Balsamy do ciała

ANIDA MEDI SOFT Masło do ciała regenerujące 300ml

MamaNa5
    17 września 2019 o 16:11
    dobry
    Masło do ciała Anida trafiło w moje ręce przy okazji zakupów w aptece, skusiła mnie bardzo korzystna cena za dość spore opakowanie kosmetyku. Masło ma dość dobry, bogaty skład, olej arganowy, masło shea czy witamina E i prowitamina B5 bardzo dobrze nawilżają skórę i długo utrzymują ten stan. Dobre nawilżenie jest o tyle ważne, przy skórze skłonnej do przesuszeń a co za tym idzie podrażnień i swędzenia, u mnie akurat występuje ten problem, a masło przyniosło faktycznie ulgę. Moja skóra dojrzała, bo już ponad 50 letnia potrzebuje nawilżenia, regeneracji. Dobrze się wchłania, ma przyjemną lekką, kremową konsystencję i ładny, niedrażniący zapach.
    Zalety:
    • skład,
    • konsystencja,-
    • cena ws wydajność,
    • ładny zapach,
    • działanie zgodne z opisem producenta
    Wady:
  • 27 stycznia 2017 o 18:11
    dobre masło
    Kupiłam masło w aptece. Kiedyś bardzo lubiłam kosmetyki marki Anida, gdyż bardzo dobrze natłuszczały moją skórę. Dziś są trochę trudno dostępne. Masełko ma średnio gęstą konsystencję , łatwo się rozsmarowuje, ładnie wchłania. Natłuszcza na cały dzień. Regularnie stosowane dobrze wpływa na stan skóry. Nie podrażnia skóry po depilacji, Nadaje się do regularnego stosowania . Nie zauważyłam dogłębnej regeneracji. Zauważyłam spore nawilżenie i natłuszczenie suchej skóry. Polecam ten produkt. Jest średnio wydajny, ale dość przystępny cenowo.
  • 3 stycznia 2017 o 23:40
    Super masełko
    Masło i balsam tej firmy dostałam na Mikołajki. Przeczytałam skład i nie zawiera parafiny. Plusy: - wygodne plastikowe opakowanie z odkręcanym wieczkiem, dodatkowo zabezpieczone sreberkiem, mamy pewność że nikt przed nami w nim nie gmerał, - ładny kwiatowo-migdałowy zapach, - kremowa konsystencja, - dobrze się rozsmarowuje i wchłania, - doskonale nawilża i wygładza skórę, - lekko natłuszcza ale nie zostawia tłustego filmu na skórze, - łagodzi podrażnienia po depilacji, - wydajne, - polska firma co bardzo cenię. Polubiłam to masełko, nawilża i ładnie pachnie. Dobry produkt Anidy.
  • 6 grudnia 2016 o 12:08
    Tanie jak barszcz a jakie dobre!!
    Nie spodziewałam się tak dobrego produktu w tak niskiej cenie. Kupiłam w aptece internetowej za ok. 6 zł.Nie oczekiwałam cudów a tak miło się zaskoczyłam. Masło ma raczej miękką konsystencję. To w zasadzie lekki balsam, ale świetnie się rozprowadza, dobrze wchłania, pozostawia skórę miękką i gładką. Przez pierwsze 2-3 tyg. nie widziałam różnic w porównaniu z innymi balsami. Dopiero po dłuższym używaniu stwierdziłam, że skóra moja mimo początków jesieni i zimy jest idealna. Nie jest wysuszona na wiór a wygląda ciągle, jakbym się posmarowałam balsamem zaraz po kąpieli. Nie wierzyłam ;-) Zapach jest delikatny, kremowo-migdałowy z nutami masła shea. Ale nie sztucznego olejku do ciast tylko raczej kremu/balsamu. Przy tak dużym opakowaniu wydajność to cudo. Używam już chyba ze 3 m-ce i dopiero dobijam dna. Niewielka ilość wystarczy do solidnego rozsmarowania. Szczerze polecam tę polską perełkę!
  • 6 listopada 2016 o 18:08
    Świetne
    Używam tego masła od około dwóch lat i sama nie wiem, dlaczego jeszcze go nie oceniłam. Masło ma konsystencję bardzo gęstego kremu - żaden inny typ opakowania niż pudełko by się tu nie sprawdził. Nie jest to typowe masło, które się rozwadnia przy rozgrzaniu, ale i tak aplikacja jest bezproblemowa - produkt dobrze się rozsmarowuje i wchłania. Dzięki konsystencji jest bardzo wydajne. Zapach delikatny, nie mocno perfumowany - dla mnie to skrzyżowanie zapachu masła shea (wysoko w składzie) i starego, klasycznego kremu Nivea. Krem nawilża, lekko natłuszcza, choć warstwa zostająca na skórze się nie klei, odżywia. Przy wieczornym stosowaniu (nie używam rano) następnego dnia pod prysznicem czuć jeszcze lekki poślizg na skórze. Co wrażliwsi będą też czuli zapach na skórze, a wszyscy chyba na ubraniach, choć ten zapach nie jest nachalny. Podsumowując - produkt bardzo dobry, sprawdza się na suchej skórze, zapobiega wysuszaniu i przyjemnie się go używa. Dla mnie jeden z najlepszych w swojej kategorii i mimo wielu zdrad, co jakiś czas do niego wracam jako do swojego pewniaka.