Szczoteczki elektryczne

Oral-B Elektryczna szczoteczka do zębów Vitality 3D White

Szczoteczka elektryczna Oral-B Vitality White & Clean (D12.513W)

Trwałość / wykonanie:
Łatwość obsługi:
Design produktu:
  • 21 października 2024 o 13:24
    Dla średniowymagających
    Dobra jako pierwsza szczoteczka elektryczna dla średniowymagających. Szczoteczkę otrzymałam w prezencie i szczerze mówiąc byłam średnio zadowolona. Pomyślałam sobie "Taki kloc, jeszcze będę musiała ładować... w dodatku byłam pewna, że kupi mi te kolczyki"... Tak drodzy Panowie, jeżeli wybranka nie mówi, że chce szczoteczkę itp. to prezent może nie być przyjęty z entuzjazmem. ;) Szczególnie w pierwszych latach związku. Po czasie trochę się do niej przekonałam. Myślę, że jakbym oceniała tę szczoteczkę po roku użytkowania, w tamtych czasach dałabym jej mocne 4. Dzisiaj, po użytkowaniu innej szczoteczki, także od Oral B dostaje też mocne, ale 3. Szczoteczka jest dosyć duża, sporo miejsca zajmuje w kosmetyczce, ale ma dosyć ergonomiczny kształt. Wygląd taki unisex. Występuje w takich neutralnych kolorach. W porównaniu do zwykłych szczoteczek faktycznie lepiej oczyszcza zęby i jamę ustną. Szczególnie widać to po pewnym czasie, jak świeżość w jamie ustnej dalej jest odczuwalna, natomiast w przypadku tradycyjnej szczoteczki szybciej się kończyła. Jednak nie na tyle dobrze oczyszczała zęby, aby nie trzeba było używać nici dentystycznej czy irygatora. Oryginalne końcówki do szczoteczki w moim przypadku wytrzymywały jakieś 2-3 miesiące. Są one średniej twardości. Nie polecam zatem do wrażliwych dziąseł. Ja musiałam się do nich przyzwyczaić. Na początku wydawały się za twarde, szczególnie do języka i jamy ustnej. Z czasem jednak przywykłam. Największym minusem jak dla mnie jest żywotność baterii w tej szczoteczce. Wytrzymywała jakieś 3 dni. Nie było mowy o tym, żeby zabrać ją w podróż bez ładowarki. Więc zwykle i tak musiałam posiadać drugą, tradycyjną szczoteczkę. Również jej wielkość jest minusem w tej kwestii. Szczoteczka służyła mi jakieś 3 lata, po czym zachorowała na coś podobnego do zespołu Tourette’a. Początkowo włączała się sama nieoczekiwanie na chwilę i straszyła osobnika, który akurat przebywał w łazience. Potem włączała się i skakała po całej łazience. Czasem nie dało się jej wyłączyć. Jak spaliśmy i nie obudziła nas to czasem znajdowałam ją rano na podłodze :( Narzeczony miał w tym czasie podobną szczoteczkę i któraś z ładowarek popsuła się po roku i używaliśmy jednej. Także, nie jest to produkt niezniszczalny jak stara Nokia.
  • 22 lipca 2024 o 22:56
    Codzienna pielęgnacja
    Szczoteczkę otrzymałam w prezencie, wcześniej nie miałam przyjemności używać tego typu produktu. Już po pierwszym użyciu wiedziałam że jest to produkt niezbędny przy wieczornej pielęgnacji jamy ustnej. Szczoteczka świetnie oczyszcza oraz odświeża jamę ustną. Zęby są wyczyszczone i mam wrażenie, iż pasta do zębów pozostawia na dłużej efekt orzeźwiającego zapachu. Czas czyszczenia zębów to około 3 minut, szczoteczka posiada timer, który podczas szczotkowania daje sygnał iż należy zmienić pozycję szczoteczki i przenieść ją na kolejną stronę jamy ustnej. Końcówka szczoteczki jest miękka oraz okrągła, ułatwia aplikację pasty do zębów jest to wystarczający "kleks" pasty czyszczący wszystkie zęby. Szczoteczka na jednym załadowaniu wystarcza na około 6 dni - na krótsze wyjazdy trzy lub czterodniowe nie trzeba zabierać ładowarki, gdyż praca szczoteczki spokojnie wystarcza na okres wyjazdu. Moją jedyną uwagą lecz nie wadą jest kabel od ładowarki, mógłby być dłuższy, gdyż czasem powstaje problem ładowania szczoteczki poprzez brak odpowiedniego miejsca kontaktu na ścianie.
    Zalety:
    • Wygląd
    • Timer
    • Czas pracy
    • Dokładne czyszczenie jamy ustnej
    jaskvx
    23 czerwca 2024 o 23:44
    Szczoteczka Oral-B
    To efektywne narzędzie do codziennej higieny jamy ustnej. Skutecznie usuwa płytkę nazębną i przebarwienia. Szczoteczka jest wygodna w użyciu, a wbudowany timer pomaga zachować zalecany czas szczotkowania. Bateria jest wydajna, a cena przystępna. Ogólnie, szczoteczka zapewnia dokładne czyszczenie i jest łatwa w obsłudze. Nie wiem czy kupie - jak na razie działa i ma się dobrze i nowej nie potrzebuje ????
    Zalety:
    • Wbudowany timer
    • Łatwa w obsłudze
    • Wygodna w użyciu
  • 16 kwietnia 2024 o 0:09
    moja pierwsza szczoteczka
    Szczoteczkę dostałam w prezencie parę lat temu. Aktualnie używam sonicznej, elektryczną mam schowaną na wypadek gdyby coś stało się z soniczną. Szczoteczki elektrycznej używałam kilka lat, nic się z nią złego nie działo, regularnie wymieniałam końcówki. Urządzenie nie traciło swojej mocy. Wygodna i poreczna. Szczoteczka naprawdę dobrze czyściła moje zęby, nie wyobrażam sobie wrócić do mycia zębów zwykłą szczoteczką manualną. Zęby po umyciu OralB są lśniące i gładkie, dobrze doczyszcza przestrzenie , wymiata kamień nazębny. Używałam jej podczas noszenia aparatu ortodontycznego, nie spowodowała przebarwień, super szczotkowała i wymiatała resztki jedzenia. Naprawdę dobrze wspominam jej uzytkowanie.
    Zalety:
    • dobrze czyści zęby
    • ładnie wygląda
    • poręczna
    • nie jest głośna
  • 10 listopada 2023 o 22:36
    Klasyk wśród klasyków
    Szczoteczka niezawodnie jest ze mną od kilku lat, używam wymiennych końcówek a mój dentysta raczej chwali moje zęby w zakresie czystości i braku kamienia nazębnego więc chyba Sid sprawdza:) Design klasyczny,szkoda,że nie występuje w innej wersji kolorystycznej.