Podpaski

Naturella Ultra Normal Camomile, Podpaski higieniczne

stomatologicznysklep.pl
Naturella Classic NORMAL podpaski ze skrzydłami 10szt.
Naturella Ultra Normal Podpaski Higieniczne 10 Sztuk

• 2 listopada 2024 o 7:56
    Dobrze trzymają się bielizny
    Podpaski w klasycznym opakowaniu, w środku każda podpaska zawinięta jest folią, więc łatwo można wziąć kilka sztuk do torebki. Podpaski są bardzo cienkie, dzięki czemu wygodne. Mają bardzo dobry klej, nie przesuwają się na bieliźnie. Mają skrzydełka co dodatkowo zabezpiecza przed przesuwaniem i przeciekaniem. Są średnio chłonne, jednak na codzień na pewno się sprawdzą.
  • 28 maja 2024 o 17:15
    Niestety nie kupię ponownie
    Skusiłam się na nie po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii ale u mnie się one niestety nie sprawdziły . Zacznę od tego że jestem z tych dziewczyn u których pierwsze dni okresu to istne potopy a te podpaski najzwyczajniej w świecie nie dawały rady , zdarzało się że przemakały . Niestety po kilku wpadkach czułam się w nich tak niekomfortowo , że z nich zrezygnowałam i zużyłam ostatnie sztuki z paczki na sam koniec okresu . Są one bardzo cieniutkie właściwie jak się je nosi to tak jak by nosić wkładkę , czyli są faktycznie wygodne ale nie praktyczne i mało chłonne . Zapach tych podpasek jest bardzo intensywny i chemiczny więc dla mnie trochę przesadzony a po zmieszaniu z wydzieliną zapach zmienia się w niefajny i dziwny zapach . Plusem tych podpasek jest to , że mają bardzo mocny klej który faktycznie nie pozwala się podpasce ruszyć z miejsca . Cena tych podpasek jest moim zdaniem wygórowana tym bardziej że nie są one dobre . Jest to produkt bardzo łatwo dostępny w wielu miejscach .
    Zalety:
    • Mocny klej
    • Cieniutkie
    • Dostępność
    Wady:
    • Nie są zbyt chłonne
    Kaisja
    22 maja 2024 o 21:49
    Pomimo "perełek" i specjalnego systemu (?) we wzór kwiatka (?!) wcale nie aż tak chłonna, jak wynikałoby to z wysokiej ceny
    Mogłabym ewentualnie rekomendować te podpaski na końcowy etap okresu, gdyż wtedy równie ewentualnie dają radę, natomiast co do zasady Kobietom o silnych, i hm... obfitych w efekty skurczach produktu nie polecam. Z autopsji wiem, że w takiej sytuacji specjalny wkład podpasek z absorbujących perełek nie zawsze wystarcza, a w tej sferze kobiecej higieny ryzykować nie należy. Gwiazdka z najwyższej oceny zatem w dół, a drugą zabieram produktowi za wysoką cenę, z której to powodu nie zamierzam do niego zachęcać nawet Dziewczyn przechodzących okres, niczym maleńkie Myszeczki – bezproblemowo i nieobficie. Swoją paczkę kupiłam jedynie z ciekawości, i z myślą o przetestowaniu dla potrzeb niniejszej opinii przy dużej obniżce – za pół ceny, i tak płacąc wówczas tyle, co za swoje ulubione, popularne podpaski bez obniżki. Jestem w stanie jeszcze zrozumieć fakt, że fanaberia w rodzaju obryndowanych sławnym logo perfum lub kremu mającego rzekomo cofnąć metrykę o 50 lat (i smarując się takim kremem jeszcze przez kilka lat bym znikała), kosztuje kilkakrotnie więcej, niż analogiczny produkt bez sławnej nalepki. Takie są prawa fanaberii, i zdarza mi się czasem, choć już coraz rzadziej im z drobnomieszczańska ulegać, natomiast luzuje mi spawy, kiedy coś tak co do zasady zwyczajnego i podstawowego, jak mydełko lub kilka podpasek kosztuje zamiast maksymalnie 1-2 zł – dychę, albo i więcej. Nie wiem, czy w dobie kryzysu gospodarczego wciąż tak wygląda świat zachodni, że na ścianach kabin w publicznych