Serum do twarzy

Eau Thermale Avène Vitamin Activ Cg, Radiance Corrector Serum Serum korygująco - rozjaśniające

Avène Vitamin Activ Cg Serum korygująco-rozjaśniające 30 ml
Avène Vitamin Activ
e-ZikoApteka.pl
Avene Vitamin Activ Cg Serum korygująco-rozjaśniające 30ml

• 28 maja 2024 o 9:46
    Spektakularne działanie
    Bardzo chciałam podziękować portalowi Wizaż za możliwość przetestowania nowości marki Avene i uważam to serum za prawdziwe odkrycie ze względu na wspaniałe działanie dla problematycznych rejonów skóry mojej twarzy takich jak brak witalności i przebarwienia,serum intensywnie rozjaśnia i koryguje niedoskonałości mojej cery.Polecam do zakupu i wypróbowania.
    Zalety:
    • Bardzo dobra lekka konsystencja i intensywne działanie dla skóry twarzy
    Wady:
    • Nie wymienię
  • 13 marca 2024 o 14:53
    Dobre serum z witaminą C
    Jestem fanką witaminy C w kosmetykach i to serum nie zawiodło. Bardzo przyjemna konsystencja, która szybko się wchłania. Zazwyczaj mała ilość potrzebna jest do pokrycia całej twarzy oraz szyji. Serum testowałam razem z kremem z tej samej serii i połączenie obu pozwoliło mi na piękne rozjaśnienie skóry. Stała się ona świetlista, drobne przebarwienia zaczęły się rozjaśniać.
  • 13 marca 2024 o 12:40
    Polecam.
    Serum tak jak i krem otrzymałam do przetestowania z Klubu Recenzentki Wizaż, za co bardzo dziękuję. To pierwsze moje spotkanie z marką Avene i uważam, że bardzo udane. Serum sprzedawane jest w buteleczkach z ciemnego szkła z wygodną pipetą do nabierania produktu. Z początku wydawało mi się, że pipeta nabiera zbyt mało serum, ale okazało się, że jest ono bardzo wydajne. Mała ilość spokojnie wystarcza na posmarowanie całej buzi, szyi i dekoltu. Moim zdaniem serum bardzo dobrze się wchłania i już po chwili można nakładać krem z tej samej serii. Skóra po serum jest dobrze bardzo delikatna w dotyku, przyjemnie gładka. Poprawiła się kondycja skóry, wygląda na zdrowszą, jędrniejszą, jest delikatnie rozjaśniona. Zmarszczki mimiczne wokół oczu uległy spłyceniu, skóra jest jakby bardziej napięta. Serum ma bardzo ładny, delikatny zapach, przyjemnie nakłada się go na skórę. Myślę, że to bardzo dobry produkt, zwłaszcza dla pań z dojrzałą cerą.
  • 12 marca 2024 o 23:41
    Działanie poprawne, ale nie powala na kolana.
    Serum do twarzy rozjaśniające marki Avene otrzymałam do testowania dzięki Klubowi Recenzentki Wizażu, za co bardzo dziękuję! Od razu na wstępie zaznaczę, iż jestem posiadaczką skóry mieszanej, ze skłonnością do zmian trądzikowych oraz z licznymi przebarwieniami po nich, a do tego na czole pojawiają się pierwsze, drobne linie, dlatego propozycja od firmy Avene zdała mi się niezwykle zachęcająca i ochoczo przystąpiłam do testów, gdy tylko otworzyłam paczkę. Produkt zamknięty jest w szklanej buteleczce wykonanej z ciemnego szkła, o estetycznej, acz prostej szacie graficznej. Jako dozownik otrzymujemy pipetę, więc jest wygodnie i higienicznie. Sam specyfik ma kremową konsystencję o mlecznej barwie i całkiem przyjemny, perfumeryjny zapach. Kosmetyk jest również wydajny, gdyż nie trzeba go jakoś szczególnie dużo, by pokryć twarz. Serum na pierwszy rzut oka całkiem łatwo się rozprowadza, jednak po czasie okazuje się, że nie wchłania się w pełni i nałożone w zbyt dużej ilości np. się złuszcza czy roluje. Dlatego w tym przypadku im mniej, tym lepiej. Co do efektów, nie jest źle. Cera po aplikacji zyskuje dawkę nawilżenia, zmiękczenia i wygładzenia, a podrażnienia zostają ukojone. Przy regularnym stosowaniu widać też niejaką poprawę w wyglądzie przebarwień pozapalnych oraz drobnych linii na czole. Napomknę coś jeszcze o składzie. Producent uraczył nas prawdziwą super mieszanką składników aktywnych, w tym: - ProWitaminą C działającą rozjaśniająco i przeciwstarzeniowo - niacynamidem będącym wsparciem dla skór trądzikowych, gdyż reguluje pracę gruczołów łojowych oraz jest składnikiem przeciwzapalnym - bakuchiolem pomagającym walczyć ze zmarszczkami - wodą termalna Avène kojącą podrażnienia. Podsumowując: serum jest ok. Czuć, że działa, ale nie ukrywam, że nie jest to działanie super spektakularne. Biorąc pod uwagę cenę, znam sera z drogerii za kwotę niższą niż 50 złotych dające podobne efekty. Za pieniądze z własnego portfela bym po nie nie sięgnęła, ale cieszę się, że miałam okazję je wypróbować. ZALETY: ✔ nawilżenie, wygładzenie drobnych zmarszczek, ukojenie podrażnień ✔ lekkie rozjaśnienie przebarwień ✔ nie uczula ✔ subtelny zapach ✔ skład stworzony w 94% ze składników pochodzenia naturalnego, z super substancjami aktywnymi ✔ zadowalająca wydajność ✔ estetyczne opakowanie z pipetką WADY: ➖ nie wchłania się w pełni, nałożone w nadmiarze złuszcza się i roluje ➖ wysoka cena mimo wszystko niewspółmierna do osiąganych efektów stosowania
  • 12 marca 2024 o 22:40
    Serum jest strzałem w dziesiątkę
    Serum mieści się w opakowaniu 30ml z pipetą do aplikacji. Ma przyjemną konsystencję dzięki czemu łatwo się je nakłada. Ma kremowy kolor i pięknie pachnie. Zapach utrzymuje się na skórze. Serum wchłania się bardzo szybko i pozostawia skórę miękką w dotyku. Jestem zadowolona z jego działania. Przebarwienia są mniej widoczne a koloryt skóry wyrównany. Jest bardzo wydajne. Uwielbiam markę Avene.