Płyny do kąpieli

Johnson's Baby Top - To - Toe Bath Wash Łagodny płyn do mycia 3 w 1 (nowa wersja)

Johnson&Johnson Baby Płyn Łagodny Do Mycia Ciała I Włosów 300ml

pysiam
    16 czerwca 2024 o 21:40
    dla wszystkich grup wiekowych
    Zużyłam już kilka opakowań tego płynu. Pierwsze kupiłam gdy dzieci były niemowlakami i od lat, co jakiś czas, do niego wracam. Płyn bardzo dobrze sprawdził się zarówno do mycia małych dzieci, jak i mojej dorosłej skóry, również twarzy. Nie używałam do mycia włosów, więc w tej kwestii się nie wypowiem. Ma przyjemną, gęstą i wydajną żelową konsystencję, dobrze się pieni, nie podrażnia i nie wysusza skóry, ładnie pachnie. Po umyciu nieodzowne jest nałożenie kremu czy balsamu, ale to nie problem, bo nie liczę, że środek do mycia będzie miał właściwości nawilżające. Lubię opakowanie z pompką, jest wygodne i ułatwia nabieranie kosmetyku jedną ręką, co było wybawieniem podczas kąpieli nie potrafiących samodzielnie siedzieć niemowląt.
    kialacm
    8 czerwca 2024 o 10:52
    Jest okej
    Kosmetyk ten zakupiłam na promocji w drogerii Rossmann za 5 zł. Posiadam go w opcji litrowego wkładu. Żel ten ma przyjemną, przezroczystą konsystencję. Jest hipoalergiczny, nadaje się do mycia ciała i włosów. Jest to produkt łagodny. Dobrze się pieni i jest wydajny. Posiada lekki zapach, który nie jest męczący Bardzo dobrze nadaje się do kąpieli, nie wysusza, nie szczypie, nie powoduje podrażnień. Niestety, ale stosowany do włosów pozostawia je bardzo tępe i szorstkie. Bardzo fajnie ze strony producenta, że przewidział wkład do tego kosmetyku. Jednak jest on zamknięty w kartonowym pakowaniu, które przypomina sok, co może wprowadzić w błąd.
    • łagodny
    • nie powoduje podrażnień
    Wady:
    • stosowany do włosów pozostawia je bardzo tępe i szorstkie
  • 10 grudnia 2023 o 16:03
    Warty wypróbowania
    Płyn do kąpieli 3 w 1 sprawdza się nam super. Ma przyjemną, żelową konsystencję, dzięki czemu dobrze się rozprowadza na skórze. Jako szampon działa równie dobrze, bo intensywnie się pieni i skutecznie oczyszcza głowę. Nie podrażnia skóry i oczu. Ma ledwo wyczuwalny zapach. Po kąpieli skóra jest miękka i nawilżona. Johnson's występuje w dużej 500ml butelce z dozownikiem, więc użycie jest proste, nie wymaga odkręcania. Płyn jest bardzo wydajny. Tworzy wysoką pianę, czyniąc kąpiel przyjemną i relaksującą.
    • delikatny dla skóry
    • tworzy wysoką pianę
  • 19 września 2023 o 7:33
    Jak dla noworodka bardzo delikatny
    Każda mama chce dla swojego dziecka jak najlepiej tak samo w pielęgnacji skóry maluszka. Ja markę Johnson’s Baby znam od małego kiedy to i mnie mama myła tymi płynami. Największym plusem to, że płyn nie szczypie w oczka dziecka. A przy styczności z buzią nie wywołuje alergii. Zapach jest delikatny i bardzo ładnie się pieni. Płyn dozowany przez pompkę ale minusem jest to, że długo się ona napełnia. Być może przez gęstość płynu albo system. Natomiast po tym płynie skóra maluszka jest pachnąca i delikatna. A włoski świeże i miękkie. Używam go już ponad miesiąc i jeszcze większa połowa butelki została. Ja jestem z niego zadowolona.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Dobrze się pieni
  • 27 maja 2023 o 18:25
    Johnson's Baby płyn do mycia
    Żel do mycia ciała i włosów mieści się w plastikowej butelce z pompką o pojemności 500ml. Na moje nieszczęście skusiłam się na promocję i kupiłam 2. Płyn jest przezroczysty i dość gęsty, przez co pompka się zacina. Kąpiąc noworodka, trzymając pod nim jedną rękę, miałam problem z wydobyciem odpowiedniej ilości żelu. Sam żel nie jest najgorszy choć moim zdaniem ma przeciętny zapach. W delikatny sposób oczyszcza skórę i włoski maluszka. Kosmetyk jest hipoalergiczny, a jego pH jest odpowiednie dla delikatnej skóry dziecka. U moich dzieci nie wywołał podrażnień ani nie wystąpiły reakcje alergiczne. Jego zaletą jest to, że nie szczypie w oczy, dzięki czemu nie fundujemy dzieciom traumy podczas kąpieli. Na szczęście kończymy drugie opakowanie. Starsze dzieci też nie chcą się nim myć, bo denerwuje ich ta nie odskakująca pompka, a to czyni go baaaardzo wydajnym...
    Wady:
    • Zacinająca się pompką