WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mleczka do ciała

Nivea Pure & Natural, Mleczko do ciała do skóry bardzo suchej

• 5 czerwca 2020 o 14:32
    Moja skóra jest zadowolona
    Jestem bardzo zadowolona produkt przeznaczony do suchej skóry takiej jak moja Sprawdził się w 100% Mleczko ma piękny delikatny zapach w którym się zakocham W dodatku mleczko świetnie nawilża moją skórę przez co skóra nie łuszczy się i nie pęka Skóra po stosowaniu mleczka odzyskała blask i mam wrażenie że jest o wiele bardziej elastyczną Skład też mnie zadowala za tak niską kwotę można kupić naprawdę produkt który poorawi kondycję skóry Opakowanie typowe dla tej marki bardzo proste może faktycznie nie przykuwa uwagi ale myślę że to nie duży minus Produkt jest wydajny starcza na długo a muszę powiedzieć że nie żałuję sobie Z czystym sumieniem mogę go polecić
    Zalety:
    • Poprawia elastyczność skóry
    • Nawilża
    • Skóra nie pęka
    • Łatwy dostęp w sklepach
    • Wydajny
    Wady:
    • Opakowanie nie przykuwa uwagi
  • 13 września 2019 o 10:29
    Delikatne naturalne nawilżenie
    Seria Pure & Natural charakteryzuje się wysoką zawartością naturalnych składników. Kosmetyki te pozbawione są oczywiście sztucznych barwników. Mleczko do ciała do skóry bardzo suchej znajduje się w poręcznej, wyprofilowanej plastikowej buteleczce, zakończonej wygodnym w użyciu wieczkiem. Opakowanie 200ml wykonane jest z białego plastiku. Całość utrzymana jest w przyjemnej dla oka, naturalnej kolorystyce, nawiązującej do pozostałych kosmetyków z serii Pure & Natural, natomiast szata graficzna jest charakterystyczna dla produktów mark Nivea. Z tylu sa umieszczone informacje o produkcie, jak i opis uzycia i sklad. Balsam poprawia kondycję skóry, nadając jej jednocześnie ładny, przyjemny zapach. Balsam zawiera około 95% składników naturalnych - co osobiście bardzo sobie cenię . Skład nie jest idealny, bo SCS również jest dość silnym detergentem a dodatek soli w roli zagęstnika może wysuszać. Balsam ma delikatny, orzeźwiający zapach oraz lekką konsystencję - bardzo szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu.
    Zalety:
    • opakowanie estetyczne, wygodny kształt
    • dwie opcje do wyboru jeśli chodzi o pojemność: 250ml i 400ml
    • dosyc syzbko się wchłania
    • nie jest tłusty, nie pozostawia po sobie żadnego filmu na skórze
    • skóra jest gładka i miła w dotyku
    Wady:
    • krótkotrwały efekt,: nawilżenie trwa do następnej aplikacji
  • 24 lutego 2017 o 13:39
    Lekki i świeży
    Niedawno mi sie skoczył i musze przyznac, że bardzo fajny. Lekka konsystencja sprawia, że dobrze sie rozprowadza, szybko wchłania i przynosi szybkie ukojenie. Podobał mi się jego świeży zapach. Kształt butelki troche nietypowy, ale wygodny. Mozna go tez postawic do góry nogami przy koncowce butelki, takze jest pewnosc, że spłynie i zuzyjemy go w całości bez koniecznosci rozcinania butelki.
  • 10 listopada 2014 o 11:56
    Godny polecenia
    Produkt ten kupiłam już dawno temu, teraz już go nigdzie nie ma. Plusy: +naturalny skład +olejki! +zapach +nawilża suchą skórę, nie tylko sprawia że jest przyjemniejsza w dotyku, ale nie jest tak spięta +przyjemna konsystencja +nie tylko zapach jest lekki, ale po wsmarowaniu nie czuje się grubej warstwy balsamu na skórze- na lato super +cena Minusy: -efekt nawilżenia krótkotrwały na skórze suchej -gdy jakoś trafiło się, że skóra nie była PRZEsuszona kosmetyk nie chciał się wchłonąć (nie jest to wina tego że użyłam go za dużo) Ja byłam z niego bardzo zadowolona, mimo że nie spełniał wszystkich moich wymagań ;P A balsamu o tak cudownym zapachu do tej pory nie mogę znaleźć ;P Używam tego produktu od: nie pamiętam Ilość zużytych opakowań: 1 małe
  • 27 sierpnia 2014 o 12:10
    Fajne mleczko o pięknym zapachu :)
    Pierwszą butlę tego mleczka dostałam od mamy, kupiła je dla siebie ale nie odpowiadał jej zapach, który mnie z kolei zauroczył. Z przyjemnością więc zużyłam 2 duże butelki tego mleczka. Plusy: + tanie - 400 ml kupiłam w promocyjnej cenie ok. 10 zł + dosyć wydajne + zapach - bardzo ładny i intensywny, wyjątkowo długo utrzymuje się na skórze i nie zmienia się na niej ( w przeciwieństwie do niektorych produktów) + rzeczywiście odżywia suchą skórę - zwłaszcza po opalaniu + nie podrażnia i nie uczula mimo że jest mocno perfumowany, a mam skórę b. wrażliwą + opakowanie - wygodnie się trzyma w ręce i gdy się kończy można postawić je do góry dnem i wybrać całą zawartość + plusem może być też skład - 95% składników pochodzenia naturalnego, dla mnie akurat nie ma to większego znaczenia, używam też kosmetyków aptecznych, które jak wiadomo są dalekie naturze. Minusów nie ma. Jedyne co może zniechęcić w tym mleczku, to fakt że przy nie dość suchej skórze zostawia trochę tłustą warstewkę, no ale to w końcu mleczko do skóry bardzo suchej, a nie normalnej, więc nie można mieć o to pretensji ;) Ja to mleczko bardzo polubiłam, głównie jak już wspomniałam za zapach, który przypomina mi perfumy. Z pewnością wrócę do niego, gdy nadarzy się okazja. Używam tego produktu od: ponad rok ( z przerwą ) Ilość zużytych opakowań: 2 x 400 ml