Balsamy do ciała

Bioderma Atoderm Preventive, Creme Nourrissante Dermo-Consolidante Odżywczy balsam wzmacniający ochronną barierę skóry

• 21 lutego 2025 o 22:21
    Atoderm Preventive
    Skuteczny krem zapobiegający atopowym zapaleniem skóry, dobrze nawilża i w miarę szybko się wchłania, ma dość intensywny zapach. W naszej rodzinie dobrze się sprawdza, szczególnie w okresie zimowym. Na pewno kupiła bym go jeszcze raz.
    Zalety:
    • Przyjemny
    • W miarę szybko się wchłania
    • Hipoalergiczny
    • Można stosować niemowlętom
  • 29 maja 2024 o 14:51
    długotrwałe nawilżenie i odżywienie
    Bioderma Atoderm Preventive to doskonały wybór dla osób z suchą i bardzo suchą skórą, poszukujących odżywczego balsamu, który wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry. Jego formuła, bogata w biolipidy i witaminę PP, zapewnia długotrwałe nawilżenie i odżywienie, chroniąc skórę przed wysuszeniem i podrażnieniami. Produkt jest odpowiedni dla całej rodziny, co czyni go wszechstronnym wyborem do codziennej pielęgnacji. Mimo wyższej ceny, jakość i efektywność balsamu czynią go wartym inwestycji, szczególnie dla osób zmagających się z problemami suchej skóry. Konsystencja i zapach: Bioderma Atoderm Preventive ma bogatą, kremową konsystencję, która łatwo się rozprowadza i szybko wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu na skórze. Produkt jest praktycznie bezzapachowy, co minimalizuje ryzyko podrażnień i jest korzystne dla osób preferujących kosmetyki bez intensywnych zapachów.
    Zalety:
    • Skutecznie nawilża i odżywia skórę.
    • Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry.
    • Odpowiedni dla niemowląt, dzieci i dorosłych.
    • Bez parabenów, alkoholu, sztucznych barwników i substancji zapachowych.
    • Bogata, szybko wchłaniająca się formuła, która nie pozostawia tłustego filmu.
  • 20 maja 2024 o 7:39
    Super product
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Ten balsam jest rewelacyjny uratował skórę mi i mojemu synkowi . Jest świetny dla osób które cierpią na Atopowe zapalenie skóry . Świetnie nawilża na bardzo długi czas , można go stosować już od pierwszego dnia życia , delikatnie się rozprowadza i szybko wchłania, nie powoduje podrażnień i zaczerwienienia. Dla mnie jest to najlepszy produkt do codziennej pielęgnacji ciała :) Bardzo wydajny i wart swojej ceny
  • 21 maja 2022 o 12:18
    Świetny balsam odżywiający skórę
    Stosuję ten balsam od kilku lat. Skórę mam suchą i wrażliwą. Atoderm Preventive to jedyny balsam, który działa na moją skórę długofalowo, nawet jeśli nie użyję go przez kilka dni z rzędu skóra jest ok. Ponieważ balsam ma bogatą konsystencję, ale jednocześnie szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej, lepkiej warstwy, to stosuję go tez do rąk, do stóp, a czasem (zwłaszcza zimą) również do twarzy. Balsam ma bardzo delikatny, nienachalny zapach.
    Zalety:
    • dobrze się wchłania
    • nie zostawia tłustego filmu
    • nie lepi się
    • odżywia skórę na dłużej
    Wady:
    • dostępna pojemność - tylko tuba 200ml
  • 19 listopada 2021 o 23:52
    Nie tylko dla dzieci
    balsam do skóry suchej, jednak jak dla mnie trochę lżejszy niż balsam Intensive baume. Przeznaczony przede wszystkim dla dzieci i niemowląt, jednak odpowiedni też oczywiście dla osób dorosłych. Balsam ma typowy zapach dla kosmetyków niemowlęcych, ale kompletnie mi to nie przeszkadza, a wręcz lubię taki zapach. Przechodząc do działania produktu, to jest ono podobne do Intensive Baume, lecz trochę lżejsze, więc bardziej on odpowiada na cieplejsze dni. Używając tego balsamu wieczorem, rano czuję, że mam nawilżone ciało tak jakbym się dopiero posmarowała (dla niektórych może to być minus), ale nie czuć tej nieprzyjemnej warstwy, która jest obecna bezpośrednio po użyciu kremów. Jest bardzo komfortowy na skórze, ale koi suchość skóry na krócej niż Intensive Baume. Myślę, że ten balsam jest odpowiedni dla każdego, w przeciwieństwie do tego Baume (tamten bym poleciła przede wszystkim osobom, które na prawdę borykają się z problemem bardzo suchej, swędzącej i łuszczącej się skóry).