toaletach obok podajników z papierem toaletowym wiszą jeszcze podajniki z podpaskami, a gdzieniegdzie to i trzeci pojemnik z małymi woreczkami foliowymi na zużyte, ale to aż wstyd, żeby w cywilizowanym kraju coś takiego, jak podpaski było po prostu drogie. Poza zbyt wysoką ceną, i tym, że osobiście nie lubię za bardzo podpasek cienkich, gdyż po prostu potrzebuję grubszych i bardzo chłonnych, które nawet w lżejsze dni zapewniają mi poczucie psychicznego komfortu, więcej negatywnych uwag nie mam. Podpaski mają dobry kształt, szerokie skrzydełka i całkiem mocny klej, dzięki którym są stabilne i wygodne w noszeniu, skutecznie chroniąc odzież (nie tylko bieliznę). Pokrywa je substancja łagodząca, dzięki czemu są delikatne dla ciała, lekko pachnąca rumiankiem – co akurat w mojej ocenie nie ma żadnego znaczenia, a każda wkładka ma dyskretną, indywidualną owijkę (ekonomiczną – będącą jednocześnie paskiem zabezpieczającym klej), więc co do zasady są – w porządku, a z tego co wiem – powszechnie chwalone, zapewne przez Dziewczęta nie mające jak ja comiesięcznej utraty krwi wywołującej zawroty głowy i mroczki.
    Zalety:
    • szczelność – dobra – co do zasady nie przeciekają, ale nie wystarczają na długo;
    • kształt – profilowany anatomicznie;
    • skrzydełka – długie i szerokie – zapobiegające zarówno zabrudzeniu bielizny, jak i przemieszczaniu się wkładki;
    • klej - dość mocny;
    • indywidualne owijki – w jasnozielonym kolorze, higieniczne i dyskretne – świetne do stosowania podpasek poza domem, do torebki i szuflady w biurze;
    • dostępność – w zasadzie we wszystkich drogeriach i sieciowych spożywczakach
    Wady:
    • rodzaj podpasek – cienkie, gładkie, miękkie, z wkładem z absorbujących krew "perełek", który przy bardzo silnym upływie krwi nie wchłania jej aż tak idealnie – należy wówczas uważać i zmieniać je bardzo często – nie wystarczają na długo;
    • chłonność – nieidealna j.w.;
    • cena – jak na produkt tak popularny i podstawowej potrzeby dla Kobiet – za wysoka – ok. 10 zł za raptem kilkanaście podpasek w cywilizowanym kraju, to - poruta
  • 22 maja 2024 o 19:42
    Nie wiem czy istnieją cieńsze podpaski. Szkoda, że tyle tu plastiku. Nie na pierwsze i obfite dni okresu
    Lubię pisać recenzje na temat podpasek w momencie, kiedy przerzuciłam się na inne formy zabezpieczeń w trakcie okresu (i które stosuję już w sumie lata), bo zużyłam ich całą masę od różnych firm i jestem w stanie napisać od strzału, które były dobre, które nie, które są ulubionymi i po które bym sięgnęła, gdybym nagle była w potrzebie. Podpaski Ultra Normal Camomile of Naturelli nie należą do pewniaków. Mimo że posiadają największą zaletę wśród innych - są mega ultra cienkie i bardzo dobrze przylegają do bielizny. Nie są natomiast super chłonne i czułam się w nich słabo zabezpieczona. Zaliczyłam z nimi wpadkę na początku okresu, od tego momentu mam niebywały uraz. Opakowanie i zapach podpaski Plastik goni plastik. Pisałam o tym aspekcie przy okazji wersji klasycznej (grubej). Biorąc opakowanie do ręki i też samą podpaskę czuć, że niestety naturalnie to tu nie jest, mimo że opakowanie wskazuje tutaj na full wypas naturę. Aktualnie używam wyłącznie kubeczka menstruacyjnego i jak tak patrzę na Naturellę w sklepie to zawsze mam jedną myśl "naturellnie możecie się schować". Opakowanie z wierzchu - plastik. Zabezpieczenie podpaski (żółta folijka) - plastik. Siateczka ochronna na podpasce - plastik. Ochrona zewnętrzna - plastik. Cienka