Podpaski do stosowania na noc to dla mnie szczególnie ważne akcesorium, które ma na celu pomóc mi utrzymać odpowiedni poziom bezpieczeństwa oraz komfortu. Tak, jak w ciągu dnia mam czas i okazję na to, aby w miarę kontrolować to, kiedy powinnam udać się do toalety i zmienić wkładkę oraz podpaskę, tak podczas snu w ogóle tego nie kontroluje, po za tym uważam, że sen jest od odpoczywania a nie martwienia się tym, czy musze wspawać co trzy godziny czy nie. Często testuję akcesoria z tej kategorii, których jeszcze nie miałam okazji stosować z racji tego, że do tej pory nie udało mi się odnaleźć ideału. Tym razem padło na markę Facelle, która należy do marek własnych sieci drogerii Rossmann. Nie wiem, jak to się stało, ale do tego pory nie miałam okazji stosować produktów od tego producenta, a zakupy w tej drogerii robię bardzo często, tym bardziej byłam ciekawa, jak mi się sprawdzą.
Akcesorium zamknięte zostało w opakowaniu w formie woreczka, które jest rozrywane i nie ma żadnego, dedykowanego otwarcia. W większej części jest ono w kolorze ciemnego granatu, wpadającego prawie w czerń, które ma imitować gwieździste, nocne niebo. W centralnej części przedstawione nam zostały, w języku niemieckim, najważniejsze informacje o kosmetyku, czyli logo producenta, nazwa produktu, zalecany sposób użytku, skład czy wizualizacja samej podpaski. W opakowaniu, które posiadam, można było znaleźć osiem podpasek, a ich cena regularna wynosi około cztery złote.
Każde z akcesorium zamknięte zostało w osobnym woreczku foliowym, również w kolorze ciemnego granatu. Podpaska jest naprawdę długo, ale dodatkowo niezbyt gruba, wygląda na bieliźnie całkiem subtelnie. Nie posiada żadnego zapachu, za to ma skrzydełka, bardzo praktyczne. Wkładka ma bardzo mocny klej, który dobrze trzyma się bielizny i sprawia, że produkt ten nie zsuwa się ani nie spada. Dodatkowo muszę pochwalić chłonność tego kosmetyku. Faktycznie, zapewnia on prawdziwe poczucie bezpieczeństwa, nawet podczas naprawdę intensywnych miesiączek. Z produktem od marki Facelle można spokojnie spać całą noc, nic nie powinno przeciekać, brudzić łóżka czy bielizny. Po za tym, kosmetyk ten jest komfortowy i praktycznie niewyczuwalny podczas noszenia.
Z podpasek na noc od marki Facelle jestem naprawdę bardzo zadowolona. Są prawdziwie chłonne, komfortowe i wygodne. Mają zadowalającą grubość i są subtelne. Zdecydowanie polecam, także ze względu na cenę, jakość wykonania czy wydajność.
Zalety:
- Miękkość