Kremy uniwersalne

La Roche-Posay Effaclar A.Z. Gel-Cream Żel-krem do cery trądzikowej

notino.pl
e-ZikoApteka.pl

• 5 maja 2025 o 22:59
    Pozytywne zaskoczenie dla wymagającej skóry
    Ostatnio do mojej pielęgnacji dołączył krem Effaclar A.I. od La Roche-Posay, który jest jak mały przyjaciel w tubce. To punktowy zawodnik, który rozprawia się z wypryskami z aptekarską precyzją. Nakładam go wieczorem na problematyczne miejsca – te na żuchwie czy pojedyncze niespodzianki w strefie T – i już po pierwszej nocy widzę różnicę - bardzo ładnie koi zaczerwienienia. Co dla mnie ważne, nie wysusza skóry na wiór, jak niektóre agresywne produkty, a to kluczowe, bo moja cera nie lubi ekstremalnych rozwiązań. Nie ukrywam, że walka z trądzikiem w moim wieku bywa frustrująca – myślałam, że to etap, który pożegnałam w liceum! Ale takie perełki jak Effaclar A.Z. przypominają mi, że odpowiednia pielęgnacja w moim wieku to nie tylko przeciw działanie starzeniu. Strefa T nadal lubi płatać figle, ale dzięki tej rutynie czuję, że mam nad nią kontrolę. A linia żuchwy? Powoli odzyskuje spokój i gładkość, na czym mi zależy. Jeśli też zmagacie się z upartymi wypryskami, dajcie szansę temu kremowi – to jak mieć dermatologa w łazienkowej szafce.
  • 4 maja 2025 o 14:26
    Skutecznie zwalcza niedoskonałości
    Krem żel sprawił, że w końcu uporałam się z niedoskonałościami. Myślę, że skuteczność działania kremu wynika ze składników aktywnych zawartych w kosmetyku. Są to: KWAS AZELAINOWY – o działaniu złuszczającym, przeciwzaskórnikowym, pomaga redukować przebarwienia i nadmierne wydzielanie sebum, chroni skórę przed przedwczesnym starzeniem. - KWAS SALICYLOWY – odblokowuje i zmniejsza pory, pomaga korygować uporczywe niedoskonałości. - KWAS HIALURONOWY – znany z działania silnie nawilżającego i wygładzającego skórę. Ujędrnia i pomaga zmniejszyć widoczność drobnych linii i zmarszczek. Oraz CYNK - redukuje sebum, działa antybakteryjnie. Nawilżająca i ultraszybko wchłaniająca się żelowo-kremowa konsystencja o aksamitnym wykończeniu. Krem doskonale nadaje się pod makijaż. Na pewno na stale zagości w mojej kosmetyczce.
  • 4 maja 2025 o 11:24
    rewelacyjny produkt - świetnie się wchłania
    Gel - Cream jest rewelacyjny. Najbardziej ujęła mnie konsystencja i zapach. Krem lekko się wchłania i ma bardzo estetyczne opakowanie. La Roche Posay Gel Cream to lekki, a zarazem niezwykle skuteczny krem-żel, który błyskawicznie się wchłania i intensywnie nawilża skórę bez uczucia ciężkości. Dzięki swojej innowacyjnej formule idealnie sprawdza się zarówno rano, jak i wieczorem, pozostawiając cerę świeżą, gładką i pełną naturalnego blasku. To doskonały wybór dla osób, które szukają lekkiej, ale skutecznej pielęgnacji na co dzień. Serdecznie polecam
    Kar_sz
    3 maja 2025 o 15:35
    Cudo
    Nie spodziewałam się, że można stworzyć tak dobry wielofunkcyjny produkt. Ten żel-krem nie dość, że fantastycznie nawilża skórę, niweluje widoczność drobnych zmarszczek, to w dodatku redukuje niedoskonałości, a także zapobiega im. Coś niesamowitego. Ja jestem pod ogromnym wrażeniem. A dodam, że moja skóra z reguły jest sucha, w dodatku wrażliwa, przetłuszczająca się jedynie w strefie T, ale kiedy jest podrażniona i ma zaburzoną barierę HL jest skłonna do zaczerwienień i niedoskonałości. Dzięki temu żelo-kremu moja skóra jest z powrotem gładka, zaczerwienienia i niedoskonałości zniknęły i to w tempie ekspresowym. Żel-krem ma bardzo przyjemną konsystencję. Bardziej kremową niż żelową, ale mimo to jest bardzo lekka. Sprawdza się również pod makijaż. Nie pozostawia tłustej ani lepkiej warstwy. Szybko się wchłania. Ma bardzo przyjemny delikatny zapach. Wydajność dobra, jedna pompka wystarczy na pokrycie całej buzi, szyji i dekoltu. Chociaż odnoszę wrażenie, że ubywa go w opakowaniu dosyć szybko. Opakowanie z genialnym dozownikiem który działa bez zarzutu, dozuje odpowiednią ilość produktu i mam kontrolę nad dozowaną ilością. Opakowanie jest lekkie, plastikowe, ale solidne. Higieniczne. Wieczko dobrze się trzyma, jest na wcisk, nie odpada. Zielona szata graficzna jest nowością jak na markę LRP, uważam, że był to dobry pomysł. Pojemność to niestety 40ml (nie standardowe 50ml). Stosuję zarówno rano jak i wieczorem.
  • 29 kwietnia 2025 o 16:43
    W końcu produkt odpowiadający moim potrzebom!
    Idealny produkt, dla osób które zmagają się z problem niedoskonałości oraz pierwszych zmarszczek. Formuła jest lekka i szybko się wchłania, co sprawia, że jest odpowiednia do stosowania zarówno na dzień, jak i na noc. Pierwsze efekty widziałam już po kilku użyciach! Jestem bardzo zadowolona, bo w końcu to produkt idealne dla mnie w walce o piękniejszą skórę.