warstwa chłonna - dopiero tu bawełna. Zapach zawsze był dla mnie koszmarem. Był bardzo chemiczny i mocno wyczuwalny. Niestety łączył się z wydzieliną i tworzył często nieprzyjemną woń. Poza tym nudzi się szybko. Przy którejś paczce miałam już go po dziurki w nosie. Nie dawał mi poczucia komfortu i świeżości. Działanie podpaski a) stabilność: Nie chcąc być już całkowicie krytyczną przyznaję, że Naturella pobiła tutaj wszelkie inne marki pod kątem mocy kleju podpaski. Trzyma się jak szalona, nie ma mowy o jakimkolwiek odklejeniu się/przesunięciu w trakcie noszenia. Nawet podczas nocy wszystko było stabilne, wow. Skrzydełka tak samo - banalne w naklejeniu, nie do ruszenia. Zdejmowanie podpaski zawsze mnie zastanawiało, trzeba było naprawdę się przyłożyć do odklejenia jej od bielizny. Ale to żadna wada. Pod tym kątem jest moooc. b) zabezpieczenie: Podczas stosowania podpaski w pierwsze dni okresu zawsze czułam się mega niekomfortowo. W te dni potrzebuję solidnego zabezpieczenia, bo są ciężkie i mocno obfite. Zdarzyło się, że Naturella nie podołała, awaria murowana, a na dodatek średnie samopoczucie w trakcie początków - dół jak nic. Dlatego po czasie dałam jej szansę tylko w trakcie kolejnych dni i tutaj radziła już sobie o wiele lepiej. c) komfort noszenia Podpaska jest bardzo cienka, jak już wspomniałam powyżej. Nie jest jakoś bardzo wyczuwalna, przypomina wkładkę. Nie znalazłam jak dotąd cieńszych podpasek, także Naturella wiedzie tutaj prym. Jest też raczej miękka, nie przypomina szorstkiej ścierki. Nie dostałam też żadnych podrażnień w trakcie noszenia. c) cena i wydajność: Kolejny aspekt, którego nie lubię (generalnie w tego typu produktach) to ich cenę. Niestety nie jest to najtańszy rodzaj podpasek. Za paczkę 10 szt. musimy zapłacić 7 zł. Przecież niejednokrotnie 10 szt. podczas jednego okresu to za mało. Nie jest tanio i kolorowo, jak zwykle. Gdybym potrzebowała na już zabezpieczenia to postawiłabym na nie tylko wtedy, gdyby to był środek lub koniec okresu. Przy początkowych dniach zawsze się ich bałam. Dla mnie ten psychiczny aspekt jest nie do przejścia.
    Zalety:
    • bardzo cienkie i praktycznie w ogóle niewyczuwalne w trakcie noszenia
    • mocny klej, którym przyczepia się podpaskę do bielizny - nie ma mowy o przemieszczeniu się, odklejeniu
    • raczej dobre na środek/koniec okresu. Wtedy gwarantują chłonność i brak awarii z przeciekaniem
    • łatwo dostępne w hipermarketach i drogeriach
    • nie podrażniły mnie ani razu
    • dostępne w wielopakach, które dalej nie są jakoś wybitnie tanie
    Wady:
    • przy pierwszych dniach zaliczyłam z nimi wpadkę, od tego czasu czuję do nich dyskomfort psychiczny
    • chemiczny i mocny zapach podpaski, nudził się, czasem mieszając się z wydzieliną tworzył dziwną woń, nie dawał mi poczucia świeżości
    • bardzo nieekologiczne podpaski
    • nie są to podpaski tanie, przy zwykłej paczce 10 szt. wychodzi 70 gr za podpaskę w 90% wykonanej z plastiku. Od kiedy plastik jest tak drogi?
  • 27 grudnia 2023 o 8:14
    Dobre
    Już od dawna ich używam. Są wygodne w noszeniu, cieniutkie, dobrze się trzymają bielizny, nie przesuwają się podczas chodzenia, no i są w przystępnej cenie. Poza tym każda z podpasek jest zawinięta w folię, więc nie trzeba zabierać ze sobą całego opakowania, tylko kilka sztuk, co jest bardzo wygodne. Myślę, że jeszcze nie raz kupię te podpaski. Nawet nie wiem ile opakowań już zużyłam, ale zdecydowanie polecam. Są super.

Zobacz także inne Podpaski