jedną aplikację.
    Wady:
    • na efekty rozjaśniające trzeba poczekać kilka tygodni regularnego stosowania,
    • przy bardziej intensywnych przebarwieniach warto połączyć serum z codzienną ochroną przeciwsłoneczną.
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    1 marca 2026 o 10:47
    Beauty of Joseon Glow Deep Serum Rice + Alpha-Arbutin
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Serum to produkt, który totalnie mnie przekonał – właśnie kończę drugie opakowanie. Najbardziej lubię go za to, jak wygląda skóra po aplikacji. Jest miękka, gładka i ma zdrowy, subtelny blask, bez efektu przetłuszczenia. Konsystencja jest lekka i komfortowa, szybko się wchłania i nie zostawia lepkiej warstwy. Dzięki temu świetnie sprawdza się pod makijaż – podkład dobrze się na nim rozprowadza i dłużej wygląda świeżo. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam też poprawę kolorytu – skóra wygląda bardziej jednolicie, a drobne przebarwienia są mniej widoczne. Dodatkowy plus za to, że serum nie podrażnia i nadaje się do codziennego używania. To jeden z tych produktów, które po prostu robią swoją robotę i do których chce się wracać.
  • 19 sierpnia 2025 o 16:23
    W końcu jakiś ratunek na przebarwienia PIE!
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Posiadam skórę mieszaną, zdolną do silnych wysypów na polikach, które pozostawiają mi bardzo upierdliwe przebarwienia PIE (Post Inflammatory Erythema, różowo-czerwone przebarwienia głównie występujące w miejscach, w których były zmiany potrądzikowe lub podrażnienie). Jestem po użyciu już wielu topowych kosmetyków na przebarwienia, od Anua 10% niacyniamid 4% kwas traneksamowy, po Caudalie vinoperfect serum. Nie robiły mi one nic wielkiego na skórze, poza delikatnym ujednoliceniem kolorytu, ale przebarwienia jak były tak zostały. Zaciekawiło mnie serum od Beauty of Joseon Glow deep serum, oto jego najciekawsze składniki w kolejności w składzie: - Woda z otrąb ryżowych/ Oryza Sativa (Rice) Bran Water -Alpha Albutryna -Niacyniamid -Pantenol -Trehaloza oraz masa ekstraktów. Po składzie można założyć, że serum będzie nawilżać, koić oraz rozjaśniać. I tak było w moim przypadku! Serum 30ml starczyło mi na około 2,5 miesiąca (po używaniu tylko rano, około 6 kropel na całą twarz). Po skończeniu całej buteleczki moje przebarwienia znacząco się zmniejszyły, a te mniejsze mini-przebarwienia zniknęły. Dzięki swojej konsystencji oraz formule, serum dobrze nawilżało w połączeniu z każdym kremem. Serum bardzo mnie zaskoczyło, więc nie uniknione, że sięgnę po nie w niedalekiej przyszłości! Na sam koniec dodaję produkty jakie używałem w mojej rutynie, które również miały właściwości kojąco-rozjaśniające -serum z retinolem 0.1% Some By Mi -mleczny tonik nawilżający TirTir
    Zalety:
    • rozjaśnia przebarwienia P I E
    • nawilża
    • koi
    • przyjemna konsystencja
    Wady:
    • potrafi być ciężko dostępny
  • 5 maja 2025 o 13:58
    Sympatyczne i tyle
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Skoro Koreanki mają piękne cery to postanowiłam i ja spróbować ich pielęgnacji. Serum kupiłam zachwycona minimalistycznym opakowaniem i promocją w drogerii :-) Stosuję codziennie rano od dłuższego czasu, już mi się kończy serum w opakowaniu a efektu rozjaśnienia i glow prawie ani ani. Serum przyzwoite: - nie podrażnia mojej nadwrażliwej skóry - ładnie nawilża - bardzo dobre pod kolejne kosmetyki typu bardziej treściwe serum czy krem - wydajne Niestety nie zauważyłam dużego rozjaśnienia, może delikatnie ujednolicił moją cerę a może uczynił to inny kosmetyk bo stosuję pielęgnację wieloetapową (czasami aż się dziwię ile to jest etapów i kolejnych warstw). Mam cerę dojrzałą ale w miarę zadbaną, to serum może trochę zatrzymało działanie czasu. Wiem, że może na młodszej skórze się lepiej sprawdzi bo u mnie (jak na pyszczku mopsa) to już tylko solidne naciągnięcie skóry da radę. Generalnie daję 5 gwiazdek bo nie uważam, żeby to było złe serum. Mnie nie zaszkodził, a skoro działanie czasu spowolnił to duży plus. W cenie promocyjnej to zacny produkt a na super efekty u mnie to i tak nie liczę.
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    12 marca 2025 o 23:01
    W końcu!!!
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Po jakimś czasie regularnego stosowania tego serum mogę śmiało stwierdzić że jest to jedne z lepszych kosmetyków jakie ostatnio używałam. Największym zaskoczeniem było rozjaśnienie przebarwień po trądziku- to coś, z czym długo walczyłam i na co inne produkty nie działały tak skutecznie. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam, że skóra stała się bardziej jednolita, a „plamki” po trądziku stopniowo zanikać. Dodatkowo cera wygląda na bardziej promienną i zdrową- jest nawilżona, gładka i elastyczna. Konsystencja: Serum ma lekką, lekko żelową konsystencję, która się dobrze rozprowadza i szybko wchłania, bez pozostawiania tłustego filmu. Nie powoduje lepkości, co dla mnie jest dużym plusem. Jestem bardzo zadowolona z efektów i z pewnością sięgnę po kolejną buteleczkę. To serum spełniło moje oczekiwania, jeśli ktoś zmaga się z podobnymi problemami, gorąco polecam !!
    Zalety:
    • Rozjaśnia przebarwienia
    • Wydajne
    • Lekka konsystencja
    • Nawilża
    • Zawartość niacynamidu
    Wady:
    • Czasem ciężko dostępne

szukaj