Schauma Jedwabiste rozczesywanie, Pielęgnujący spray bez spłukiwania

• 5 sierpnia 2019 o 20:05
    Jedyny kosmetyk radzący sobie z moimi włosami
    Mam bardzo niesforne włosy - lekko kręcone, wrażliwe na wilgoć i podatne na plątanie, do tego długie do pasa. Rozczesywanie włosów to dla mnie wielkie wyzwanie i męczarnia, bo co ich nie rozczeszę, za chwilę znów się plączą. Zmęczona tym postanowiłam kupić spray od Schaumy. Zobaczyłam potem negatywne opinie i odstawiłam go na bok. Pewnego dnia jednak nie męczyłam się z rozczesaniem włosów tak bardzo, że postanowiłam spróbować. I stał się cud. Moje włosy jakby za dotknięciem magicznej różdżki zaczęły się rozplątywać! Od tamtej pory nie wyobrażam sobie by nie mieć tego sprayu w szafce. Rozplątywałam nim nawet ogromne kołtuny, świetnie sobie z nimi radził. Nie zauważyłam też obciążania włosów, o którym wspomniano w innych recenzjach - wydaje mi się jednak, że to nie kwestia kosmetyku, a samych włosów (moje schną dość długo, chłoną wszystko jak szalone i bardzo wolno się przetłuszczają). Nie wiem jaki wpływ miałby ten spray na włosy przy codziennym użyciu, ale w sytuacjach ekstremalnych jest dla mnie nie do zastąpienia.
    Zalety:
    • radzi sobie nawet z największymi kołtunami
    • nie niszczy włosów
    • poręczne opakowanie
  • 6 marca 2019 o 18:18
    Uwaga!
    Nie wiem co mnie pokusiło?! Opakowanie: szczelne, nawet po kilku upadkach nadal jest w całości. Dziwi mnie troszkę ten rozpylacz. Mam wrażenie, że spray psika w każdym kierunku. Opakowanie fajnie prezentuj się na półce w łazience. Działanie: Makabra! Ten spray działa na niekorzyść! Nie mogę powiedzieć że nic nie robi. Ciężko opisać jego zapach. Co do działania spray być może ułatwia rozczesywanie, ale sprawia, że włosy są przyklapnięte i wyglądają nieestetycznie (jak brudne).
    wera24a
    9 stycznia 2018 o 12:07
    Tragedia
    Moja mama kupiła już dawno ten produkt. Tylko że sobie leżał gdzieś ukryty w szafce. Postanowiłam go wykorzystać, ponieważ wyglądał zachęcająco. Już po pierwszym użyciu zrozumiałam dlaczego moja mama postanowiła nigdy więcej po ten produkt nie sięgać. Spray nanosiłam na jeszcze wilgotne włosy. Jest to dobry pomysł, ponieważ zaoszczędza mój czas. Miała to być łatwo i szybka pielęgnacja. No własnie ,,miała", bo nie była. Już po pierwszej aplikacji zdziwił mnie zapach. Jest po prostu dziwny, chemiczny, a nawet przebijają się nuty alkoholu. Na szczęście szybko się ulatnia i nie pozostaje na włosach. Nie jestem fanką tego typu zapachów. Spray działa bez zarzutu. Rozpyla produkt w subtelną mgiełkę, jednak przy czym osiada na innych częściach łazienki sprawiając, że są po prostu śliskie. Spray spisuje na same straty. Włosy po zastosowaniu były obciążone i oklapnięte. Nie wspominając o okropnych strąkach, które się pojawiły. Miałam wrażenie, że zrobiły się tłuste. Przynajmniej na takie wyglądały. Posklejane włosy wcale dobrze się nie rozczesują, a wręcz przeciwnie! Myślałam, że może to moja wina spowodowana zbyt dużą ilością. Przy drugim razie i mniejszej ilości było to samo. Musiałam znowu myć włosy, ponieważ z takimi strąkami nigdzie bym się nie pokazała. Odżywka zamiast zaoszczędzić mój czas jeszcze bardziej wydłużyła przebywanie w łazience spowodowane pozbywaniem się jej skutków z włosów. Nigdy się nie spotkałam, żeby produkt aż tak negatywnie działał. Miał to być świetny i innowacyjny pomysł a wyszła totalna klapa.
    Wady:
    • skleja włosy, powoduje nieestetyczne strąki
    • włosy wyglądają na przetłuszczone
    • nie ułatwia rozczesywania
    • nie ładnie pachnie
  • 8 stycznia 2018 o 12:38
    Taki gorszy Gliskur
    Niby tańszy niż gliskur, może nawet podobny zapach, ale działanie mniej intensywne. Zbyt duża ilośc skleja i obciąża włosy, zbyt częste stosowanie je przesusza. Jak dla mnie szkoda zachodu, lepiej używać serum, odzywke do spłukiwania i np olejować włosy.
    Zalety:
    • doraźne efekty
    Wady:
    • skleja
    • obciąża
    • na dłuższą metę przesusza
  • 7 stycznia 2018 o 10:10
    Nie
    Produkt jest w wygodnym opakowaniu, ładnie pachnie, nie wymaga splukania i cenowo zachęca do zakupu. I to tyle z pozytywnych rzeczy. Uważam, że produkt wcale nie pomaga, wręcz przeciwnie - włosy stają się bardziej szorstkie i przez to splatac. Dość szybko się przetluszczaja i wyglądają na brudne. Nie wiem co można jeszcze dopisać. Produkt jest dziwny. Takie niby nic