WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szczoteczki elektryczne

Oral-B PRO1 100 Floss Action Szczoteczka elektryczna do zębów

5 na 51 opinię

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 1 kwietnia 2024 o 19:44
    Maszyna nie do zdarcia
    Kupiłam tę szczoteczkę już naprawdę jakiś czas temu (około 5 lat) i ona nadal działa bez jakichkolwiek awarii. Nie umiem wyjść z podziwu. Co prawda szybciej się rozładowuje, ale naprawdę jestem w stanie umyć nią zęby po pełnym naładowaniu co najmniej 5-6 razy. Przy takim czasie użytkowania to jest naprawdę rewelacyjny wynik. Aktualnie stosuję ją już głównie na jakichś wyjazdach, gdy szkoda mi zabierać moją nową soniczną szczoteczkę do zębów. Zawsze będę miała do niej sentyment i uważam, że był to jeden z najlepszych zakupów, na jakie się zdecydowałam w moim życiu. ;-) Kosztowała mnie 150 zł, kupiłam ją w Media Expert. Wykonanie Szczoteczka jest plastikowa, w części pokryta gumą. Ma ładny jasnoniebieski kolor, oczywiście jest tu też domieszka białego. Trochę się pobrudziła przez ten czas, ale zakryłam to granatową taśmą. Dzięki gumowym wstawkom jest matowa, nie wyślizguje się z dłoni. Dodatkowo mało waży, jest wąska, bardzo poręczna i wygodnie się nią myje zęby (mam na myśli sama akcję trzymania szczoteczki w ręce). Ładowarka jest plastikowa, biała. Przez ten czas również nie uległa jakiejkolwiek awarii. Co najważniejsze - pasuje też do innych rodzajów szczoteczek Oral-B. Przyznaję się tutaj bez bicia - nie zawsze stosowałam się do instrukcji użytkowania, więc tym bardziej jestem w szoku, że nie uległa żadnemu uszkodzeniu mechanicznemu. Działanie / tryby Szczoteczka ma tylko jeden tryb mycia, 4x30 sek. Kręci się jak szalona, zęby po jej użyciu są gładkie i wypolerowane. Lubię fakt, że wiele końcówek Oral-B jest kompatybilnych. Przez ten czas użyłam ich naprawdę sporo, nigdy nie miałam problemu z nałożeniem ich na szczoteczkę czy zaprzestawaniu pracy w trakcie mycia. Nigdy nie włączyła/wyłączyła się samoczynnie. Jej użycie jest banalnie proste. Przycisk do włączenia się nie zacina, działa gładko. Pyk, włączamy, myjemy zęby 2 minuty (po każdych 30 sekundach następuje lekkie przerwanie pracy w celu podkreślenia faktu, że to już tyle czasu minęło ;-), koniec czasu - szczoteczka sama się wyłącza. Wypłukujemy i cieszymy się czystym i pięknym uśmiechem. Moja szczoteczka jest już raczej w opłakanym, wizualnym stanie. Posiada mnóstwo rys. Nic dziwnego - przeżyła ze mną wiele. Dopiero po jakimś czasie zdecydowałam się ją wymienić na nowszy model. Do tego momentu byłam z nią nierozłączna. Nigdy mnie nie zawiodła. Gdyby nie fakt, że bateria ma już mniejszy stan żywotności i przez to, że chciałam przetestować soniczne egzemplarze - zapewne kupiłabym ją jeszcze raz. Nie wiem czy produkt będzie wycofywany z rynku. Jeśli tak, to wielka szkoda, bo jest to produkt nie do zdarcia.
    Zalety:
    • szczoteczka jest nie do zdarcia. Posiadam ją już naprawdę spory szmat czasu i nigdy nie przerwała pracy w trakcie używania
    • jest mała, poręczna, smukła. Mało waży
    • nie wyślizguje się z rąk przez gumowe wykończenia
    • ładna, jasnoniebieska z domieszką białego koloru
    • pasuje do niej większość końcówek
    Wady:
    • absolutnie nic - to wspaniały produkt
    • Trwałość / wykonanie
    • Design produktu