Kremy uniwersalne

Cien Lekki pielęgnujący krem do twarzy 6w1 ( różne rodzaje)

• 30 marca 2025 o 18:58
    Lekkość i skuteczność kremu w małym wydaniu
    Była to okazja jak często to bywa w Lidlu która działa poprzez zapełnienie koszyka wszelkiego rodzaju kosmetykami które zazwyczaj używam i jeszcze częściej są po prostu bardzo dobre jakościowo a krem ten za kwotę niecałych czterech złotych jest bezbłędny mają na myśli krem w tak niskiej cenie o takim składzie i takiej lekkości i działaniu pielęgnacyjnym i nawilżającym każdego dnia i aż działając na 6 różnych dolegliwości skóry dbając o jej zdrowy i promienny wygląd,ja go stosuję zaraz po zmyciu twarzy rano i wieczorem i smaruję nim czasem nogi lub stopy bo skład pomaga na każdy rodzaj suchości i podrażnienia więc jest to moim zdaniem krem zarówno uniwersalny więc do wszystkiego i dla całej rodziny aby skóra twarzy była miękka i zdrowa i delikatna po goleniu lub depilacji damskiej skóry twarzy więc jest to kremik do polecenia i należy go kupować aby mieć w zapasie każdego dnia o każdej porze roku
    Zalety:
    • Bardzo dobry a tani krem uniwersalny do twarzy i nie tylko
    Wady:
    • Nie ma w tej cenie moim zdaniem
  • 21 lutego 2025 o 8:57
    Bardzo dobry krem
    Mam skórę normalną. Oceniam wersję różową. Krem ma lekką konsystencję, nie bieli skóry nawet, kiedy nałoży się go za dużo, i nie trzeba długo go wmasowywać. Nie zostawia żadnego filmu na skórze, szybko się wchłania. Krem ma przyjemny bardzo delikatny zapach. Krem jest bardzo wydajny, ja używam małą jego ilość na jeden raz. Po jego użyciu skóra jest miękka, gładka, nawilżona. Dobry efekt za małe pieniądze
  • 27 października 2024 o 12:55
    Dobry krem za niewielkie pieniądze
    Krem kupiłam w znanym dyskoncie i przyznam szczerze, że była to sytuacja awaryjna w podróży. Zamknięty w porządnym opakowaniu z lekką i przejrzystą szatą graficzną. Ładnie pachnie, delikatnie i pudrowo, nie drażniąc nosa. Jest dość treściwy, dzięki czemu można zastosować jego małą ilość na całą twarz. Dobrze się rozprowadza i dość szybko wchłania. Współpracował z różnymi serami, które stosowałam ma noc. Nie zapychał ani nie podrażnił mojej skóry. Polecam.
  • 21 października 2024 o 0:46
    jest ok jak za tą cenę
    Krem zakupiłam na promocji w lidlu nie spodziewałam się po nim dużych rezultatów bo do marka własna Lidla. jeden i drugi nie uczulił mnie. zużyłam go dość szybko ponieważ miałam inne produkty pielęgnacyjne. kremik jest ok sprawdził się dobrze, nie podrażnił. Przyjemnie pachniał, jednak jeśli chodzi o produkty do pielęgnacji skóry wolę kremy lepsze jakościową z lepszym składem. Jednak jeśli nie masz dużego budżetu możesz spróbować może u Ciebie się sprawdzi. sama się przekonaj a zobaczysz :)
  • 20 października 2024 o 9:40
    Podstawowy krem do wszystkiego
    Zużywałam ten krem dosyć długo nie dlatego że był zły ale miałam w tym samym czasie inne produkty do twarzy które testowałam. Mam skórę suchą a ten krem przeznaczony jest do mieszanej/ normalnej . Wzięłam go głównie dlatego że producent oznaczył go jako odżywczy a więc dla mojej skóry na noc wydał mi się idealny. Jak na marketowy krem który kosztował 8 zł ma on bardzo przyzwoity skład Nie jakiś bogaty napakowany ekstraktami ale taki podstawowy . Troszkę mi przypomina granatowy Nivea ale z tą różnicą że Cien nie zawiera parafiny. Mamy masło shea, alkohol cetearylowy, glicerynę, olej słonecznikowy, ekstrakt z rozmarynu- czyli nawilżający kosmetyk z dodatkiem emolientów . Jest tu też silikon który zabezpiecza skórę, wygładza ją - wolałabym aby jednak go tu nie było. Krem na delikatny pudrowy zapach, taki kosmetyczny. W konsystencji faktycznie jest lekki i szybko wnika w skórę. Nie pozostawia odczuwalne lepkiej warstwy. Zazwyczaj na noc nakładałam dwie porcje bo nie nawilża zbyt mocno . W tej kwestii czuje niedosyt. Producent określa go jako krem 6 w 1. Czy tak jest? - obiecane 24 godzinne nawilżenie -dla suchej skóry jaką ja posiadam nawilżenie jest zbyt słabe i niewystarczające. Muszę nakładać podwójna porcję aby czuć jakikolwiek komfort po myciu. Krem zalecany jest bardziej dla cery mieszanej więc u takiej może lepiej zadziała. - bogate odżywienie skóry- Patrząc na skład to nie ma tam nic co by mocno odżywiało skórę ale jej kondycja poprawiła się. Skóra stała się miękka, delikatna w dotyku. Nie zapchało mnie ani nie podrażniło. - idealny jako baza pod makijaż- przez to że szybko się wchłania i nie jest tłusty kosmetyki kolorowe dobrze się nakładają i trzymają cały dzień bez zarzutu. Jest to typ kremu „do wszystkiego”. Ma bardzo podstawowy ale dobry skład. Można go stosować na twarz , na dzień, na noc. W kryzysowych sytuacja nadałby się jako balsam do ciała albo dla starszego dziecka -moja 10latka często z niego korzystała. Mogłabym go kupi ponownie bo nie jest to kosmetyk który będę omijać szerokim łukiem.
    Zalety:
    • delikatny zapach
    • lekka formuła
    • wszechstronność
    • brak podrażnień
    • nie zapycha
    Wady:
    • bardzo skromny skład
    • zbyt słabo nawilża i odżywia skórę