Co tu dużo kryć, kupiłam je, bo były tanie. Nie spodziewałam się po nich wiele, a wręcz bałam się, że będą zbyt sztuczne, będą się odklejały od bielizny i ogólnie okażą się koszmarem. Ale za 3,60 zł postanowiłam zaryzykować.
No i zaliczyłam największe zdziwienie tego roku, a nawet ostatnich lat, jeśli chodzi o artykuły higieniczne. Te podpaski są świetne!!!
IDEALNY ZAMIENNIK PODPASEK NATURELLA
Zacznę od tego, że podczas miesiączki używam różnych podpasek. W pierwsze dni są to podpaski Bella (grubsze), w kolejne dni podpaski Naturella (cieńsze), a na koniec są to wkładki higieniczne (najcieńsze). Gdybym tylko mogła, najchętniej używałabym tylko podpasek wykonanych w 100 % z bawełny, ale są tak drogie, że mnie na nie nie stać. Ba! Ostatnio nawet zwykłe podpaski podrożały na tyle, że zaczęłam szukać dla nich tańszych zamienników.
Podpaski Auchan są dla mnie zamiennikiem podpasek Naturella. Są równie cienkie, ale zarazem odpowiednio chłonne. Są niemal niewyczuwalne podczas chodzenia, aczkolwiek ciut sztywniejsze od podpasek Naturella. Nie są jednak aż tak ceratowe i sztuczne w dotyku jak podpaski Naturella. Czuć w nich większą naturalność, tak jakby były wykonane z celulozy. Mają normalny rozmiar, ze skrzydełkami.
WYGLĄD, PRZYKLEJANIE, BRAK ZAPACHU
Wizualnie te podpaski są śliczne. Mają nadrukowane po wewnętrznej stronie ciemnoniebieskie-fioletowe kwiatki, wyglądają dziewczęco i uroczo. Naprawdę bardzo mocno przyklejają się do bielizny, zarówno cała podpaska jak i skrzydełka, dzięki czemu nie przemieszczają się nawet podczas intensywnego uprawiania sportu, kiedy mocno się pocę. Co wieczór podczas miesiączki wychodzę w nich biegać na ok. 45-50 min, i nigdy się nie przemieściły ani nie odkleiły.
Ich jedynym minusem jest dla mnie brak zapachu. Przeoczyłam to podczas zakupu, liczyłam na to, że skoro są skierowane do nastolatek, to będą pięknie i mocno pachniały. Ale niestety, są całkowicie bezzapachowe.
CENA, OPAKOWANIE
Kosztują ok. 3,60 zł za 14 sztuk. W dzisiejszych czasach to jak za darmo :O Każda pojedyncza podpaska jest zawinięta w osobne opakowanko, dzięki czemu można te podpaski bez problemu wrzucić do torebki czy plecaka.
PODSUMOWANIE
Polecam. Serio, to świetny produkt.
Zalety:
- cienkie, wygodne, niemal niewyczuwalne
- chłonne, nie przeciekają
- w sam raz na pierwsze i ostatnie dni miesiączki
- solidnie i mocno przyklejają się do bielizny (na całej długości i skrzydełkami), nie przemieszczają się podczas upałów i intensywnego uprawiania sportu
- są w dotyku celulozowe, nie sztuczne
- tanie